Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Hello! Ezt hogy lehetne autokitölteni?
Vízszintes sorok, az adatok így jönnek: 1F, 1M, 2F, 2M, 3F, 3M... stb, elég sok oszlop.
És több ilyen felépítésű tábla is lesz. Sima autokitöltéssel nem fog menni, az biztos.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
-
Dilikutya
félisten
válasz Fferi50 #35102 üzenetére
Hello! Ez tökéletes! Először nem értettem, minek az osztás bele, de világos, hogy autokitöltéssel csak így fog működni, mivel a két képletet felváltva írja be az Excel, és a szám páronként növekszik. Szükség szerint csak az OSZLOP() utáni értéket kell módosítani, ha nem az első oszlopból indul a számolás.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
foresz
tag
Sziasztok! Segítséget kérnék. Ha két cella különbségét szeretném egy harmadik cellában (pl: A1-B1 l és mindezt a C1 cellában) de úgy, hogy csak akkor jelenítse meg az eredményt ha A1 és B1 be is írtam értéket mert most ha nem írok semmit azt nullának veszi és így végzi el a műveletet . A segítséget előre is köszönöm.
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Van egy táblázatom, ahol sorba kellene rendezni ilyen adatokat mint ezek.
10 c
101 a
101 a
101 b
101 b
101 d
102 a
107 c
109 c
11 b
11 b
11 cAz excel állította fel ezt a listát, de nekem úgy kellene, hogy így alakuljon a lista: 10 c, 11 b,11 c
Most a 10 c után a 101 a-t hozza... lehet ezzel valamit kezdeni? -
Jazz
veterán
Sziasztok,
egy oszlop diagramba egy maximum értéket azaz egy maximum vonalat belehet valahogy rakni normálisan? Tehát ne úgy (ez az eddig ismert egyetlen megoldás) hogy az alakzatok hozzáadásánál egy vonalat szemre behúzok és kész. Azaz egy cellából hivatkozva, vagy egy beállított pontos értékkel, mondjuk 34,65-ös értéknél legyen egy vízszintes színes vonal egy oszlop diagramban.
Köszi!
free your mind
-
kezdosql
tag
Sehogyanse boldogulok a pivot tablakkal.
Ha valakinek lenne majd egy kis raero ideje, ram pirithatna, hogy milyen modon nem veszem eszre a megoldast. -
DasBoot
aktív tag
Kellemes délutánt, Mindenkinek! Azt kérdezném, hogy egy munkalapon hogyan tudok egy beillesztett képre hivatkozni? Cellára való hivatkozás egyértelmű, de Én a konkrét képre szeretnék. Üdv.: Joe
LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.
-
Pikkolo^^
addikt
Arra van lehetőség, hogy adott lap meglétét ellenőrizzem valahogyan?
-
föccer
nagyúr
válasz Pikkolo^^ #35119 üzenetére
HAHIBA függvényben hivatkozz rá. Elég fapados, de működik.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Delila_1
veterán
válasz DasBoot #35117 üzenetére
Sheets(1).Shapes("Kép 1").Select
Selection.ShapeRange.ScaleWidth 0.5, msoFalse, msoScaleFromTopLeftA két sor eredményeként a Kép 1 az eredeti méretéhez képest arányosan felére csökken.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
-
kopogo
tag
Helló!
Érdeklődnék adott két excel fájl mindkettőbe adott két oszlop amit össze kellene hasonlítani. Az azonos értékeknél pedig irja be egy harmadik oszlopból az értéket egy új oszlopba.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Van egy excel táblázatom melyben az egyik oszlopban vannak nevek a másik oszlopban pedig vannak dátumok.
Meglehet-e valahogy oldani, hogy ha közeledek időpontban egy dátumhoz, akkor a a sor váljon előbb sárgává, majd még közelebbi (pl. egy hét) után pirossá?20 éve a Prohardveren
-
Traxx
őstag
Igen, feltételes formázással. Tegyük fel, hogy az A oszlopban van a színezendő adat, a B-ben a dátum.
A1 cella képlete sárga színre, 1 héttel korábbi jelzéshez:
=ÉS(B1>=MA();B1<=MA()+8;NEM(ÜRES(B1)))
A képlet akkor, ha lejár a határidő:
=ÉS(B1<MA()+1;NEM(ÜRES(B1)))
A feltételes formázásnál pedig nyilván a megfelelő formátumot beállítod
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Juditta_56
aktív tag
válasz kopogo #35123 üzenetére
Így valahogy?
A képlet a proba2 C oszlopban:=HA(AZONOS(A2;[proba1.xlsx]Munka1!A2);[proba1.xlsx]Munka1!C2;"")
A D oszlopban:=HA(AZONOS(B2;[proba1.xlsx]Munka1!B2);[proba1.xlsx]Munka1!C2;"")
Hopp, lassú voltam...
[ Szerkesztve ]
"You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one"
-
kopogo
tag
válasz Juditta_56 #35128 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm nektek
-
kopogo
tag
Hello!
Ismét egy kérdés adott a képen látható oszlopok,a B oszlop értékeit keresem az A oszlopban úgy ,hogy bárhol lehet az A oszlopban (nem csak egymás mellett) és ha talált térjen vissza a C oszlop értékével ami mellette van. -
Zimmy88
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem az alábbi probléma megoldásában.
Adott egy alaptábla, amelyben különféle költségek szerepelnek településenként. Ebből készítek pivotot, ahol azt szeretném látni, hogy az egyes településen összesen mennyi költség merült fel, eddig ok. Vannak viszont olyan települések, ahol tovább kellene bontani egy megadott arány szerint (pl. Göd1 35%, Göd2 65%) a költségeket a pivotban. A cél tehát, hogy a végső pivot jelenítse meg a nem bontandó települések mellett a teljes összeget, a már szétbontott települések esetében pedig az arányosított összeget (tehát a Kál - 500Ft, Göd - 1000Ft, Pér - 800Ft helyett Kál - 500Ft, Göd1 - 350Ft, Göd2 - 650Ft, Pér 800Ft). Számított mező beszúrásával próbálkoztam, de eddig nem jártam sikerrel.Nagyon köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
FZR2000 ®
-
Fferi50
Topikgazda
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Zimmy88 #35135 üzenetére
Szia!
Úgy gondolom, számított mezővel körülményes megcsinálni, hiszen új adatokat kellene beszúrni, a régi bontásával, a régi 1 helyett 2 vagy több új adatot, új megnevezéssel.
Szerintem kellene egy olyan "segédadat" oszlopot/sort csinálnod, amelyben a bontott tételek is szerepelnek a nem bontandó városokéval együtt, a bontott tételek nevei is szerepelnek:
pl. Kál 500
Göd 1000
Pér 800
helyett:
Kál 500
Göd1 350
Göd2 650
Pér 800Persze a bontást képlettel is megoldhatod.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Zimmy88
tag
válasz Fferi50 #35139 üzenetére
Az a baj, hogy az alaptábla közel 1000 sor, és több olyan település is van, ahol bontani kellene, van ahol 5-6felé. Így elég körülményes minden hónapban végignézni az alaptáblát, hogy melyik az a sor amelyik bontandó, és beszurkálni alá a bontásokat. Ezért gondoltam, hogy a pivot számított mezőit csak 1x kell megcsinálni, utána már minden további hónapban számol magától a pivot frissítésével.
FZR2000 ®
-
-
Zimmy88
tag
válasz Fferi50 #35142 üzenetére
Azért gondoltam a számított mezőre, mert meg lehet adni képletet (csak azt nem tudom, hogy ennek milyen korlátai vannak, pl ha-függvényt használhatok-e).
Alaptábla: külső forrásból származik, 10 oszlop és kb ezer sor, minden hónapban megkapom. Ebből kell készítenem egy listát, hogy melyik telephelyen mennyi költség merült fel az adott hónapban.
A probléma, hogy egy településen lehet több telephely is, és az alaptábla csak település bontású. Ahol több telephely van egy településen, ott adott egy felosztási %, ami alapján az adott teleülésen felmerült költségeket osztanom kell. Eddig "manuálisan" csináltam a bontást, tehát ahol nem kellett arányosítani ott a pivotbeli értéket másoltam a végleges táblába, ahol pedig osztani kellett, ott a pivot értékét 3-6felé bontottam a megadott %-ok alapján, és így került a végleges táblába.
Ezen szeretnék egyszerűsíteni, ha lehet.
Ja és '13-as excelt használok.[ Szerkesztve ]
FZR2000 ®
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Zimmy88 #35143 üzenetére
Szia!
A 10 oszlop az 10 különféle költség és ezeket kell összesítened?
A havi tábla csak a tárgyhavi adatokat tartalmazza, vagy halmozott adatokat?
A felosztási % éves szinten fix, vagy valamilyen költség - bevétel - létszám stb. alapján számítódik?Egy 50 soros mintát véletlen adatokkal feltehetnél szerintem valahova, talán nem nagy munka, benne azt is megmutatva, hogyan szeretnéd és mi alapján bontani az adatokat.
Üdv.
-
alevan
őstag
Sziasztok. Lenne nekem egy címlistám, ilyen adatokkal:
És ebbe a sorrendbe szeretném rendezni:
Jelenleg ha próbálom rendezni hagyományosan, vagy nem szám szerinti sorrendbe rakja, vagy különveszi a betüt tartalmazó és nem tartalmazó cellákat.
[ Szerkesztve ]
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
Zimmy88
tag
válasz Fferi50 #35144 üzenetére
Szia!
Egyféle költségről van csak szó, mindig csak tárgyhavi adatokkal, a 10 oszlop csak részletezés (hány db, milyen méret, milyen egységár), de nekem csak az összeg a lényeg a telephelyenként. A felosztási % éves szinten fix. Úgy képzelem, hogy valahogy meg lehetne adni a pivotban, hogy a gödi telephelyek összesített költségét 2 sorban mutassa, egy előre beírt arány alapján bontva.
A számított mezőt eddig csak arra használtam, ahol a pivot minden soránál ugyanazt a műveletet kellett elvégezni, pl eredeti összeg nettóját akartam látni, vagy éves összeget átlagolni munkanapokra (elosztva 250-nel). De itt úgy lenne az igazi (csak nem tudom, meg lehet-e valósítani a pivotban), ha a gödi, budapesti, stb adatok esetében nem egy plusz oszlop lenne, hanem egy (kettő, három, stb) plusz sor, ahányfelé bontani kell.FZR2000 ®
-
Delila_1
veterán
válasz Zimmy88 #35147 üzenetére
Nézd meg a kimutatást..
Ha sikerül összehozni (képletekkel) a letöltött adataidból a bal oldali táblázat első oszlopát, nyert ügyed van.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Zimmy88 #35147 üzenetére
Szia!
Tudom, nagyon szép a pivot , de mi lenne, ha a SZUMHA függvényt használnád?
A oszlop B oszlop C oszlop D oszlop
nevek Telephely arányok képlet:
Kál --------------------1 =SZUMHA(A:A;$A1;HAVIADATOSZLOP)*C1
Göd Göd1 0,35
Göd Göd2 0,65
Pér --------------------1
stb.A HAVIADATOSZLOP a külső hivatkozás a havi fájlra.
Az oszlopok pedig akár havonta jöhetnének egymás után....Üdv.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest