Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jozsi252

    veterán

    válasz WestBam #24619 üzenetére

    Vagy itt vagy index fórumon láttam egy képet, hogy valaki alu dobozt alakított át aksi tárolónak. Olyan formája volt, mint amilyen koffer jár az X60-as lámpához, és abba voltak tartó rekeszek kialakítva, nagyon pöpecül nézett ki. De sajnos nem emlékszek a pontos hozzászólásra hogy ki linkelte.
    Ilyen Lipo tasak maradt nekem vissza a modellezésből, csak ugye abba sem lehet tárolni ömlesztve, mert rövidzár lehet a vége.

    (#24621) bul07

    Köszi a linkeket, ezek a dobozok is jól néznek ki, próbálok olyat keresni ezek között ami elég hosszú az aksiknak. Viszont erre nem is gondoltam hogy ilyen kis bizsuk tárolására való dobozkát keressek, azok között sokkal nagyobb a választék, mintha beírnám azt hogy battery storage box, vagy hasonló.

    (#24620) Ciccuka

    Nem feltétlen csak negatív vélemény van a Lipo tasakokról!

    Teste Lipo-Safe Muriaero

    (#24623) SchumiBácsi

    Inkább töltés közben/után van rá nagyobb esély, de attól függetlenül inkább csak a nagyon ócska agyonhasznált celláknál fordul(hat) elő. Bár szerencsére nagyon kevés olyan eset van a neten amibe, Li-ion aksi gyullad meg, pl. töltés közben.
    Szóval azért elég biztonságosnak mondhatóak ezek. Főleg ha minőségit vesz az ember.
    A veszély inkább akkor áll fent szerintem, ha többször túl van merítve az aksi, és úgy lehelnek bele életet, vagy ha esetleg valami ultra gagyi töltővel töltenek ilyen aksit és túltölti. Nem csak 1x tölti túl, hanem rendszeresen. Előbb utóbb egy gagyi cella megadja magát.

    [ Szerkesztve ]

    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák