Új hozzászólás Aktív témák

  • kiskuplung

    őstag

    válasz Mortel #33678 üzenetére

    Az Oculus Go-t úgy képzeld el, mint a Samsung Gear VR-t. Lényegében egy mobil VR headset, a mobiltelefonos képességek nélkül. Csak míg ott a telefont Te raktad bele a Gear-be, itt már egybe van szerelve. Tartalmat az Oculus store-ból lehet majd letölteni rá. Itt vannak a jelenleg elérhető anyagok : [link]

    És mivel nincs hozzá külső szenzor, ezért úgy képzeld el, mintha a fejed egy fix pontban lenne rögzítve, és csak balra-jobbra, fel-le tudnál nézni + az orrod körül forgatni. (ez a 3 DoF, vagyis szabadságfok)

    A Rift ennél sokkal több, mert ahhoz van külső szenzor is, így, a fejed térben való mozgását is érzékeli, vagyis (ha már Eliteről beszélünk) közelebb tudsz hajolni a műszerekhez, vagy fel tudsz emelkedni az ülésből, hogy jobban kiláss, vagy félrehajolni. (6 DoF)

    További különbség, hogy bár állítólag jobb lencséket tesznek a Go-ba, és a felbontása is nagyobb, de kijelző nem OLED, és (szerintem) 90Hz-es frissítésre sem képes, mint a Rift.

    De ugye a fő probléma, hogy a Go egy önálló headset, maximum úgy lehetne összekötni az Elite-et futató PC-vel, hogy kihoznák rá ilyen streamelős appot. De a WiFi-s VR minősége véleményem szerint elég szerény.

    További érv a Rift mellett a hozzácsomagol Touch kontroller, ami nélkül a VR szerintem nem is VR :)

    Amúgy ha érdekel a téma, javaslom, hogy a VR topik-ban tedd fel a kérdéseidet.

Új hozzászólás Aktív témák