Új hozzászólás Aktív témák

  • konzumpro

    senior tag

    Van fent pár új videó James Hoffmann kávégurutól, aki a mokkafőzés változóit tesztelte.

    A bonyolult kávéfőzési tapasztalataiból szerzett innovációi az egyszerű kávéhoz a következők:
    - Használjunk platnit!
    - Használjunk előforralt vizet!
    - Használjunk durva őrleményt, mert minél finomabb az őrlemény, annál forróbb lesz a víz a kotyogósban, 130 fokos gőzben meg rottyra megy a kávé.
    - A legalacsonyabb lángon/fokozaton főzzünk kávét, amikor már van akkora nyomás, ami képes folyamatosan kioldani a kávét, amikor kezdene gyorsulni, vegyük lejjebb, ha pedig a fröcskölős fázisba kezd lépni, vegyük le és hűtsük le csap alatt a kotyesz alsó részét.
    - Világos kávét hosszabbra engedjük, sötét pörkölést rövidebbre.
    - A lemez kotyogósok az alumíniumokkal szemben hűvösebben tartják a főzetet.

    Azt is mondja még hogy érdemes filterpapír korongot rakni a felső részbe és meglocsolni a hattyúnyakú öntővel, de ez már túl bonyolult.

Új hozzászólás Aktív témák