Új hozzászólás Aktív témák

  • priti

    addikt

    válasz allee #24847 üzenetére

    Köszi. :R Még tápig kivezérelt kimeneti fesszel se lenne elég nekem. Ez kevéske, nem elég nekem. Odáig már eljutottam, hogy külső fejhallgató erősítőt szeretnék normális táppal, de a többiekkel már kitárgyaltuk, hogy miért nem innen. Az ideális megoldás egy jó minőségű belső hangkártya DAC-ja lenne, ami dobna egy analóg vonalat egy külső fejhallgató erősítőnek, így megúsznám az USB DAC-ot, ahol bukom a szoftveres támogatást, azaz megmaradnának a szoftveres speckói a hangkarinak meg az EQ is például játékhoz és az bejönne, mert az 53mm-es driver-em a fejesben bitang módon tud döngeni robbanáskor, szóval bejön játéknál is. Erre az analóg vonalra kötött külső fejhallgató erősítő kimenete lehetne ideális a 68 ohm-os fejesemhez.

    A probléma, hogy a "jó" DAC-al szerelt jó analóg vonalkimenetes hangkarik beépített fejhallgató erősítővel mennek, azaz vehetek egy kamuból szupernek kikiáltott drága fejhallgató erősítőt a semmire 50k és hasonló áron. Azért a semmire, mert ezerrel tombol a hantagyár és lyukat beszélnek a hasamba, hogy ez irtó faja például, de akárhogy számolok olyan 2Vrms körül a belső hangkarik megállnak, mint a szög, a 2 az meg elfogy hamar. Kevés. Aztán látom, hogy oda is van írva a speckónál ennél az ötvenezres hangkarinál (ami nekem nem olcsó már), hogy 2 Vrms és így nézek utána tök hülyén, hogy akkor WTF? Ez a csúcs? Aztán rájövök hogy bameg tápfesz meg kivezérlés meg ilyenek szóval a PC+belső hangkártya az már fogalom szinten nem pálya nekem magában a 68ohm-os fejesemmel. De ha meg a belső hangkarin, aminek a szoftverét és drivertámogatását élvezni szeretném is van egy erősítő, akkor azt is fizethetem ki tök feleslegesen a külső mellett, mert az olcsó hangkarit nem vehetek helyette, mert azon meg szarabb a vonal kimenet, mert már ott indul, hogy árnyékolva sincs semmi és egy PCI-os kártya drehálhatatlan... megfúrni se nagyon lehet, hogy árnékyolnád le magadnak és akkor azt a zajos vonalat erősítsem utána "A" osztályú fejhallgató erősítővel? Azt meg minek? Ennyi erővel tehetek egy műveletit az integrált hangkari vonala után ezerér külső táppal. A kimeneti teljesítmény megnövelése több hallható javulást fog hozni ugyanúgy, mint az összes többi speckó egy csoda hangkarin, hiszen levágott fejjel már tökmindegy mit veszel fel és azt meg nem nagyon hiszem, hogy a 2Vrms az nekem elég lenne a 68ohm-os fejessel ahhoz, hogy ne halljam az erősítő végét. Ha meg hallom már régen rossz. Szóval ... fúj, nagyon undorító egy pálya ez irgalmatlan lehúzásokkal és mindenki hülyének néz mindenkit mindenhol. Áh. Nagyon tele a répa.

    Olyat meg egyszeűen nem találok a külső DAC-osok között, hogy nem USB csatis DAC van benne, hanem spdif-es (azaz nem zsákbamacska vagy működik vagy nem, mert nem bukom a belső hangkari drivertámogatását legalább, ami azért várhatóan tartósabb valamivel) szóval ami spdif-es és 50k körül van és akkor még az erősítő részével nem is törődtem, ami szintén simán lehet "gyenge minőségű" árához képest.

    Hardverlesen

Új hozzászólás Aktív témák