Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
1. Tudom, hogy nem minden jó mindenre. Adott "modellen" belüli cserélgetésre gondolok. Elég tré, hogy muszáj becraftolni valamit az adott mod helyére, ha át akarom rakni egy másik fegyverre... Ahogy nézem ha bezúzom, akkor se kerül be a rajta lévő mod az inventoryba, hanem azt is bezúzza...
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
kemotox
addikt
válasz TheProb #6752 üzenetére
Nem tré, tök logikus. Ha az adott fegyveren mondjuk valamilyen szkóp van, nyílt irányzék pedig smafu, akkor valamit kell csinálni, hogy ne csak vaktába lövöldözz.
Mod újrahasznosítás klassz lenne, mondjuk akkor meg semmi értelme nem lenne gyűjtögetni, meg a craft perkeket kirakni, mert hamarabb megtalálsz mindent.
-
TheProb
veterán
válasz kemotox #6753 üzenetére
Ha akarnám a donor fegyvert még valamire használni, akkor igaz lenne, amit mondasz. De pl ha egy fegyverről csak le akarok szedni egy csőszájféket és átrakni egy, már moddoltra, akkor minek craftoljak a helyére egy alap alkatrészt, ha utána így is, úgy is bezúzom a donor fegyvert?
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
kemotox
addikt
válasz TheProb #6754 üzenetére
"Mod újrahasznosítás klassz lenne, mondjuk akkor meg semmi értelme nem lenne gyűjtögetni, meg a craft perkeket kirakni, mert hamarabb megtalálsz mindent."
Szerintem érthető, nem azért dolgoztak annyit a perkekkel, hogy aztán ne használja senki. Ami persze nem jött össze, mert akad hasztalan perk dögivel -
TheProb
veterán
válasz kemotox #6755 üzenetére
Legalább akkor esne több material a bezúzásból Hiába raktam ki, hogy pl screw is "essen" 1-1 scrap alkalmával, de így sincs elég. Persze ez vhol jó, hogy nem tudok mind modot megcsinálni, de na
-
-
TheProb
veterán
válasz kemotox #6757 üzenetére
Na ez a másik amire kíváncsi vagyok, a zsé. F3 és NV-ben eddig minden szart eladtam és volt pénz. De itt eddig kb traderrel se találkoztam még, valamint ugye a junk-ot megtartom craftolni. Miből lesz akkor a 4-ben pénz? Valaki mondott valami olyasmit, hogy vizet lehet tisztítani és azt eladni (?)
-
kemotox
addikt
válasz TheProb #6758 üzenetére
Rengeteg trader van pedig. Én Diamond Cityben meg Sanctuarytól nem messze lévő Dunlin Dinner-nél szoktam eladogatni, illetve mikor épp összefutok valakivel, akkor is mindig lerendezem a dolgot. Pisztolyos VATS-os crites buildem van, szóval .50, 5mm, flamer fuel, stb, szóval egy csomó lőszer nem kell, azokat eladom mindig. Csillagos cuccok és jó pénzt érnek. Szoktam is venni lőszert, .44-est meg 10mm-est főleg, mert azokat használom legtöbbet, illetve a lézer pisztolyom, de ahhoz eddig esett elég mindig. Na de a lényeg, hogy van mit eladni is bőven, de azért venni is szoktam. Sosincs pénzhiány. 4-5 ezer szokott nálam lenni így huszonvalahanyason, very hardon.
Állatok húsait mindig felszedem (van egy újság valahol, ami olyan perket ad, hogy dupla húst dobálnak), és megfőzöm. Azokat is általában eladom. Néhány husi jó sokat ér (Deathclaw pl), megsütve még többet. Drogokat nem nagyon használok, azokat is el adom.
Mérlegelj te is, hogy mi az ami kell, amit használsz, és mit nem (drogok, lőszerek, vagy például ha nem power armorozol akkor fusion core-sem kell feltétlenül, bár én azt inkább megtartom, mert majd egyszer úgy is ki lesz rakva minden perk és akkor felturbózok egy amort, és körberepkedem a Commonwealthet ), oszt lesz eladni való bőven. Csak annyi a picit macera, hogy körbe kell menni a tradereken, mert véges pénzük van és nem tudsz egy valakinél eladni mindent.Vizes dolgot láttam én is valahol, de nem ismerem. Meg mutfruittal is jól lehet keresni elvileg.
-
micafighter
nagyúr
válasz kemotox #6759 üzenetére
Nem játszottam már egy ideje igy most nem tudom hogy müködik, de jetpack régebben Action Pointot is használt, igy hosszabb távon nem tudtál repkedni, hiába voltál tele fusion core-al. Viszont moddal ez is könnyen orvosolható, ha repkedni akarsz A vizes dolog amugy meg annyi, hogy water purifiert épitesz valamelyik településeden, ehez nyilván kell egy település ahol van víz, de már Sanctuary is ilyen A water purifierhez a science-re kell pakolni kicsit. A water purifier termenlni fogja neked a purified watert workbenchbe, minél több water purifier megy, értelem szerüen annál több termelődik. A "telepeseid" ebből használni fognak valamennyit, ezt ugye irja minden településnél hogy a lakosaidnak mennyi étel, viz meg ágy kell hogy ellegyenek, amit azon felül termelsz víz meg étel az megmarad, és a workbenchben ki tudod venni, a purified watert meg jó pénzért el lehet adni
-
kemotox
addikt
válasz micafighter #6760 üzenetére
Ja persze azt tudom, APból lehet repkedni, csak az Armorhoz magához kell a nafta.
Vizes dolog: Ahha. Gondolhattam volna Megyek is építkezni! -
Warton
őstag
válasz kemotox #6759 üzenetére
Pedig a drogok jó dolgok, főleg a Psychojet. Nagyon sokszor mentett már meg. Belövöm magam vele, lelassul a világ és nagyobbat sebzek. Nagyobb csaták előtt még szoktam medx-et használni. Még néha buffoutot szoktam használni, ha túl sok minden van nálam.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
kemotox
addikt
Tudom, és most meg is fogadtam, hogy fogok kajázni, drogozni, mert eddig csak úgy játszottam, mint egy sima FPS-el, és egy csomó dologtól megfosztottam magam. De valahogy nem élem az ilyen buffolós dolgokat. Mindig benyomkodni, jaj most elfogyott, jaj függő lettem, jaj mindig legyen nálam egy csomó. Jet-et felhalmoztam egy csomót, hogy azért a bullet time nagyon menő, de igazából a VATS még menőbb De persze komoly csatákra el van rakva pár jóság. De még nem használtam soha. Tegnap már majdnem, mikor egy legendary meg egy sima deathclaw jött rám, de "szerencsére" jött egy behemoth is, és elkezdett viaskodni velük, nekem csak lövöldöznöm kellet hármójukat.
-
micafighter
nagyúr
És aludni is kell ugye Én a survivalt ezzel kezdtem el játszani:
Campsite - Simple Wasteland Camping (and HD Sleeping Bags)
Sátor + tábortüz, fözéshez és alváshoz
-
válasz micafighter #6765 üzenetére
Mondjuk full logikus: a kornyek teli van mutansokkal meg rablogyilkosokkal , de kelljen tabortuz
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Warton
őstag
válasz micafighter #6765 üzenetére
Szerintem ez felesleges. Nem az alvás a legnagyobb gondod, hanem az állandó járkálás az egyes városok, helyszínek között. Mikor már tudsz hívni vertabird-öt akkor már minden sokkal egyszerűbb. Mondjuk így meg mindig Pigrimbe kell menni új vertabird gránátokat venni.
-
Warton
őstag
válasz micafighter #6769 üzenetére
Így se nehéz, tele van a pálya ágyakkal meg hálózsákokkal. Csak amikor nem survival módban játszik az ember akkor észre se veszi ezeket. Survival módban viszont rendszeresen megy az alvóhely hajkurászás.
-
TheProb
veterán
Egyébként én azt vettem észre, hogy még az előző részekhez képest is sokkal jobban "égeti" az időt a 4. Már beletekertem 20 órát, de kb még semmit se haladtam előre a storyban.
-
gyimger
őstag
válasz TheProb #6773 üzenetére
~150 órát mutat a Steam (amire kicsit ráhúztam még offline) és csak arra emlékszem, hogy lőni kellett benne. Többször, mint nem.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
TheProb
veterán
Borzasztó amúgy ez az állandó "tárhely" mizéria...
