Hirdetés
Aktív témák
-
sasa134
addikt
The King's Speech (720p)
már rég illett volna megnéznem, de csak most került rá sor. Remek film, nagyon élveztem.
8.5/10The Joneses ( Eladó a családom,720p)
ez is klassz volt, könnyed kis mozi, érdekes történet, kiszámítható befejezés. Vajon lehet ilyen? Marketingeseknek kötelező. 7/10Avanti Roma
-
madgie
titán
-
dipeti
senior tag
miva?? köcsög vagyok, mert nem tetszett?
Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
Huma
addikt
válasz madgie #41506 üzenetére
Azért érdemes fenntartással kezelni a megtörtént események alapján készült filmeket. Hajlamosak kiírni akkor is ha csak 1%-a történt meg valójában. Pár éve egy szellemes horror filmnél volt kiírva.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
hoffman_
nagyúr
The Adjustment Bureau - 7,5/10
Biza, jó kis mozi volt. Jó pár klissé, kevés egyedi dolog, de mégis úgy egyben volt szerintem. Matt király, hozott egy tök átlagos szerepet, pörgős volt a dolog, agyalni nem kellett, de nem volt bugyuta. Egyszer kötelező, esetleg, ha lusta az ember beszerezni valamit, és megy a tévében, akkor menjen még egyszer.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
veterán
Sziasztok!
Egy filmet keresek. Kiskoromban láttam és arra emlékszem, hogy nagyon szórakoztató volt.
A főszereplő egy vörös (talán rövid) hajú ürge volt. A számomra legviccesebb jelenet az volt, amikor elmentek egy templomba és ott a pap kiállt a szószékre, de amint becsukta a szószék kis ajtaját, a mikrofon "lefelé fordult" és begerjedt, de amint visszaállította, az ajtó kinyílt és az egész kezdődött elölről. A végén rászakadt az egész szószék-tető a szegény papra.
Kb ennyire emlékszem...Esetleg valaki tudja, hogy mi lehetett a film címe?
Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
mondomén
őstag
Moneyball
Rohadt jó volt. Pitt nagyot játszott benne, jól állt neki a szerep. Szerencsére baseball meccs nem sok van benne, bár néha fingom sem volt, hogy miről beszélnek. Abszolút nem vagyok tisztában az egész baseballal (az elég jó mikor kiütik a pályáról a labdát, ennyit tudok), és nem is érdekel, de a film így is iszonyúan tetszett, szóval ez ne tántorítson el senkit.
Ja és a végén a zene, rá_assza az i-re a pontot.Ráadásul ez is igaz történet, tényleg igaz.
[ Szerkesztve ]
-
dipeti
senior tag
Black Swan (2010)
720p, eredeti hang
Sokadik nézésre is eszméletlen film. Hihetetlen mennyire el van találva. Mindenképpen Top10-es nálam. Akárhányszor meg tudnám nézni.
Volt magyar hangsáv is. Néha átváltottam kíváncsiságból. Hát, nagyon rossz. Sokkal erőteljesebb élmény az eredeti hanggal.
SPOILER: Magyar hangnál nem éreztem azt a borzongást + rengeteg olyan utalás marad ki így, ami jelezné, hogy Nina képzelődik. Például a lezbijelenet előtt, Mila Kunis kitalálja Nina mondatának végét (where have you been? - to the Moon and BACK) (ez ugye azt suggalja, hogy Nina egy másik énjét egy másik lánynak képzeli, közben pedig önmaga az), Ez is el van rontva a szinkronban. SPOILER vége
10/9,5[ Szerkesztve ]
Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
Archanon
őstag
válasz dipeti #41511 üzenetére
Én filmeket mindig magyar szinkronnal nézek, valahogy jobban áll a fülemnek. Próbálkoztam régebben original angol szinkronnal, de a legtöbb úgy hangzik, mintha nem lenne újraszinkronizálva (akár egy magyar gagyisorozat), és tiszta rossz a minősége. Persze ezzel nem azt mondom, hogy gagyi az original, pusztán nem állt még rá a fülem... mondjuk azért a magyar szinkron se sikerül mindig jól.
Ugyan már tervezgetem, hogy a kedvenc filmjeimet újra kéne nézni egyszer eredeti hanggal, mert mégiscsak kíváncsi vagyok rá (+jó nyelvtanulásnak is), de az anyanyelvem mégiscsak jobban cseng.
Black Swan-t emlékeim szerint én is 9-re értékeltem, noha magyar szinkronnal láttam (azt is). Nagyon (nagyon) jó film. Újranézésre van nálam is ítélve (ezúttal angolul).
[ Szerkesztve ]
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
hoffman_
nagyúr
válasz dipeti #41511 üzenetére
Én utáltam azt a filmet Kétségkívül, úgy gondolom, hogy szakmailag ott van a szeren, de hogy még egyszer meg nem nézem az biztosabb, mint a halál
Archanon:
Ezt pont a sok japán után mondod? Fura, meg kell hagyni A filmek döntő többsége(8-90%) jobb eredeti hanggal, esetemben többnyire angolul.
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
válasz hoffman_ #41513 üzenetére
A japánhoz ugyanígy álltam hozzá (bár ott maga a nyelv volt irritáló - most meg már imádom), de ott megvolt a tény, hogy a magyar szinkronok zöme ultragáz. De a japán szinkron megint csak... minőségi (többnyire; bár az is igaz, hogy filmekhez nem tudom milyet gyártanak, ha csinálnak egyáltalán... Ja de.. ). Az angol doboztól személy szerint rosszul vagyok - lehet kövezni. Viszont azt aláírom, hogy érzelmeket, utalásokat, stb nem mindig tudnak úgy közvetíteni magyarék, ahogy azt eredetileg kéne. Ugyanakkor, ha valamivel megfelelően foglalkoznak, tökéletes eredmény születhet, sőt, akár jobb is, mint az eredeti. Tökéletes példa erre a Gyűrűk ura trilógia... Tökéletes ellenpélda pedig a 300, ahol a magyar szintén gagyi, és az angol üt mindent.(persze ez megint csak az én véleményem)
[ Szerkesztve ]
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
madgie
titán
Persze, nem mindre értettem én sem, de az Irishman, vagy épp a Johnny Depp féle Blow abszolút kedvencek nálam.
Archanon: nem hiszem, hogy csak a te véleményed, a 300 csak és kizárólag eredeti angollal üt, az összes szinkron gagyi (végigkapcsolgattam a Bluray-en )
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
válasz madgie #41515 üzenetére
Az utolsó zárójeles részt úgy egyáltalán az egész bekezdésre értettem, de amúgy igazad van.
-
Archanon
őstag
Anime esetében amerikai/angol szinkronról van szó, ami legtöbb esetben nem ér föl a cartoon network alja színvonalához sem.. Ők szinkronizálni nem igazán tudnak, vagy inkább csak nem akarnak jól... keverve azzal, hogy kis költségvetés, akármilyen "színészekkel". Hallottam már jó angol szinkront, sőt, a rajzfilmekhez, 3D animációkhoz (+játékokhoz) is jókat gyártanak (többnyire). Szóval bántani nem bántja a fülem, én csak a filmek minőségét nem csípem... persze nem vagyok ebben járatos, lehet nem mindegyik olyan, amilyennek én képzelem, ilyen téren igencsak "elfogult" vagyok (még).
-
hoffman_
nagyúr
válasz Archanon #41514 üzenetére
Fúú, ez a japanese 300 nagyon vad Amúgy van bőven, Lord of the Rings, Star Wars, tudnak könnyet csalni az ember szemébe
Itt többen megmondhatják, hogy én angolfan vagyok, még egy AAAAAA kategóriás filmet is inkább angolul néznék, mint IMAX 3D-ben(bár ez lehet most fog változni). Szóval tartom, pont amiatt, amit te is írsz, sokkal többet ad át a film.Nyilván vannak kivételek, a Die Hard például tök fasza magyarul, na meg a Bad Boys 1-2, és a Ponyvaregény is. Van ritka eset, mikor a hun jobb mint a gyári Hogy cimbitől idézzek "Dörner jobb Bruce, mint az eredeti"
[ Szerkesztve ]
-
tween
őstag
Vámpírok bálja (1967) : jaaaaj jajj jajjj a fogadós felesége mindent vitt, az a csúcspont ja és nincs pont....
-
mondomén
őstag
The Ides of March
Gosling abszolút kedvenc lett idén. Három filmmel jött és mind három kilóra megvett. (Igaz, hogy a romantikus filmmel kapcsolatban kicsit szkeptikus voltam, de tetszett, sőt...) The Ides of March-ról viszont fingom sem volt, hogy mi lehet, csak a szereplő gárda miatt kezdtem bele. Nem is csalódtam bennük, mindenki hozta a szerepet. A film elejét untam, de miután beindultak az események, már nagyon is élveztem. A téma is nagyon tetszett, politikai cselszövés, nagyon jó, imádom az ilyet. Ajánlom, nézzétek meg.
-
rétisün
veterán
ha már a fogadós felesége, erről eszembe jutott a Rózsa neve
már olyan szempontból, hogy abban is micsoda arcokat szedtek össze ráadásul sokan helyiek voltak, akik a forgatás hekyszínén éltek anno, nem is színészek.de a maga nemében az is egy klasszikus, olyan hangulata van, hogy azt kevés középkorban játszódó filmben sikerült még csak mgközelíteni is.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
dipeti
senior tag
Másnaposok 2. (2011)
brrip,hundub
Erőltetett, gyenge. Félóránként egy poén.
10/5Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
Jojo5
őstag
Filmekben Gazdag Új Esztendőt Kívánok Minden Kedves Topiklakónak!
[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
Pitterix
őstag
Kicsit furcsa, de élvezhető film. Érdekes a látványvilága.
Az animáció keveredik a valóságos elemekkel.
Lényege, az ember nem tanul a hibáiból, csak öldökölni tud, öldöklés nélkül nem létezünk....6\10
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Jim-Y
veterán
Fighting (2009)
4/10Röviden, tömören: nem tetszett:/ Elvárásokkal indultam neki, mert aki ajánlotta azt mondta, hogy jó film.. Hát számomra nem volt az, igazából untam, -spoiler- a csattanó "" a végén kiszámítható, és silány volt, a bunyós jelenetek is pocsékak. Ha azóta nem csináltak volna 1-2 jobb ilyen filmet, akkor még elmenne egy 1 estés filmnek, de így nem. üdv
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
-
rétisün
veterán
válasz Pitterix #41534 üzenetére
jelen
(a szilvesztert már 27.-én megtartottuk. úgy emlékszem )
eddig the debt, most éppen green zone.....
vidám, szilveszteri mozik
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Huma
addikt
BUÉK!!!
Újévi fogadalmam az lesz, hogy többet fogok jelen lenni ebben a topicban.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Huma
addikt
válasz Tibiajax #41538 üzenetére
Már akinek. Én újult erővel vágok bele a fórumozásba. Remélem idén is olyan jó lesz itt a hangulat és a közösségi szellem mint tavaly.
A Saving Grace című filmmel kapcsolatban igazad volt. Tényleg nem tetszett túlságosan.
-
Klupi01
csendes tag
Császtok lenne egy gyors kérdésem!
Nem tudom mi a film címe : a lényeg, hogy van négy KISS rajongó, kik minden áron el akarnak jutni a koncertre.
Csak az egyik csávó anyja elégeti a jegyeket, hiába nyerik meg a jegyet, nem mondanak nevet, címek, a végén még meg is verik egymást.
Valaki segitsen plz! Előre is kösz! -
Jim-Y
veterán
Match Point (2005)
8.5/10Remélem nem haragszotok, hogy nem új filmeket linkelek, de a mai felhozatal ez volt. Nekem nagyon tetszett, egyszer már láttam, de szerencsére már nem emlékeztem rá. Hát, számomra nagyon megindító volt a vége, bárkinek ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
Huma
addikt
Megnéztem a The Thing-et.
Spoiler
Vannak benne érdekes dolgok. Alapvetően kellemes atmoszférája van a filmnek. Viszont ugyanúgy hemzseg a logikai hibáktól mint a társai.
Pl:
-Nem félévente változnak a napszakok mint a déli sarkon.
-Amikor átváltoznak az emberek akkor jóval több "anyag" lesz bennük. A semmiből teremtődik a plusz izom, csont, stb?
-Kb senki sem akarja kinyitni a száját ellenőrzésre. Teljesen irracionális.Arra, hogy a lény hogy fertőz nem kaptunk kielégítő magyarázatot. Ha pl fertőzött vér fröccsen valakire akkor az elég hozzá hogy az idegen sejtek lecseréljék a saját sejtjeit?
Szörny állapotban igyekezett a lény magába olvasztani másokat. Ott már nem nagyon foglalkozott a fertőzéssel.Az nyilvánvaló, hogy a szörny rendelkezett a lemásolt személy tudásával. Viszont mivel tulajdonképpen "csak" egy vírus volt, nem túl valószínű, hogy egy ráfröccsent vértől megfertőződött személybe átkerült az előző gazdájának a tudása. Tehát az eredeti idegen tudását sem birtokolhatta senki mivel azt már a legelején elpusztították.
Akkor mégis mi a fenét keresett az űrhajónál a Doki és honnan tudta, hogy hogyan működik?Mivel teljesen egyértelmű, hogy maga a szörny egy vírus szerűség ezért szinte biztos, hogy az űrhajó eredeti gazdája nem ő. Az is csupán ugyanúgy megfertőződött mint az emberek. Szóval legalább ebben nem illogikus a film. Nem egy csillagközi utazásra képes lény gyilkolászik.
Én olyan 6 pontot adnék a filmre.
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
Olyan régen láttam már, hogy a First class előtt jobbnak láttam megnézni a régi részeket, hisz alig emlékszem már a sztorira. Néhány hónapja megvolt az első rész (az mondjuk sokadjára), még mindig imádom, ahogy a második részt is. Jó volt. És mivel abszolút nem emlékeztem szinte semmire belőle (csak a gátra, meg a teleportáló ipsére), még megvolt az "újdonság" élménye is. Lassan felkészülök a harmadik részre is, bár talán azt is láthattam már régebben... de nem mernék rá megesküdni, egy emlékfoszlány sincs belőle, pedig rémlik, hogy megnéztem már. No, sebaj, az biztos, hogy "új" lesz. ^_^ Aztán jöhet a legfrissebb is, idővel. Arra nagyon kíváncsi vagyok...
No, első, és második rész is nálam simán [8/10].
Oh, és BÚÉK!
[ Szerkesztve ]
-
Pitterix
őstag
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest