Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
egyfelől.
szerintem minden AQ termék botrányosan túlárazott és snakeoil kategóriában mozognak. Semmit nem vennék tőlük még használtan se nagyon.
másfelől tudok két terméket is mondani amit halálba aláztak ezen az oldalon, és oltári megelégedéssel használtam évekig
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Xelo
addikt
válasz fehér_ember #109505 üzenetére
én olyan cuccokat szeretek venni amik mérések- és a fülem által hallott hang alapján is rendben vannak. biztos okés a cobalt is hangügyileg de manapság akkora a választék a donglik világában hogy szerintem érdemesebb valami modern cuccot venni. a dc07 proban quad cirrus dolgozik (4x cs43131), én nagyon szeretem. alapból kicsit meleg a hangja mert linear slow filterrel érkezik a gyárból, linear fasttal nagyon fasza.
[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
válasz Dorien #109510 üzenetére
És tényleg. A helyzet az, hogy az emberfia-lánya elég jól el tud lenni elég sok audió eszközzel, főleg olyanokkal, melyeknek nincs nagyobb hibája. És még jónak is gondolja őket, mert élvezetet lel bennük. Én éppen az irodámban teszem a kárt a GDP-ben, és itt egy réges-régi Altec Lansing 321 hangrendszer boldogít: pöttömnyi szélessávú szatellit sugárzók duplázva saját fém állványon, asztal alatt nyitott 16cm-es mélynyomó a 2.1-es csaláshoz. Nagyon magas élvezeti értéke van, sokkal több, mint a manapság használatos asztali cuccoknak. Ha csak ezt hallgatnám, azt gondolnám, jó is. De persze ha nem vagyok lusta, és behozom a Hiby R6 III-at vagy akár csak az R5 II-t az Erzetich Phobossal, esetleg a Resonessence Concerót a Senn HD540 RG-vel, mindjárt másképp gondolom. Vagy elég hosszú ideig hallgattam régi Ditton 15-ösöket, melyeknek nagyjából 15kHz-nél állt meg a magasátvitele. Remek darab volt, annak ellenére, hogy az üveghangokat leginkább szimulálta. Más volt a helyzet a HF1300-as "magassugárzó" helyett HF2000-esekkel készült későbbi Ditton-sorozattal.
A méréssel kiderülnek a kapott/hallott hang, no meg persze a hallás korlátai. -
fehér_ember
addikt
Szerintem ne akarjon senki 300Ω-os fejeseket hüvelykujj méretű dongle-kal hajtani. Amikor egy tesztelő ilyet művel és ráadást ez alapján is ítélkezik, no olyankor fogom a fejem.
Ha valaki kipróbálja (mert semmibe nem kerül) az még OK. De ha nem tetszik amit hall akkor azt kellene mondania hogy hát persze, ez nem erre való, úgyhogy nem kell csodálkozni. Mert mit vár, hogy majd ezt belezsúfolták abba[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
válasz fehér_ember #109514 üzenetére
Nagyon meg akarod te azt venni.
-
fehér_ember
addikt
válasz bitrograde #109515 üzenetére
Tegnap este nagyon élveztem a zenehallgatást a soekris dac 1541 --> auralic taurus mkii --> hifiman ananda láncomról; Én ezzel elvagyok, szóval vigye más azt a szép belsőjű violectric fejeserősítőt.
Ami hifi eszköznek következnie kellene számomra az egy zidoo eversolo dac-z8, az MFA3 + beyer dt770 elé.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz fehér_ember #109514 üzenetére
+1
És alacsony impedanciást se akarjon, mert azoknak meg áram kell, amihez meg táppuffer-kapacitás szükséges.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Xelo
addikt
válasz Dorien #109510 üzenetére
pontosan. viccet félretéve miért vennék valamit ami mérések alapján gyenge amikor hatalmas a választék és van rengeteg cucc ami mérés és hang alapján is jó? felőlem mindenki azt vesz amit szeretne én nem szólok bele, vegyék csak a cobaltot ha úgy érzik az audioquest megérdemli a támogatást.
-
M5Norbi
őstag
Üdv!
Egy Ifi Zen dac V2-t megéri lecserélni egy Fiio K5Pro ESS-re vagy egy Topping DX3 Pro+ ra?Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz M5Norbi #109519 üzenetére
Fejhallgató függő. Valamivel érdemes megtartani, valamivel nem jön ki jól. Én pl. Fidelio X2HR-hez jobbnak tartom a többit (ifivel is elvan, de nem az igazi), de a mostani cuccaim (meg a leendők) ezzel jobban kijönnek. Max egyszer lesz mellé/alá egy Zen Can erősítő. Én ezen a vonalon "építkeznék" tovább, de ez teljesen személy függő.
Korábban már egyik fórumtárs csinált összehasonlítást a K5 pro-val.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz M5Norbi #109519 üzenetére
Attól függ, h min szeretnél változtatni. Mindkét cucc erősítője - sztem - jobb, mint az ifi-jé, de a dac részük más karakter. Inkább semleges hangúak az ifi-hez képest. A topping felbontása is valószínűleg jobb.
És emelett ott vannak a nyilvánvaló dolgok, mint a több bemenet, táv, stb.[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
M5Norbi
őstag
Gzula[HUN] és Polllen:
Köszi Nagyjából erre számítottam. Csak azért merült fel hogyha a HD569-et lecserélném egy HD600-ra vagy 660S2.-re akkor azok jobban elbírnák mint az Ifi.
De lehet hogy Ft1-lesz majd ahogy a keretem alakul.Vagy lehet hogy érdemes lenne akkor már K7-re vagy Dx5-re esetleg kicsit tovább gyűjteni.
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
Beri
addikt
válasz bkercso #109513 üzenetére
Ha hallottál már pár fülest és láttad már a méréseiket is, le tudod szűrni, hogy mit szeretsz és mit nem. Na meg könnyebb korrigálni is egy spike-ot, ha látod, hogy pontosan hol van. Nem kell keresgélni, próbálgatni annyit. Olyan meg nincs, hogy sok a magas és nem látszik a grafikonon. Olyan tud lenni, hogy NÁLAD szar a magas/mély, mert szar az erősítőd, de az más téma.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Polllen
nagyúr
válasz M5Norbi #109522 üzenetére
A HD600-hoz a truebass jól jöhet, de a zen dac erősítője gyenge hozzá.
Illetve a HD600 meg az FT1 nagyon más karakter.
Ha nem akarsz sokat kísérletezni, először döntsd el, h milyen hangzást, hangkaraktert szeretnél.
Az 569-t nem hallottam, de ránézésre az FT1 közelebb áll hozzá.A dx5 meg K7 akkor lehet jó ötlet, ha megvan a fejes, ami tetszik.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
bajnokpityu
félisten
hát frekimenetet lehet mérni. van, akinek ez fontos.
lsd én általában nem szeretem a durván basshead fejeseket, ehhez képest az abszolút kedvenc fejesem 2024ben a Z7, melóban meg a R9. mindkettő basszusban erősebb a normálistól, de valahogy mégis sokáig tudom hallgatni őket, és mindkettő nagyon-nagyon jó előadó.ettől persze még gyakran előveszek más egész lineáris kinai fejeseket is.
eladó topping dac
-
bkercso
nagyúr
IKEA 365+ Poháralátét, parafa, 10cm
Készülékalátétnek zseniális! (Csak sajnos drága.. )[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
Hát, ha kicsi a phase margin és négyszögjellel túllő, az nem látszik a frekimeneten, mégis sok lesz tőle a magas. Sőt, még négyszögjelel mérve se látszik sok erősítőnél, mert át kell kötni hozzá a bemeneten lévő RC-szűrőt, - és hát a méricskélősök nem szoktak beleforrasztani a készülékekbe.
Hasonlóan, ha alulcsillapított a tápban egy rezonancia, azt se látod a frekimeneten, mert 30..60dB-vel el van nomva még 10kHz-en is, mégis hasonló a hatása.
Ha mélyben vágsz 5Hz-en elsőrendben, elveszik a teremakszutikai infóból sok, mert elromlik a fázis legalul, még 60Hz-en is sok fokot. De a frekimeneten 1-2dB-n belül vagy 30Hz-től.
-
fattyu
veterán
válasz bkercso #109531 üzenetére
v90 ben kraft valóban van kb bármihez.
részlet viszont elég kevés. nekem amikor próbálgattam ( van itthon ) mindennel az volt a benyomás hogy mos és ken.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
bkercso
nagyúr
válasz fattyu #109532 üzenetére
Igen.
Vicces volt, amikor egy fejestalin régen elvittem a TPAmp-ot és "tök egyformán" szóltak a V90-el - akkori fülemmel... Ebben egy szál TPA6120 van magában (nem kompozit), invertáló módban, 24V lineáris adapterről (még kapható volt olyan), egy nagy LC-szűrővel a tápban. Totál 48 alkatrész, a LED-et is beleszámolva.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Videoteszt Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest