Új hozzászólás Aktív témák

  • zetor2000

    senior tag

    válasz npera #83035 üzenetére

    Uhh... akkor kicsit képezni kéne magad :D
    A Verzió:
    Van ilyen ónszippantó punepa. Benyomod tövig, azért mert az élet igen-igen rövid, ezzel felhúzod. Amikor épp melegíted az alkatrészlábat, akkor az oldalsó gombot megnyomod, az meg kikapja a meleg ónt, és jó esetben látod a furatot, meg benne az alkatrészlábat.
    Ezt el kell játszani 2-3 alkalommal, mert ennyi lába van a mikorkapcsolónak.

    B verzió:
    kis fogóval tönkreteszed a mikrokapcsolót, úgy, hogy a lábak azért ne sérüljenek. És akkor egyesével ki lehet forrasztani. Ez a nagyon ronda módszer. Ekkor kell is a cserealkatrész.

    De igen, az általad felvázolt megoldás is jó lehet, ha kellően nagy felületet tud melegíteni a pákád, akkor akár jó is lehet. Egyesével, kicsit nyomkodva az alkatrészlábakat előbb-utóbb kinn lesz.
    Aztán lehet, kelleni fog ilyen ónszívó harisnya, ami kábé egy árnyékolt kábel árnyékolása. Ezzel le lehet "itatni" a felesleges ónt, ami nem kell oda. Ez csak nagyon "pro" esetben, de néha nem árt, ha van. Árban nem vészes, és jópár forrasztást kibír. Ha telement ónnal, le kell vágni, és kész...
    A végén elő fog állni egy igen tiszta furat, amibe bele tudod helyezni erőlködés nélkül a cserealkatrészt, és a beforrasztás már csak móka és kacagás lesz.

    Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Új hozzászólás Aktív témák