Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz zetor2000 #25873 üzenetére

    Ezeket az i9-es gépeket 4K ultra/highfps e-sport gaming + azzal párhuzamos 4K streamingre csinálják, arra valók, ez a felhasználás hálálja meg az 1 magra eső erőt, meg a magas frekit. Videóvágásra, 3D renderelésre, 1080p 60/75 Hz kocagamerkedésre viszont jobb lehet egy fele annyiba kerülő Ryzen, vagy egy alacsonyabb órajeles olcsó régi Xeon.

    A mobil i7-et hogy tervezed betenni az asztali lapba? A mobil procikat nem szeretem, mert fele a teljesítményük, mint egy azonos asztali procinak. Igaz az energiaigényük is csak fele, vagy néha akár negyede. De asztali gépnél szerintem a fogyasztás egy szinten túl nem számít, csak hogy le lehessen hűteni.

    Én is vehettem volna i9-est 500 dodós kártyával, de nem akarom hülyeségre kidobni a nehezen megkeresett pénzt, főleg nem olyan gépre, amit ki sem használok. Bőven jó nekem a 1080p még, azt a szintet meg jó pár évig az költséghatékony közepes Ryzen is ki fogja hajtani, amit vettem, az említett i9-es setupnak negyedébe sem került az egész gép, monitorostól, billentyűzetestől. De ugyanezért nem tettem bele vízhűtést sem, meg mindenféle hülye ledeket, nem nyújt többet ténylegesen, olyanra nem adok ki feleslegesen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák