Hirdetés
Aktív témák
-
-
rt06
veterán
pedig semmi uj nincs benne, az r6 az kina (lasd dvd regiokodok)
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
F34R
nagyúr
-
kmisi99
addikt
fright night HD eng ha nem David Tennant lett volna benni 10/7 így viszont számomra 10/8. Kellemes kis éjszakai film volt.
-
Huma
addikt
válasz PazsitZ #40549 üzenetére
Hallgatok koxx fórumtársra és többet nem írok (ezt a postot kivéve) a sci-fi műfaj témájában ide mert igaza van. Többször is leírtam már, hogy mi alapján dől el, hogy valami sci-fi vagy pedig csak egy orbitális baromság sci-finek álcázva. Újra és újra ugyanazt leírni felesleges és csak átláthatatlanná teszi a topicot. Mindenesetre megteszem most utoljára, hogy legalább tudjak linkelni a későbbiekben ha ismét felmerül a téma, végülis szorosan kapcsolódik a topic témájához.
Először is engedd meg hogy egy észrevétellel kezdjem. Abszolút tévúton jársz. Most nem fejtem ki, hogy miért mert mindjárt leírom, hogy szerintem mi a sci-fi és a hülyeség közti választóvonal és remélhetőleg nem lesz szükség a magyarázatra. Ha mégis akkor állok rendelkezésre pl a ring topicban.
Sci-fi=tudományos-fantasztikus
Pongyolán fogalmazva azt jelenti, hogy valami olyan technológiai dolog szerepel a filmben ami jelenleg nem létezik. Maga a film pedig játszódhat bárhol, bármilyen közegben. Lehet a föld, napjainkban vagy a jövőben esetleg a múltban. Lehet egy másik bolygó. Egy alternatív univerzum, stb.
De (és ez a lényeg) hitelesnek kell lennie. Ha valami tudományos jellegű dolog szerepel a filmben akkor annak, a filmben szereplő világ törvényeinek meg kell felelnie.Ilyenekkel pl egy szál gond sincs:
-A filmben szereplő bolygón nincs gravitáció.
-Az összes ember telepata.
-Teleportálással utaznak.
Még csak nem is kell különösképp megmagyarázniuk, hogy mi miért van. Sőt gyakran áldásos mert így legalább biztos, hogy nem esnek abba a hibába, hogy valami agyament elmélettel próbálják megmagyarázni.Ellenben nézzük az új majmok bolygóját:
A hely egy, a földivel 100%-san megegyező világ ami egyetlen dologban különbözik a miénktől. Attól amiről a film is szól. Tehát egyértelmű, hogy a mi világunk törvényszerűségei ott is igazak. Épp ezért nem történhetnek benne olyan dolgok amik ellentmondanak a világunk törvényeinek. (Ezeket már leírtam a 40523-as hozzászólásomban.)
Persze mivel neked nagyobb a tűrésküszöböd ebben a tekintetben ezért átsiklasz ezek felett. Ezért megpróbálom szemléltetni, hogy miről is van szó.
Pl mivel szerinted egy sci-fiben bármi lehetséges ezért teljesen elfogadható lenne, ha az említett filmben minden ember fenekéből rózsaszín köd áramlana elő valahányszor meghall egy szőkenős viccet és ha megiszik egy kávét akkor teljesen természetes, hogy mindenki 30 métereset tud ugrani 5 percig.
Mivel a filmben szereplő világ 100%-san megegyezik a miénkkel remélem felismered, hogy ezek a dolgok elég nagy marhaságnak tűnnek. Ezek a dolgok most túlzásként hatnak gondolom pedig alapjaiban véve nem sok különbség van ezek és a filmben szereplő lehetetlenségek közt. Kicsit fokoztam és feltűnőbbé tettem őket, de mindegyik éppen olyan badarság.És ez a lényege a sci-finek. Hitelesnek kell lennie. Tudományosan megalapozott dolgoknak kell benne szerepelnie. Nem kötelező megfelelnie a mi világunk szabályainak, de a film által felépített világ szabályainak, a saját szabályainak meg kell felelnie, nem cáfolhatja meg magát.
Sose voltam jó író. Lehet nem a legérthetőbben magyaráztam el a dolgot, de szerintem ha akarod akkor megérted az eszmefuttatásom.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
darál0w
Jómunkásember
Straw Dogs
[moderálva].
4/10
[ Módosította: 7 ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz darál0w #40560 üzenetére
te kis világtól elzárkózott filmesztéta....
hanem, bár picit off, de nem izgat, nekikezdtem az American horror story sorozatnak, valami hullajó móka. baromira bejön, Boardwalkon kívül nem követek sorozatot, de ezt most egyszerűen muszáj volt elkezdeni. És valóban, nem is bírom abbagyni, egyelőre
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Tibiajax #40562 üzenetére
BSG-t ~1 hete fejeztem be....végzek a Capricával aztán az említett sorozat itt van talonban, de előtte még a Boardwalk Empire és utána jöhet majd az...
mostanában sokkal több sorozatot nézek, mint filmet...pont a fentebb említett szarok miatt
#40560) darál0w kösz medvedisznoember.
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
tween
őstag
The Cabin in the Woods előzetes jó lesz jó lesz
Tibi : azt én is lesem és valóban egyre jobb
[ Szerkesztve ]
-
PazsitZ
addikt
Még mindig nem értem, hogy miért te döntöd el a rendező és filmkiadó helyett, hogy az egy 100%-san megegyező világ és nem sci-fi.
Sőt te magad írod le: ami egyetlen dologban különbözik...
Tehát különbözik, azaz nem mert 100%osan egyezik, kivéve, hogy különbözik, de amúgy nem, csak picit, szóval nem.(#40561) rt06: +1
már csak az én lelki nyugalmam érdekében is(#40539) Huma: Ez ki is marad, a Revolver, szerintem is egy jó film. Bár hiba úgy leülni, hogy a korábbi filmjei foyltatását várod, könnyen csalódhatsz.
Zavarosnak szerintem max. annyira zavaros mint a korábbi filmjei, ott is több szál futott párhuzamosan és megvolt egy hasonló kuszaság, ami végül öszeállt.
Más tipusú film, de szerintem abszólut jó. Statham se feltétlenül az átlagos figuráját hozza.
Egész rég láttam, lehet újra is nézem, ha lesz időm rá.[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
zolynet
veterán
ma szinte kötelező
Life is too short to stay stock!
-
7
addikt
Legyetek szívesek a személyes problémáitokat valami egyéb csatornán megtárgyalni!
-
Huma
addikt
Megnéztem a Super 8-at.
SPOILER!!!
Kár ezért a filmért. Volt benne potenciál, de nem használták ki.
A gyerekszínészek jól játszottak, de sajnos egyet kell értenem egy másik kritikával miszerint kicsi felnőttek voltak. Teljesen irreálisan viselkedtek a legtöbb esetben.
Maga a "szörny" tetszetős volt, bár feleségül nem venném. Kár, hogy keveset akciózott.
Természetesen itt sem vagyunk híján a szokásos átgondolatlan dolgoknak.
Pl: A szörny, hogy volt képes kiásni többszáz tonna földet teljesen észrevétlenül? Hová tette a földet?
A mindenféle lomból összetákolt szuper elektromágnese is érdekes volt, kb mint ET űrtelefonja. Bár nem is elektromágnes lehetett ugyanis elég válogatós volt. Volt amire hatott és volt amire nem. (Félig meddig antigravitációs kütyü lehetett mert volt olyan tárgy aminek a mozgása nem a víztorony felé irányult hanem inkább felfelé.)
És még elég sokáig sorolhatnám.
Sajnos a film nem állt össze egységes egésszé.
Egy 5 pontot azért megérdemel a 10-ből.szerk: Azért az még vicces volt, hogy a trailerben van egy jelenet amikor a szörny belülről döngeti a vonatajtót. Na ilyen a filmben nem szerepelt. Teljesen más szögből mutatták az egészet.
[ Szerkesztve ]
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
TRob1
veterán
"Hová tette a földet?" - Úúú vazze, hát ásott neki egy gödröt. Nem vágod a Legényanyát?
ui: sztem ne nézz több új filmet a "kedvenc" műfajodból. (Igazándiból eleve filmet sem érdemes nézned, ha úgyis általában csak fél szemmel teszed )
ui2: Viszont sokak örömére "kiszállok" eme topikból, mert képtelen vagyok továbbra is olvasni ezt a sok agyament eszmefuttatást ami itt zajlik, köszönve a pár "törzslakó énmindentjobbantudok filmesatyaúristentől" (kb. 4 ember) Na pá...
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Huma
addikt
A Legényanya nem semmi film. Az egyik legjobb régi magyar vígjáték. Csak a végét cseszték el.
Ez a kb 4 perc önmagáért beszél. [link]"Igazándiból eleve filmet sem érdemes nézned, ha úgyis általában csak fél szemmel teszed"
Okultam a tegnapi esetből és most két szemmel néztem.[ Szerkesztve ]
-
Huma
addikt
Vajon lesz Bioshock film? Nagyon csipáznám.
Ez midenesetre pozitív: "Már a kezdetekkor is arról hallhattunk, hogy senki sem adna pénzt egy horrorisztikus, felnőtteknek szóló filmre, inkább a fiatalabb korosztályt céloznák meg - ehhez igazodva egy kevésbé erőszakos, családi akciófilmet kapnánk. Ken Levine ettől függetlenül még mindig bizakodó, de azt a (egyébként szimpatikus) gondolatot hangoztatja, ha nem tudnak olyan filmet készíteni, ami méltó a játékhoz, akkor inkább semmilyet sem csinálnak. "
Na persze nem az a pozitív, hogy lehet nem lesz belőle semmi hanem az, hogy nem fogják ledegradálni a mostani tucatfilmek szintjére csak azért mert manapság erre van igény.
Nagyon utálnám ha ezt is úgy megbecstelenítenék mint a DOOM-ot.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
-
TRob1
veterán
válasz Kassadin #40583 üzenetére
Hááát, jah... De elég volt, én ennél azért többre tartom a filmeket ha már a rajongójuk vagyok vagy 30 éve. És nem igazán vonz a napi temérdek negatívum. Ez van.
(#40584) tween:
Nem gyáva, és nem is kislány. Csak már elkezdtem őszülni eme topikban olvasottaktól, és a fejem is állandóan fáj a falba verésektől... (Inkább keresek én is egy olyan topikot, ahová szívesen járok 1-2-3 naponta fikázni, lenézni vmit vagy vkit )[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Így van, ezért is nézek meg kb. mindent. És épp ezért megleszek asszem a topik nélkül is, sőt... persze ha nincs az a kb.3-4 itteni "mindenható", élen a fő modkerbe rohangálóval, akkor azért nem lenne ez. De sebaj.
Utoljára még, pontozás nélkül a napokban megnézett filmek:
Los violadores (Mad Foxes) - Elég "gagyik" az akciórészek, és a párbeszédek is... és nem azért mert '81-es film (mert akad bőven amit csípek abból a korszakból). Nem tetszett.
Chinese Torture Chamber Story 1-2 - "Beteg" hongkongi filmek, egyszer nézősek.
Beautiful Teacher in Torture Hell - Kb. a fent említett japán változata.
30 perc vagy annyi se (30 Minutes or Less) - Volt pár poén, végül is nem bántam meg hogy megnéztem, de többször nem fogom.
És most van folyamatban az Underground (2011) c. szintén egyszer/egyszerse nézős "remekmű".
Most csak ilyenekre "tellett".Na a legjobbakat a filmrajongóknak/filmkedvelőknek, és persze a "filmrajongóknak/filmkedvelőknek" is.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Huma
addikt
Megnéztem az Another Earth című filmet.
Egész jó kis sci-fi volt. 7/10
SPOILER!!!
Azért a kapcsolatfelvétel elég nehezen ment nekik ahhoz képest, hogy ugyanazt a technológiát használták és a távolság sem volt vészes.
A másik föld a méretéből ítélve kb olyan messze volt tőlünk mint a hold. Ez felvet pár problémát. Ilyen távolságból a két föld gravitációja elég fain dolgokat tud művelni egymással és esetleg a két holddal is.
Az űrutazással is elég sokat bíbelődtek ahhoz képest, hogy már 42 évvel ezelőtt eljutottunk a holdra. (állítólag)Ettől függetlenül elég jó film volt.
Mondjuk én nem számítottam arra, hogy egy másik föld lesz az égen. Azt hittem csak egy "szimpla" alternatív föld lesz amit ennél komplikáltabb módon lehet csak észlelni ill eljutni oda.
-
lorcsi
veterán
Lopott idő:
brutál egy ötlet és sztorieladó: vadi új soundcore motion+
-
3.Aragorn
addikt
Blow-up (magyarul Nagyítás) c. filmet láttátok? Régi klasszikus...
-
titán
Faces in the Crowd cimu filmet nem lattatok?
Trailer: [link]
-
adalbert1
veterán
válasz zolynet #40572 üzenetére
Vááá, ez egy baromi jó vígjáték, valamelyik nap újra is nézem. Billy Bob absz. hitelesen hozza a figurát.
Milyen flame volt már itt megint? Látom tisztogatás volt.
2 régebbi filmet néztem mostanában:
The Maltese Falcon: a történet mai szemmel nem egy nagy durranás, de a színészi játékok nagyon jók. Bogart mellett kiemelném a magyar származású Peter Lorre-t, szerintem briliánsan játssza ezt a már-már rejtői figurát (eredeti angol hanggal), illetve Sydney Greenstreet-et, aki szintén nagyon jó volt.
Paths of Glory: Kubrick egyik korai alkotása, Kirk Douglas főszereplésével. A kora semmit nem von le az élvezeti értékéből, szerintem megérdemelten van ez is az Imdb top250-es listáján (mint az előző film is). Számomra érdekes és elgondolkodtató film volt.
-
Huma
addikt
válasz adalbert1 #40597 üzenetére
"Milyen flame volt már itt megint? Látom tisztogatás volt."
Néhányan nem fértek a bőrükbe és átment személyeskedős offolásba a topic.Nemrég láttam a 30 Minutes or Less című filmet. Volt benne pár poén, de eléggé felejthető alkotás.
-
Huma
addikt
Mi ez a pangás itt?
Ezt már olvasta valaki?"Nincs átmenet a sötétségből a világosságba, nincs ellentét, nincs elhatározás; minden csak van, mint valami lomha hegy, amit úgysem lehet megmászni, de nem is érdemes."
"Az éjjel valami kis hó esett, ami még szállingózik most is, de nem látni, csak érezni a pelyheket, amelyek eltűnnek az utcák mocskos vályújában, ahol tompa zörgéssel vánszorognak a villamosok, és feltűrt gallérral az emberek, akik úgy mennek valahova, mintha ellenkező irányba is éppen úgy mehetnének."
A gugliba beírni csalás.
Kicsit nihilista.
Egy érdekes kérdés: Miért múlják a könyvek tartalmilag felül a filmeket? Rengeteg könyvet olvastam és rengeteg filmet láttam. A tapasztalatom pedig az, hogy míg jó könyvből sok van addig jó filmből kevés.
Tudom hogy egy film leforgatása sokkal többe kerül mint egy könyv megírása/kiadása, de a filmek silány kulturális színvonala miatt a jelenlegi kulturális színvonal is csökken. Mivel egyre kevesebben olvasnak könyvet ezért egyre többen csak a filmekből jutnak "kultúrához".
A kérdés hogy ez hová vezet. Egyre silányabb és silányabb filmek megjelenéséhez?
Mikor áll meg ez a folyamat?
Szerintem a mai fiatalság fel sem tudja mérni mit vesztett a filmek térnyerésével a könyvek kárára.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
BLeP_i
tag
Bő három éve írtak róla itt, most felhozom újra, mert nagyon adta:
Papírsárkányok (The Kite Runner) - megindító, király történet, remek alakítások, jó alakítások. Igaz, két órás, ettől függetlenül csak ajánlani tudom.
Nálam 8/10.http://vister.hu
Aktív témák
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest