Új hozzászólás Aktív témák

  • Lajbymester

    tag

    válasz Frawly #36193 üzenetére

    Szerintem egy SSD-nek bármilyen szoftveres beállítástól függetlenül kellene figyelnie a hőfokra (azaz hardveresen vagy legalább firmware-szinten), és ha az túl magas, akkor leszabályoznia a vezérlő teljesítményét. Az MX500-nak hivatalosan 70 fok lenne a határ, ahol is le kellene szabályoznia automatikusan a sebességet, hogy ne melegedjen tovább. Ez nyílvánvaló hogy nem működik megfelelően, különben nem melegedne 80 fokig.
    Mert mi van akkor, ha nem windows vagy linux alatt dolgozik valaki, vagy nem teljesértékű windows alatt? Pl. pont a bootolható klónozószoftverek esetében fogadok, hogy a megfelelő driverek nincsenek jelen amik az energiatakarékos módot kezelik az SSD-n. Egy gyártónak nem szabad támaszkodnia szoftveres körülményekre.
    És pont ezért várok még mindig egy javított firmware-t, amiben a leszabályzás megfelelően működik.

    És amint írtam, a borda nem 2 fokot segített, hanem kb 8-10-et. A windowsos beállítások csak az alapjárati hőfokon segítettek, terhelés alatt ugyanúgy felmegy 79-80 fokig. Ha csak nem ezek miatt van az a terhelés közbeni hirtelen hőmérsékletcsökkenés amiről írtam többször is.
    De pont ezért tesztelgettem sokáig a "legnemkímélőbb" beállításokkal, tehát a HIPM/DIPM Active-ra volt állítva, az Intel AHCI driver fel se volt telepítve. És még így sem ment feljebb 81 foknál. Ezt borda nélkül talán 2 perc alatt már elérte, azért állítottam le gyorsan a másolást, hogy ne melegedjen tovább. Bordával jó ha 15 perc alatt eléri a 81 fokot, de akkor azt tartja is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák