Új hozzászólás Aktív témák

  • grHawk

    aktív tag

    válasz Jazz #21542 üzenetére

    Horizons:
    Az alapjátékot tartalmazó kiegészítő, ami lehetővé teszi a bolygóraszállást és az ehhez kapcsolodó extrákat, valamint, ha rendelkezel vele hozzáférést kapsz a további tartalmakhoz, amit egybefoglal. Bővebben Duvi leírása; ha már annyi fáradtságot és munkát beleölt, ne legyen már hiába.

    Instance rendszer:
    A lényege az, hogy normál űrben a játékosokat elszeparálja. Elviekben 32 ember lehet egy instanceban egyszerre, de a gyakorlatban még nem láttam ennyit egyszerre, mivel az instance rendszer automatikusan elkülönít, ha úgy érzi veszélyezteted a szerver futását. Úgy képzeld el, hogy, ha én meg állok a "B űrállomásnál" és ott már jelen van 7-8 játékos, akkor a szerver úgydönthet, hogy téged egy alternatív "B űrállomáshoz" ad hozzá, így ugyan egy helyen vagyunk, mégsem fogjuk látni egymást, és interakcióba lépni. Rettentően frusztráló dolog, de ez van. És igen, itt nem fogsz hatalmas űrcsatákat látni játékosok között, mivel 1. egyenlőre nincs ok rá, 2. az instance rendszer ellehetetleníti.

    Játékosok eloszlása galaxis szerte:
    Ez először ilyesztő lehet, mivel a steam információk szerint 10-20 ezer játékos csúcsidőben + valószínű hasonló mennyiségű nem steames játékos játszik általában a 400 milliárd csillagrendszerben. De mint, ahogy a valóságban is lenne; a játékosok a lakott zónák közelében mozignak leginkább, mivel majdnem minden tartalom itt van, mint pl. az állomások. Ellenben a rengeteg rendszer megadja a lehetőséget, hogy a felfedezők olyan utat járjanak be, amit előttük még senki. Persze folyik a terjeszkedés.

    Ellenben itt válaszolnék az utóbbi kérdésedre: a solo/open.
    Az egész játék (beleértve PC XBox is) egy nagy háttérszimuláción alapul. Ezáltal az XBoxos játékos befolyásolja a PC-sek világát és fordítva. De egymást nem látják. A PC Open módjában mindenki lát mindenkit, és ugyanúgy hatással van a rendszerekre a játékos tettei. A Solo módban a többi játékostól elszeprálva játszol, szintén hatással a világra, privát group szintén ez, csak annyi, hogy a groupba meghívottakra korlátozva. De ezen módok közt bármikor válthatsz, a "karaktered" ugyan az marad. Minden elért teljesítményed, pénzed, hajóid, stb... Szerintem már érted, miért írta kozi azt, hogy ez örökvita.

    Ha az Evet keresed ebben a játékban, csak fps nézettel felturbózva, AKKOR NE VEDD MEG. Legnagyobb sajnálatomra ez a játék abszolút arra ösztönöz, hogy a számítógép alkotta kihívásokkal küzdj, a PvP itt olyan ritka, mint a fehér holló.

    Amennyiben a játék atmoszférája, környezete, hangulata tetszett meg, akkor ajánlom, mert rengeteg játékórát ölhetsz bele, még ha később értelmetlennek is tűnne. De ez nem MMO és nem is akar az lenni, ugyan látszik az a néhány lépés, amit az online célok irányába tesznek, nekem (egy sok MMO-t és így klánokat is megjárt játékosnak) csak egy örök reménykedést tápláló drog, amivel azért játszok, mert szüntelen remélem, hogy más irányt vesz a fejlesztés. Annak ellenére, hogy van ez a kis személyes problémám a játékkal, még én is azt mondom, hogy nem bántam meg a 40 fontot az alapjátékra, majd a 30-at a Horizonsra.

    Mai napig leköt.

Új hozzászólás Aktív témák