Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyo
őstag
Tudtok olyan boltot/személyt ahonnan/akitől akár letét ellenében el lehet hozni egy HRT II + -t meghallgatásra?
-
DEJVID
őstag
A Bravo-m elkezdett elég hangos, búgó alapzajt adni, ami halkul, ha hozzáérek a kapcsolójához, az elülső két "lába" közül akármelyikhez, vagy a bedugott 6,3->3,5 átalakítóhoz. Mit kéne átnéznem rajta?
-
pip
aktív tag
válasz contaxg #12354 üzenetére
nem is akartam Magyarorszagra postazni (ott toled vennem, meghallgatassal ), de most epp az olaszoknal vagyok egy ideig es 130-bol kijon postakoltseggel, ujan, garanciaban. Inkabb az erdekelt, van-e mostansag jobb alternativa, mert nem kovettem az utobbi evben a dac-piac fejlodeset. Ezert fordultam hozzatok segitsegert.
-
contaxg
veterán
Aha! Questo e un altro situazione!
Én nem tudok jobbat, ezen az áron ha csak DAC kell.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
pip
aktív tag
válasz contaxg #12415 üzenetére
kosz, valami ilyesmi erdekelt, igy nyugodtabban adom ki a penzt erte. Mergesitene pl. egy oyan helyzet, hogy megveszem a MSII-t, aztan par honap mulva kijon egy MSIII, ami olyan minosegbeli ugrast hozna, mint a MSII volt az erdeti MS-hez kepset (mar ha a leirasokban bizni lehet). Az aktualisan jonak tartott megoldasokrol, illetve a varhato igeretes ujdonsagokrol altalaban tudnak a dac-os berkekben, mint ez a forum, sosem art rakerdezni.
-
contaxg
veterán
Az MSII+ szintjén már jobban lehetne találni alternatívákat. Hamarosan lesz Fiio E17 Alpen ami még érdekes lehet az M?SII ársávjában. Műszakilag többet tud. Hogy hangban merre, hova meddig, azt nem tudom. De egy hónap múlva szerintem okosabbak leszünk.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
pip
aktív tag
válasz schawo #12417 üzenetére
tudom, hogy van jobb, de a II+ epp duplajaba kerul, igy jelen pillanatban kiesik a kepbol. A hozzaszolasommal arra celoztam, hogy megjelenesekor a MSII-t minosegbeli ugrasnak neveztek a tesztlapok, es a inkabb a regebbi szerias MS+ szintjere tettek, mikozben azt irtak, hogy a MSII es MSII+ kozott mar nincs akkora kulonbseg, mint a MS es a MS+ kozott volt. Megtortenhet ez a kovetkezo modellujitasnal is, egy ranceflvarott/megujult verzioju termek lephet elore minoseg teren az elodjehez kepest mikozben azonos arkategoriaban marad. Eleg nagy a konkurrencia, muszaj igy lennie
-
pip
aktív tag
válasz schawo #12417 üzenetére
tudom, hogy van jobb, de a II+ epp duplajaba kerul, igy jelen pillanatban kiesik a kepbol. A hozzaszolasommal arra celoztam, hogy megjelenesekor a MSII-t minosegbeli ugrasnak neveztek a tesztlapok, es a inkabb a regebbi szerias MS+ szintjere tettek, mikozben azt irtak, hogy a MSII es MSII+ kozott mar nincs akkora kulonbseg, mint a MS es a MS+ kozott volt. Megtortenhet ez a kovetkezo modellujitasnal is, egy ranceflvarott/megujult verzioju termek lephet elore minoseg teren az elodjehez kepest mikozben azonos arkategoriaban marad. Eleg nagy a konkurrencia, muszaj igy lennie
-
-
contaxg
veterán
Igen erre. De nem hiszem, hogy egy MSII+-t képes lenne megszorongatni.
pip
Azért az MSII és az MSII+ között van ám különbség. Szerintem nem is kevés.
A korábbi verziókról nincs sok tapasztalatom.
Lassan szórják ki az Alpeneket (volt némi gond velük az első körben állítólag, így azokat kerülném). Érdemes lesz figyelni a véleményeket és az MP4nation oldalán az árakat![ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
dupla ...
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
Ennek a folytatása, vagyis kész a kábel
Ezúton is szeretném megköszönni fi:zi'knek a segítséget a csatlakozók beszerzésében
Működik is az O2 vel, hát ami hangját illeti, mintha valami hiányozna, még AB zem majd a Lehman klónnal, és a Pioval, mielőtt végleges véleményre jutnék.
[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
Még nem találkoztam olyan (sima jack-es) fejes erősítővel, ami tényleg elég lenne a K1000nek. szerk.:(Persze biztos van)
Sima jack-en cec sem :Headphone LOW: 1.15W x 2 (32Ω)
(Headphone HI: 0.25W x 2 (32Ω)
(Headphone Balanced: 4.7W x 2 (32Ω)
(Speaker: 13W × 2 (8 Ω), 18W × 2 (4Ω)Nem feltétlenül hangerővel volt probléma, canamp-al max poti állással már nem volt halk, de nem volt OK a produkció.
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz bigmasterg #12429 üzenetére
Ez alapján számolgattam (Shufny segített) mielőtt megrendeltem vna az O2-t, ezen mérések alapján elégnek kell lennie hacsak nem akarok megsüketülni. A hangjával még ismerkedem, részletességét tekintve eddig hibátlan, olyan részeket halottam meg pl amit a BCL klónnal nem, mielőtt végleges véleményt hoznék kap még pár napot.
Ha meghoztam döntésemet, és az O2-t is rendesen bedobozoltam, elküldöm h te is véleményezhesd.
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
Nah Akg K1000 és O2, Objective2 ... egész délután barátkoztak, semmi hibát, zavaró jelenséget nem sikerült felfedezni, egy ideig biztos ez a rendszer lesz, attól féltem h nem lesz hangerő tartalékom, feleslegesen, 12 óra fölött nem nagyon volt még a poti, 2,5X erősítésen, 2,1 V rms bemenővel.
Ugyan az az érzés fogott el mint amikor a HD600al hasonlítottam össze az O2-t és bajnokpityu tranyósát, h az O2 ott végzi a háttérben a dolgát, hagyja a fejest érvényesülni.
Ami a magasokat illeti, akad belőlük jó sok, de nem zavaró, és ilyen szép csilingelő hangokat még nem is halottam a zenéimből, a Pio erősítőről sem. ugye sokat olvasni a neten a k1000 mélyeiről, hát most semmi kifogásolni valót nem találok, számomra elég mélyre megy le, és szép textúrázottak a mélyei, megint olyan részletekkel sikerült találkozni mint amilyennek eddig nem.
bigmasterg - ha akad a közelben O2 kérd kölcsön, ha nem akkor majd küldöm az enyém, egy meghallgatást mindenképp megér (bár gyanítom h a CECnél nem lesz jobb)
Véleményem még nem végleges, az O2 is csak egy erősítő, csodákat senki ne várjon, véleményváltoztatás jogát fenntartom.
(középső bekezdés kicsit kilóg, mert az a K1000-t magasztalja, de belefér )
fekete leves - ami nincs meg az O2 vel, vagyis kevésbé érződik, az a K1000 vibrációja, vagy aurája, lehet azért nem érzem annyira mert most sokkal halkabban halgatom, a fejesben akad még kiaknázatlan tudás szvsz
(gondolom akadnak akik ár unják a témát, nem is tervezek több hasonló hszt )
[ Szerkesztve ]
-
-
guppy
őstag
válasz szilu7 #12436 üzenetére
Tervben van, de azt majd csak készen lehet venni, 100$ alatti áron, mivel csurig van kisméretű smdvel, még pár hónap elvileg mire kijön, már kb a 3.verziónál tart, nagyon kíváncsi vagyok mit fog tudni, mert akkora méretű lesz mint a 2db 9 voltos aksi, a helyükre fog menni.
-
pip
aktív tag
válasz contaxg #12425 üzenetére
Azért az MSII és az MSII+ között van ám különbség. Szerintem nem is kevés
En ezt neked siman elhiszem, de esetemben egy veteli dontesben (ezzel az arkulonbseggel) csak meghallgatas segitene. Nem biztos, hogy en is kihallom a ketto kozti kulonbsegeket, vagy hogy a rendszeremen egyaltalan kijonnek ( kezdo hifis vagyok, nincs tapasztalat, fulem sem gyakorlott, de a zenet szeretem). Elindulni feltehetoen a MSII szintje is megfelel, az ara pedig mar ennek is magasabb, mint amit igazabol erre akartam szanni.
Nem ide tart, de kezdetben sokkal szerenyebb tudasu rendszerben gondolkodtam, anyagiak miatt, aztan ugy adodott hogy a hangszorokat ajandekba kaptuk, a hozzajuk melto szintu erositot ebayeztem, most mar szeretnem ha a DAC is illene a lancba, kell egy minosegi forras, ha mar a tobbi komponens az.
-
-
Dave™
nagyúr
ntomka, miről hajtod az A900-at?
Turkáltam erősítők után, először az AT-HA20-at találtam, ami olcsó és egyszerű, gyári AT, azután pedig egy igazi különlegességet, a G&W AT-F100-at, ami az AT-HA5000 másolata, jóval szerényebb áron, viszont eléggé közelítő tudással. Kínai, és marha nehéz beszerezni.
-
contaxg
veterán
-
ntomka
nagyúr
Honnan szeretnéd beszerezni?
Egyébként azt, amiről minden mást: MSII+ > DIY Canamp vagy Presenter. Jelenleg mindkét erősítőben OPA2107 van. Egyetlen problémám van ezzel a felállással: túl nagy a gain. Már a HRT is szép jelet ad le, erre még a Canamp is rátesz egy lapáttal. A fejeseim egyébként jobban tetszenek Canamppal. Olyan hi-fi-s hangzása van, annak ellenére, hogy természetesebb és gyorsabb a Presenter, mégis jobb számomra. Igazából a tere az, ami nagyon megfog. Kicsit szellősebb és szélesebb. Eddig jobbnak bigmasterg CEC-ét hallottam, de az más árkategória, és az még LOW gain-en is elég erős.
Szóval egy a lényeg, én is gondolkoztam az utóbbi időben erősítő cserén, mert jelenleg minden fejesem érzékeny nagyon (és ez szerintem sokat nem fog változni), de minőségben nem szeretném a canamp alá adni.
bkercso hozzászólását most vettem észre, úgyhogy írok is neki pü-t.
(#12445) contaxg: Ügyes találat és még az ára is emberi. Kérdés mennyire jó ez az erősítő.
(#12447) Dave™: És bevállalod?
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
Dave™
nagyúr
válasz contaxg #12445 üzenetére
Ezt a céget sokan nem szeretik a head-fi-n, gondolom megvan az oka. Egyébként Kínából dollárban ennyi, ajándékként küldik Csak egyik sem az a nagyon bizalomgerjesztő bolt, de legalább a kínai paypal-os. Azért köszi
ntomka: a CEC az AD900-al borzalmas volt szerintem, gondolom nem szereti az alacsony impedanciás fejeseket vagy nem tudom. Egy kínai boltot találtam, 240 dodó. A canamp klón szerintem nem passzol ezekhez, leginkább a gain miatt, ahogy mondod. Ez az F100 elvileg nagyon hasonló a HA5000-hez, ami viszont 1400 dollár. Head-fi-n van összehasonlítás vele.
Még nem tudom, a Paypal elvileg véd Alszom rá párat. Erről van szó egyébként.
Megjegyzem az F100 (meg persze a HA5000 és a HA20 is) direkt alacsony impedanciára van tervezve. De van még valami Shangling P100 vagy mi, a kínai nem megy annyira
[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
Pár napja írtam, de a CEC-en két jack kimenet van.
Nagyon nem mindegy, hogy melyikre van dugva a fejes, az egyik 120ohm kimenő imp-es és a leadott teljesítmény is más rajtuk.(#12446) ntomka:
Lehet, hogy érdemes lett volna meghallgatnod saját dac-ról is, mivel te mytek+cec-et hallgattad, nem csak a cec-t magában. -
ntomka
nagyúr
válasz bigmasterg #12448 üzenetére
Ott a pont! Az a másik bajom a CEC-cel, hogy az egy komolyabb befektetés az ára miatt és szerintem én ki sem tudnám használni a tudásának nagy részét.
ツ Headphones on - World off
-
Dave™
nagyúr
válasz bigmasterg #12448 üzenetére
Úgy rémlik járt mindkettőben, mert 3 fejes volt előtte és cserélgettem őket, de egyik formációban sem tetszett.
Most nézem, ugyanaz a cég fent van ebayen is, csak nincs listázva ez az erősítő. Lehet rájuk írok majd, ebayen mégiscsak szívesebben vesz ilyet az ember.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Videoteszt Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Revolut
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OpenMediaVault
- Samsung Galaxy A52 - royal cuvée
- Mesterséges intelligencia topik
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest