Új hozzászólás Aktív témák

  • <MZ/X>

    őstag

    Kedves fórumtársak,

    egy komplett számítógépes audiórendszer vásárlásán gondolkozom. Ebben benne lenne egy belső hangkártya, egy erősítő, és egy fejhallgató. A keret elég rugalmas, fejhallgatóra egy HD650 árszintjére gondoltam. Jelenleg egy HD555-m van ami elfogadhatóan szól, de ennél azért jobbat céloznék meg, különösen egy IE 8 kipróbálása után.
    Mivel nem igazán értek a hangtechnikához, ezért lesznek amatőr kérdéseim is. A rendszert játékra (RTS, RPG, FPS, TPS, stb.), Blu-ray filmek nézésére mind blu-ray meghajtóból mind mkv-ból, FLAC és wav zenék (Hip-hop, electro, klasszikus) hallgatására használnám. Tehát fontos a játékokban a térbeliség szimulációja, a DTS és TrueHD formátumok támogatása. Továbbá a fejhallgatóval szemben vannak minőségbeli igényeim is: lehetőleg legyen fémből, legyenek moshatóak a párnái, könnyen cserélhető legyen a kábele. Sokat használnám naponta, úgyhogy fontos a kényelmesség (ebből a szempontból a HD555 teljesen megfelel), tehát valószínűleg inkább nyitott legyen kialakítása. Enyhén lehetne az átlogostól basszusosabb a hangzása, de természetesen az arányok maradjanak meg.

    Hangkártyákból szeretnék PCI-E-set, hogy a későbbi alaplapokkal is kompatibilis maradjon, eddig a Xonar DX-et néztem ki magamnak. Erősítőből fogalmam sincs melyik kéne, kell-e egyáltalán ezekre a felhasználási területekre.

    Kérdéseim: először is, hogy milyen rendszert ajánlotok? Lehet, hogy teljes hülyeség, de meg lehet-e oldani teljesen digitális alapon? Fejhallgatókból van-e egyáltalán olyan, aminek S/PDIF csatlakozója van, ha nincs miért? Ha megveszem az erősítőt akkor az hogyan fog a hangkártyához csatlakozni? Melyik végezné a különböző formátumok dekódolását? Hangkártyától leválasztva, egy MP3 lejátszóval is működni az erősítő?
    Nem tudtam hova írjam inkább, úgyhogy beírtam a fejhallgatós és hangkártyás témába is!

    Elnézést a hosszú postért, előre is köszönöm annak aki elolvassa és reagál rá! :R

    Original's never fit - Socket 370

Új hozzászólás Aktív témák