Új hozzászólás Aktív témák

  • FunPro

    senior tag

    válasz reelc #129994 üzenetére

    Igen, a fizetős ftp szerverek nekem is rémlenek, bár szerintem azokat nem a relase készítők üzemeltették. Legalább is nekem úgy rémlik, hogy a nagyoknál mindig oda volt írva, hogy támogasd a készítőket, vedd meg a cuccot szöveg. Aztán lehet úgy volt, de hogy most tuti nem így mennek a dolgok...

    Am én nem is tagadom, hogy anyagi károkat okoz a relaseelő, de akkor sem lop, inkább rongáll. Lehet nem is garázdaság (amúgy nem is írtam hogy az, csak ahhoz hasonlít), de akkor nem tudom még milyen opciók vannak. :D
    Viszont az, hogy ezek az anyagi károk mennyire súlyosak, arról már inkább egy nagy cég könyvelője tudna nyilatkozni, akik elég gyakran elsumákolják a dolgokat.

    Én még mindig azon az állásponton vagyok, hogy:

    - A kidaók így is hamar a pénzüknél vannak. Főleg mióta van early accaess, előrendelés, stb.
    - Aki torrentezik, az csak a statisztikákban mutatkozik potenciális vásárlónak, valóságban jó ha az 1-10% megvenné/megveszi nyomás hatására, talán egy nagyobb akció idejével.
    - A kifejezetten nagy mértékű akció idején beszerzett termék már nem nyom semmit az anyagi sikerbe, valamint a következő rész elkészülésébe sem. Szóval, ha nem day 0-án veszed a cuccot, a kutyát nem fogja érdekelni, hogy megvetted.

    De amúgy kiindulhatunk olyan példákból is, hogy azért nem lövik le a tört windows-okat, mert a microsoft örül, hogy az ő terméküket használod, vagy a zenészek már kb tojnak bele, honnan szerzed be a zenéjüket, mert a bevételük legnagyobb része úgyis a koncertekből jön össze.

    I'll try my best, and that's the best anyone can do.

Új hozzászólás Aktív témák