Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Automobilista 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bossp
addikt
válasz Raymond #52251 üzenetére
Fentebb olvastam. 970 evo plus belassulás. :D Bár ez még nem is hangzik veszélyesen de a 990 pro most akkor ajánlott vagy sem? WD sn850x-et néztem ki de most hogy a 990 pro olcsóbb azt venném mielőtt felmennek az árak. Csak kérdés ajánlott e. (Teszteken viszi a prímet)
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
félisten
Próbálkozok... Sírok...
Hát ez nem kellet volna, értem, hogy xar, de ez dúrva: [link][ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
HARDVERAPRÓD
Szia. Kérlek fejezd ezt be. Írd le a tapasztalatodat, meg a véleményedet az SSD-ről, ez rendben van, de az koránt sincs rendben, hogy bírálod a topikot. Hidd el akik ajánlgatnak van tapasztalat mögötte.
Az egyik rossz stílusban megírt hsz-ed töröltem is. Kérlek hogy normális hagnemben írj be.
Köszönöm szépen. -
félisten
Légyszi, dobj egy képet a HWInfo-ról (kezdőképernyő kellene, portable, nem kell telepíteni, nekem az ilyen info aranyat ér, privbe is jöhet)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
nagyúr
Samsung 970 Evo Plus, nézz utána. Belassult az írás valamelyik korai fw-vel.
Ezt olvastad, mint egyedi véleményt és még azt sem tudjuk, milyen használati körülmények között milyen hardverkörnyezetben történt. Ez a gond, egyetlen ilyen ellenőrizhetetlen vélemény bekerül és már nem számít az sem, milyen válaszok születtek erre, hányan használják a 970 EVO Plust úgy, hogy náluk sose lassul be...egyébként nem belassulós fajta, azok a QLC SSD-k meg amiken nincs DRAM cache.
Melyik Fw-nek kell fent lennie? pont a hetekben vettünk 2 céges laptopba nehogy nekem kiküldetésen megmurdeljenek!
Legegyszerűbb, ha Magician-nal megnézed, ha azt írja, legfőjabb fw van fenn, akkor megnyugodhatsz, nem jellemző a Samsung 970 EVO Plus-ra, hogy megmurdeljen. Óvatosan kell leírnom Samsung ügynökként, de az van, hogy alapból a Samsung SSD-ire nem jellemző, hogy megmurdelnének.
990 Pro-kat apróra azért raknak fel sokat, mert tuti volt valami PS5 akció, ahol olcsón adták hozzá. PH aprósok szeretik az ilyeneket venni és feltolni az apróra. Egyébként, ha ki tudod használni a 990 Pro tudását, simán veheted, szerintem itt keveseknek van, de minden teszten nagyon jókat írnak róla...és ha jó áron van?
Tény, hogy ezek, amik ebben a reviewben vannak, PS5-re vannak gyúrva/promózva, amit direkt úgy csináltak meg, hogy ne is menjen PCIe 3.0 SSD-vel, csak 4.0-val, ha jól rémlik...szóval a tesztben szereplőket mind veheted, ha kihasználnád őket. Mondjuk én vagy a WD SN850-et vagy a Samsung 990 Pro-t venném.
Fire/SOUL/CD
Anyukádnak jobbulást! Ne aggódj, míg nem vagy itt, addig áthidaltuk rengeteg okossággal..., de legalább van dolga Pyttawrx mesternek is!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz ubyegon2 #52259 üzenetére
Valami furaság történt, mert igyan említettem a WD SN850-et, de konkrétan a 990 Pro review linkje volt megnyitva a gépemen, mégis a WD review-et linkeltem...valami AI átvette az irányítást a gépem felett?
Szóval itt a 990 Pro review, amit alapból be akartam linkelni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #52258 üzenetére
OT: A HWinfo a PortableApps.com gyűjteményében is benne van, ami komoly segítség.
Akárcsak a Crystal DiskInfo és DiskMark.MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Pityu.
nagyúr
Esetleg valakinek van e tapasztalata a következő ssd-kel?
-ADATA Legend 710 m.2 NVMe 1TB
-Kingston NV2 1TB M.2 PCIe NVMe (SNV2S/1000G)
-Apacer AS350X 1TB
-Emtec X150 960GB
-Verbatim Vi550 S3 1TB
Mennyire bírhatják a strapát installálgatás,torrent letöltés meg játékok telepítése.HDD helyett megérheti venni ssd-t?Ezeket találtam aránylag jó árban.
Még csak gondolkodóban vagyok mert kicsit félek az ssd dologtól aktív felhasználásra.Rendszer alatt az van de az nincs sűrűn basztatva.,Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Pityu. #52267 üzenetére
Vagy még ilyet is találtam Crucial P3 Plus 1 TB
Kingston KC3000 1TB M 2 NVMe PCIe (SKC3000S/1024G)
Nézem a twb írás tűrésüket nem tudom mennyire hihető de az utóbbi kingstonra 800tbw ez néz ki mind közül a legtöbbnek.[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
nagyúr
válasz Pityu. #52267 üzenetére
Még csak gondolkodóban vagyok mert kicsit félek az ssd dologtól aktív felhasználásra.Rendszer alatt az van de az nincs sűrűn basztatva.,
Javaslom nézz rá erre, középen az OS résznél....
Nézem a twb írás tűrésüket nem tudom mennyire hihető de az utóbbi kingstonra 800tbw ez néz ki mind közül a legtöbbnek.
TBW marketinges találmány, de főleg a garanciánál számítana, ha hamarabb elérnéd, mint a megadott években megadott garanciát. Nyilván van jelentősége egy adott gyártó esetén, mennyit mer bevállani a saját eszközére.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz ubyegon2 #52269 üzenetére
Köszi,elolvasom
Van nekem több hdd is mentésre ezzel nincsen gond.
Oké,értem én csak ha beindulok akkor van,hogy sok gigát töltök le vagy telepítgetek programokat vagy törlök és attól félek úgy nem bírná mint egy hdd.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
devast
addikt
válasz Pityu. #52272 üzenetére
Oké,értem én csak ha beindulok akkor van,hogy sok gigát töltök le vagy telepítgetek programokat vagy törlök és attól félek úgy nem bírná mint egy hdd.
Nem érdemes egyáltalán foglalkozni sem ezzel. 10 éve én is ezt hittem. De egyszerűen normál felhasználás mellett nem igazán fogod tudni értelmes időn belül elhasználni. Másrészt a megadott számok azok nem fixen az élettartamot jelentik, hanem minimumok. Gyakorlatban semmi nem történik, ha azt eléred, csak annyi, hogy nincs tovább gari. Sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy a kontroller vagy bármi más döglik meg rajta hirtelen, mint hogy a sok év alatt elfáradna a nand.
-
devast
addikt
válasz Pyttawrx #52275 üzenetére
Senki nem állítja, hogy kínából csak minőségi cuccok érkeznek, sőt igen nagy részük átverés, mint a linkel szereplő példa állítja. Tehát nem tudsz úgy kínából ssd-t vásárolni, mint mondjuk árukeresőről, hogy megtetszik valami és buy now. De ez nem jelenti azt, hogy 100% hulladék.
Nekem úton van egy 4tb-os netac nv7000-t, (4tb maxio map1602 + ymtc 232l nand) amit kuponokkal minden kedvezménnyel bruttó 56400ft -ért lőttem, és ma hozzácsaptam egy fanxiang s790-et ( 2tb maxio map1602 + ymtc 232l nand ) ami került bruttó 26400ft-ba. Ekkora discount-ért én bevállalom, hogy garancia gyakorlatilag nem nagyon van. Aki nem néz rendesen utána mi micsoda, annak ez vásárlási forma, főleg ssd-re nem való. -
tasiadam
veterán
válasz Pyttawrx #52275 üzenetére
A legszomorúbb az egészben, hogy ha jelzed, h nem jó az SSD, akkor azt mondjék, hogy bizonyítsd be képpel, h nem 4tb. A firmware meg ugye hazudik, hogy ez 4tb, emiatt nem fizetik vissza az árát, mert hisz az ott 4tb
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Raymond
félisten
válasz tasiadam #52277 üzenetére
Vagy nem kell irrealisan olcso SSD-t rendelni mert csodak nincsenek. Nem ad senki a normalis hasznalt piaci arnak az otoden valamit meg Kinabol se. Ez a kolleganak is el lett magyarazva amikor linkelte, de azt mondta "lehet szerencseje lesz"
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
tasiadam
veterán
válasz Raymond #52278 üzenetére
Persze, ez tény, de pl SD kártyával is ezt tolják. 64gb-ig jó, utána nem, kb mind 32 vagy 64gb, és ugyan így ráhazudják. És ha felmásolsz egy 128gb-re 120gb adatot, lekéred, és bitre pontosan összehasonlítod, meg megpróbálod ugyan azt felrakni (én a cp77et próbáltam), akkro hibára fut. Ők meg mondjéák, hogy "Na? nem felment 120gb, és lejött? akkor 128gb".
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
nagyúr
Másik topikban volt egy linkelt WD SN850X NVMe SSD és elhangzott vele kapcsolatban, hogy nem jó PS5-höz... a WD SN850 is kompatibilis egyébként
The Best PS5 SSDs in 2023: Speedy NVMe storage for your console
Itt egyébként le van írva, milyen paramétereknek kell megfelelni ahhoz, hogy az NVMe SSD kompatibikis legyen a PS5-tel:
Which M.2 SSDs can be used with a PS5 console?
# NVMe PCIe 4.0 SSD - PS5
[ Szerkesztve ]
-
DaVE-1
aktív tag
Aki alzáról rendelt kingstone renegade 2tb-os ssd-n a nagy leárazásban mikor kapta meg?
Mivel 12 órázom direkt tegnapra kértem amikor otthon vagyok és semmi ..se email se telefon semmi. Csomagkövetésnél meg azt írja nem jó a szám. Vajon felhívjam őket hogy most mi van?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ubyegon2 #52281 üzenetére
A megfelelő szó az ,hogy ready, nem pedig compatible.
PS5 ready. És a heatsink-es verzió az. Ahogy minden más ssd esetén is ez a helyzet.
Ha melegszik akkor már nem teljesítené az elvárt értékeket.
Amire már ráírják ,hogy nem compatible, igazából az, csak nincs felkészülve arra ,hogy nulla közeli airflow mellett menjen a TV szekrényben 24/7.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
nagyúr
Ha melegszik akkor már nem teljesítené az elvárt értékeket.
Köszönjük, hogy megerősítetted a playstation.com általam előzőekben linkelt oldalán leírt információkat, épp a hsz-emben található idézett kép alatt írják ők is:
Egy M.2 SSD használata a PS5 konzollal hatékony hőelvezetést igényel egy hűtőszerkezettel, például hűtőbordával és hőátadó lemezzel. Ezeket maga is felhelyezheti az M.2 SSD-hez, akár egyoldalas, akár kétoldalas formátumban (az egyoldalas hűtőszerkezetek könnyebben illeszkednek). Vannak olyan M.2 SSD-k is, amelyek beépített hűtőszerkezetekkel (például hűtőbordákkal) rendelkeznek. A hőelvezető szerkezet felhelyezésével kapcsolatos információkért olvassa el a mellékelt használati utasítást.
Fontos, hogy a PS5 konzol tárolójának bővítéséhez csak támogatott M.2 SSD-t használjon, amely megfelel a következő követelményeknek:
(nyersfordítás az eredeti oldal szövegéből)
A megfelelő szó az ,hogy ready, nem pedig compatible.
Szerintem a kompatibilis az teljesen megfelelő szó azokra az SSD-kre, amit működnek a PS5-tel.
Ha megerősítenéd még bármiben a hivatalos oldal infóit, várjuk szeretettel!
-
nagyúr
Valaki paprikás.
Valaki mindig, nagy a világ. De nem én...
Kikerested már ,hogy mire jó a Samsung driver vagy segítsek?
Segíthetnél tényleg, mert nem áll össze a kép...soha nem hoztam szóba Samsung drivert, most összekevertél Fire/SOUL/CD szakival szerintem. Linuxon ezeréve van NVMe driver, így az nekem is tökéletes... Ha érdekel miért, innen kiolvashatod....
[ Szerkesztve ]
-
Garada
őstag
SSD klónozáshoz ki mit javasol, milyen programot érdemes hozzá használni?
Meguntam a tiszta telepítést, és biztonsági mentésről pakolgatást, valami könnyebb utat keresek a jövőben erre és ezt tanácsolták. -
pluto1969
aktív tag
Vett már valaki felbontott státuszú ssd-t az alzán, és ha igen mely tapasztalatok voltak? Nem merek így venni, mert valamiért valaki rögtön visszaküldte. Lehet gyári hibás, és biztos nem fogják tesztelgetni az alzán. Oké, hogy visszaküldhetem 30 napon belül, de ez macera, és nem ingyenes, nincs a közelemben alza box ebben a sötét szabolcsban, csak posta van jó pénzért. Tehát ti is rizikósnak látjátok felbontott ssd-t venni? Köszi a válaszokat.
-
félisten
válasz pluto1969 #52293 üzenetére
Én rendszeresen veszek bontott termékeket az Alzán, eddig sosem volt velük gondom.
Ez persze nem extrapolálható tapasztalat, de éppen beszereztem egy Samsung SSD-t is így, és a Crystal szerint még be sem volt kapcsolva.
MaCS
-
félisten
válasz pluto1969 #52297 üzenetére
Az jó!
Nálam egy ugyanilyen MX500-as immáron négy éve üzemel a munkásgépemben, és a legkisebb gond sem volt vele.
Van viszont egy más jellegű gondom:
Egy notebookban szeretnék egy nagyobb Samsung SSD-ről kisebb Samsungra vándorolni. SATA, és az adatmennyiség nyilván elfér a kisebben.A probléma az, hogy sem a Magician, sem az Aomei nem vesz tudomást az USB-adapteren csatlakoztatott cél SSD-ről.
A kérdés tehát az, hogy hogyan tudom a rendszert (ami a szokásos kisegítő partíciókon kívül két partíciót használ) átmozgatni egy USB-n csatlakoztatott SATA SSD-re.
Köszönettel: MaCS
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen egeret válasszak?
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- Samsung 500GB M.2 SSD-k 970 - 980 PRO
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest