Új hozzászólás Aktív témák

  • .DLL

    veterán

    válasz .DLL #25449 üzenetére

    No volt egy kis időm, kezd körvonalazódni az erősítő dolog. Nézegettem a CMoy-t, a Canamp dizájnt, és ezekhez hasonlóakat. A CMoly szimpatikus, de kiegészíteném egy második fokozattal, mert úgy is tudom, hogy első körben 100Ω alatti fejeseket fog hajtani (Philips, Superluxok), úgyhogy lehetőleg 4Ω körüli kimeneti impedanciát szeretnék (az SHP5401-et is fogni kell erősen, mert hajlamos búgni)

    Olvasgatva hozzászólásokat az is lejött, hogy felesleges nézegetnem a műverősítő adatlapokat, mert 1-1 opamp egésze máshogy tetszik az egyes embereknek...

    Egy dolog viszont a mumusom: a keresztáthallás. Úgy gondolom, hogy a jó csatorna szeparáció a jó tér egyik alapfeltétele és záloga. A PCM2902 DAC-é alapesetben -92dB, ez eleve nem túl acélos, de azért nem rossz, ha már az ölembe hullott ebből szeretném kihozni a lehető legtöbbet. Tehát ennél egyik komponens se okozzon több keresztáthallást.

    Csomó dual műverősítnek, amik amúgy tök jók lennének, pedig ilyen -70-80dB, vagy frekivel még ez alá is csökken.
    Volt, aki az opa2134-re azt mondta szűkös, zárt a tere (crosstalk<-130dB), míg egy másikra (AD8066) meg hogy szellős, széles tér, jó jelenlétérzet (crosstalk: 80dB) Az meg hogy lehet hogy jóval több áthallás, mégis szellősebb tér? :Y
    Ezek szerint a csatorna szeparáció nem is számít annyira, fontosabb a műverősítő karaktere és beállítása?
    Pedig pont azon gondolkodtam, hogy akkor két külön single opamp, két külön minden menjen, dual-monóban... Azért 1000 forint körüli opákból ha már kettőt is kell venni egy típusból, akkor már financiálisan nem olyan felhőtlen a cserélgetős móka. :D
    És gyanítom akkor is nagy különbség fedezhető fel a hangzásban, ha adott típuson belül is, dual vagy két single tokozással építi meg az ember az erősítőjét.

    Az a baj, hogy tér- és szeparáció-b_zi lettem, szinte más nem számít most. :D (ezen túl a hangkarakter legyen csak simán semleges, pontos)

    Ja mégvalami: a Texas féle headphone driverekről és bufferekről mi a véleményetek (pl. TPA6138, BUF638)? Megéri ilyet alkalmazni?

    Előre is köszönöm a segítséget! :R

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

Új hozzászólás Aktív témák