Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #33078 üzenetére

    Az UV500 általában azért olcsóbb, mert 3D TLC, és olcsóbban, új technológiával gyártható NAND chipek vannak rajta. Ugyanígy olcsóbb a Samsung 860-as sorozat a 850-esnél. Meg a Crucial MX500, BX300 is ezért olcsóbb a régebbi MX300-nál. Ez nem azt jelenti, hogy ezért olcsóbbak, mert rosszabbak, vagy valami silányítós svindli van a háttérben. Adott esetben az új technológiával gyártott, több rétegű NAND-nak pont hogy nagyobb az írásterhelhetősége, olcsóbban gyártható, ezért olcsóbban is tudják adni.

    A 240-256 gigások jobban megérik, akkor is, ha nem használod ki a helyet. Jobb a GB/Ft arányuk, gyorsabbak, magasabb a limitjük, a kihasználatlan hely meg jól jön a vezérlőnek, hogy wear levelinggel pakolgassa rajta az adatokat, hogy egyenletesebben fáradjanak a cellák.

    De az is jó, amit írsz, hogy újra felraksz rá 20 disztrót, és meg is vagy helykihasználásban :D

    Az BIOS-ATA jelszavazásban az igény döntsön. Ha szükséged van titkosításra, akkor jobb alternatíva a szoftveres full lemezes titkosításoknál (VeraCrypt, LUKS), mivel utóbbiakat az SSD nem szereti, hiszen úgy látja a vezérlő, hogy a meghajtó csurig van hasznos adattal, közben meg lehet az 50%-a szabad a helynek, és emiatt nem tud rendesen wear levelinget csinálni, kivéve, ha a TRIM-et átengeded a szoftveres titkosítási rétegen, de az meg mintázati támadás kockázatát hordozza magában, már csak emiatt sem ajánlják.

Új hozzászólás Aktív témák