Ha lootra késznek mondhatom magam, akkor is már 220-230 közeli súly van nálam, a kapacitás meg 250 asszem. Értem, hogy perkekkel lehet ezt növelni, de ez a folyamatos storage menedzsment, amit művelni kell, már a sírba visz.Persze F3/NV-ből már megszokhattam volna, de ezt nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
kemotox
addikt
válasz TheProb #6777 üzenetére
Junkokat kirakosgatod? Valami workbenchre rányomsz egy R-t, utána meg egy T-t és egyből berak minden junkot, amit aztán az adott settlement bármelyik workbenchén elhasználhatsz. (Később perkkel meg lehet oldani, hogy az összes settlement között legyen átjárás store ügyileg, szóval közös lesz az inventoryjuk, nem kell áthordani az alapanyagot)
Mondjuk én pisztolyos vagyok, azok nem foglalnak sok helyet, de ha viszek magammal valami heavyt B tervnek, akkor is kb 160 körül vagyok.
Ha van több fegyvered ami ugyanazt a lőszert használja, akkor nyugodtan kukázgass, elég egy ammohoz egy fegyver, ami a legerősebb. Érdemes minél több fajta lőszert leszedni, hogy mindig legyen mihez nyúlni. De pl ha van nála pipe revolver, meg mondjuk egy combat rifle is, akkor a revolvert nyugodtan dobhatod, mert ugyanazt a lőszert használja, csak épp rosszabb.
-
TheProb
veterán
válasz kemotox #6778 üzenetére
Igen, mindig első dolgom belapátolni a szarokat a bench-be. Lőszertípusonként is csak 1-1 fegyvert hordok magammal. Bár abból 4-5 fajtát is
Ráadásul a kutyát is mindig telepakolom 1-1 "kiruccanás" alkalmával. Bár most találkoztam a a super mutant-tal, lehet kipróbálom, mint companiont, mert gondolom több cuccot elbír, mint buksi. Meg őszintén szólva, azt leszámítva, hogy cuki, nem sok haszna van szegény ebnek, mert többet fekszik, meg nyüszít, mint a segítségemre lenne.
+1: Ha már fegyverek, ez a junk jet (vagy mi a neve) jó amúgy valamire? Mert beleraktam minden szart (lámpát, tálcát, stb.) de nem igen sebzett. Vagy pl erre/bele jók a sín szögek?
-
kemotox
addikt
válasz TheProb #6779 üzenetére
Kutya arra jó, hogy nem számít companionnak, szóval ha kirakod a perket, amitől többet tudsz cipelni meg sebzést/védelmet is ad, ugyanúgy megkapod a kutyussal is, akivel meg lehet ugyebár cipeltetni még. Meg lehet kendőt rakni a nyakába.
Junk jettel ugye a szemetet tudod kilőni, nem tudom, hogy esetleg a szemetek súlya számít-e sebzést illetően. Ha hosszan nyomod a gombot akkor messzebbre lő asszem, lehet úgy nagyobbat sebez, én nem használtam még.
A szöghöz külön fegyver van, a Railway rifle, amit mellesleg lehet automatává craftolni. Ezt sem használtam még soha, de most megihletődtem, megyek is gyorsan összeszedem és kipróbálom
-
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Ryder62 #6781 üzenetére
Nem vagy akkor egy ideges típus, ha képes vagy így vánszorogni hosszabb távokon keresztül.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Ryder62
őstag
válasz bLaCkDoGoNe #6785 üzenetére
Na jó, néha kicsit idegesítő, pl akkor ha el kell mennem tűzifáért a nagyobb központokba, hogy tudjam folytatni a településem felépítését.
-
woryz
senior tag
válasz kemotox #6780 üzenetére
Én pont a kutya miatt nem játszok... Nem lehet elkerülni, és nekem az valahogy nem fér bele ebbe az "RPG feeling"-be, hogy miután seggemet csapkodom örömömbe a földhöz, hogy jajj, milyen kis cukiság és gyere velem kisbarátom, a következő pillanatban meg elzavarom a csába... Rühellem, hogy ezt a dögöt rám akarja eröltetni a Bethesda.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Chabe89
addikt
-
Warton
őstag
válasz micafighter #6799 üzenetére
Nem ér röhögni, tudom, hogy szar, de már tervezem a költözését Abernathyékhoz. Jelenleg itt tartok csak mindig kifogyok acélból.
Azért választottam a Vault Átriumot, mert egy-egy ilyen szint közé pont be tudom illeszteni a PA tartót.
Az áramellátást pedig a padló alatti generátor biztosítja és onnan vezetem ki, majd vissza az épületbe, így talán nem fognak látszódni a vezetékek annyira.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest