Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    Olvasgattam a topikot, és látom hogy itt is igen negatív a vélemény az E10-ről.
    Keresek valami hordozható eszközt amin aránylag jó minőségben tudom hallgatni a zenéimet fülessel. Pc-ről is (főleg lossless minőség és vegyes stílus - nem csak akusztikus hangszerekkel)
    Mi az ami miatt nagyon leszólt az E10? Most van nálam egy tesztdarab próbára, nem tudom mit gondoljak. Végül is tetszik.
    A kényelem miatt kellene, mert van egy Luxman sztereó erősítőm amin van digitális (optikai és koax) bemenet is. Szép hangja van, csak macerásabb a beüzemelése és használata mint az e10-nek már csak a helyigénye miatt is. Ráadásul sokszor megyek a nyaralóba és ott laptopról hallgatnék zenét. A füles egy AKG 910-es.
    Hordozható erősítőben nem nagyon találtam más alternatívát méret/tudás/praktikum/ár arányban. A külső táp kilőve, a hordozhatóság így macerásabb lenne. (a creative-s xfi nem tetszik annyira, főleg hogy 2x ekkora)
    Összehasonlításképpen a Luxman-al: Először nagyon tetszett a hanga az E10-nek, de valahogy egy kicsit "digitális"-nak tűnik a hangja, míg a nagy erőlködő kicsit "analóg"-abb. Talán érthető mire gondolok. Az E10 nekem úgy tűnik kicsit felfelé viszi a hangszínt, bár a mély is elég benne. (kicsit csilingelősnek tűnik, valahogy "modernebb" hangnak tűnik mint a régi Luxman)
    Az erősítés mértéke elég, bár olyan mintha nagyobb hangerőn már kicsit kevés lenne, nem olyan szép a kép. (persze lehet hogy ezt csak belehallom olyan zenékbe amik elektronikus zenék)
    Zaj nincs, azzal nincs gond.
    Nem tudom melyik tetszik jobban a kettő közül. Az E10 képe mintha részletesebb lenne, az erősítőé talán nem. De ebben sem vagyok biztos, talán azért hallom így mert az erősítő hangja valahogy mindenhol mintha teltebb, masszívabb lenne - talán ettől hallom így.
    Mindenesetre nekem első-második hallásra nem tűnik annyira rossznak ez a hang, főleg ha ekkora méretben egy laptopból is megkapom.
    Az lenne a kérdésem, hogy mik azok a hibák ami miatt ennyire lenézik ezt a darabot, vagy miért utálják?
    Ja, más: Aimp3-al hallgatom, és ott ki lehet választani az ASIO drivert is, de a Fiio benne van Direct Sound és Wasapi listában is. Az Asio-t használom, de azt nem értem, hogy ha a Direct Sound-ot választom akkor nem kerüli ki a Win mixerjeit? Azt hittem ez egy független kütyü, abszolút nincs köze a wines marhaságokhoz.
    Még holnap nálam van a tesztdarab, nem tudok dönteni vegyek-e. Enélkül is tudok itthon zenét hallgatni, de tetszik az ötlet egyszerűen :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák