-
GAMEPOD.hu
Alapok lerakása by Bubó:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
Szemes kávénál számít hogy átlátszó üvegben vagy mondjuk fémdobozban van tárolva? Vagy teljesen mindegy mert kibontás után x nappal már ihatatlan? Saját tapasztalat érdekelne.
moto g72, Ninebot d28e
-
Geza26
senior tag
Sziasztok!
A BlitzWolf BW CMM2 presszókávé főzővel mi a tapsztalat? Jobb lehet, mint egy lidl/aldi kávéfőző?
Köszönöm!
Géza
-
#89309696
törölt tag
Hali.
Na bedöglött a Spidem Trevi automatica. Már az utóbbi hetekben mikor tisztítottam észrevettem, hogy akadva mozgatható a mechanika, aztán tegnap első még lefőtt, másodikra reccs és búgás. Arra se volt hajlandó, hogy lekapcsoljon, hanem búgott és feszítette a motor, ha nem nyomom ki pár perc múlva le is füstöl. Szétkaptam, megigazítottam, de megint beakadt, akkor már lekapcsolt a szorulásvédelem.
Béke poraira, ezer éves 20 gazdás valami, nem szórakozok vele tovább.
Van egy Aldis kapszulásom, de azt azért nem használom, mert olykor púder szerűre van őrölve a kapszulában a kávé és alig jön át rajta víz, az összes vizet a tálcába nyomja ki a túlnyomás. Amúgy is marha picik a kapszulák. Van egy Bosch kapszulás, de abba meg vagyonokba kerül a kapszula és csak rendelni lehet.Semmi kedvem kínlódni ilyenekkel, mert igazából csak unalmamból iszok kávét, napi egyszer. Dupla eszpresszót szoktam aztán felnyomom bögre méretűre vízzel + cukor. Kéne valami egyszerű gép, de ne keserű égett ízű legyen.
Ki kéne próbálnom ilyen ráfolyatós valamit? Vagy Szarvasi szerű nyomásos legyen? Igazából az se biztos, hogy nekem kell bab és daráló, megiszom a darált kávét is amit téglában lehet venni és akkor egyel kevesebb nyűg. Vagy venni egy nagy gépet ami ledarálja.
Tényleg annyira nem vagyok kávés, hogy pl. a mai kiesett kávétól nincs semmi bajom, de ez már régen is így volt, hónapokig ittam, aztán egyik napról a másikra meguntam és nem ittam, majd megint elkezdtem, ez megy 10 éve. -
#89309696
törölt tag
válasz konzumpro #208 üzenetére
Azzal az a bajom, hogy nehéz beszerezni, nem járok állandóan olyan üzletben, meg kevés a kávé bennük. Nem tudom a Spidem mekkora pogácsát használt, de nagyobbat, mint az Aldis kapszula, ami 6g. És én ebből kettőt szoktam főzni és azt felnyomni vízzel. Tehát 12g-nál biztosan több. Mondjuk 2 deci vízhez kell is, hogy ne hugyozás íze legyen.
Ezért hajlanék a babra vagy a darált téglára, mert azt itt akármelyik sarki boltban megkapom.
Csak azt nem tudom, hogy sima átfolyós filteres főzőt vegyek, vagy vegyek egy nyomásosat, mint a Szarvasi. Bár a Szarvasi a 3 bar nyomásával se egy nagy cucc. Ittam már ilyen Szarvasival kávét, egész jó volt amúgy. Attól tartok a filteressel nem lesz elég kesernyés, mert azt se szeretem, ha csak virág meg gyümölcs zamata van a kávénak, de az égettet se kedvelem.
Szerintem beruházok egy Szarvasira, 18 rugó egy új. Már csak azt nem tudom, hogy téglással tápláljam vagy vegyek egy darálót, mondjuk az áruk miatt valószínű késes lenne és nem rendes daráló.
Ja azt szeretem ha van rajta crema, a Spidem csinált rá, nem tudom az mekkora nyomással dolgozott.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok.
Bocsi ha szentségtörés az "igazi kávékhoz" képest,de kis segítséget szeretnék kérni Nescafé ügyben mert már megőrülök.
Vásároltunk nemrégiben Nescafe Gold azonnal oldodó kávét. Nekem korábban a Gold Espressot sikerült beszerezni, amit 75ml vízben kell elkészíteni 2 TEÁSkanálnyi kávéval. Nagyon finom is a maga nemében,jók az arányok így. A sima Goldnál már KÁVÉSkanálnyit ír, viszont magyarul nem ír víz mennyiséget, de más nyelven írja a 150ml-et. Ma megcsináltam 150ml vízzel 2kávéskanálnyi kávéval és hát kb semmi íze nem volt, rátettem egy TEÁskanálnyival többet úgy meg már kellemetlen, szó szerint szörnyű íze volt. Mégis mi ennek a jó elkészítési módja? Mert elsőre nem volt íze, többet rakva meg már rossz volt. Az espresso pedig nagyon finom így nem gondolom,hogy ez ennyire rossz lenne.Köszönöm előre is!
Szép estét.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB
-
#89309696
törölt tag
[link]
Nekem egy ilyenre lenne szükségem, őrölt kávéval működő, magas nyomásos szivattyús presszókávé főző. Nem a vízforrás nyomás elvén átfolyós, mint a Szarvasi.
Viszont ennyit én nem akarok kiadni érte, mert néha iszok egy kávét. És ez a legolcsóbb. -
jimpo
aktív tag
válasz #89309696 #215 üzenetére
Nem kell tömöríteni, megpakolod finoman lehúzod egy késsel a tetejét és kész. Ha csak nem szereted az erőset, mert akkor lehet kocogtatni az alját és jóval töményebb lesz. Plusz próbálni kell többféle kávéőrleményt is, illetve a biztonsági szelep alá tölteni MELEG vízzel bár ez alap.
Egyébként nekem ami van rozsdamentes 2 személyes, amit egyedül iszok meg reggel abban lefő úgy is ha csak félig van a tölcsér őrleménnyel így jóval lágyabb a végeredmény.Stryd Next Gen
-
flash-
veterán
Sziasztok!
Budapesten nyugati pályaudvar és a Bazilika-Arany János utca metró környékén milyen kávézókat ajánlanátok, ahol jóféle presszókávét adnak, minőségit valóban? :)
Nem kell h az a specialty legyen, hanem olyat keresek ahova erdemes beulni, de azert jóféle, ertitek[ Szerkesztve ]
"Embrace our fellow man, no longer vilified"
-
#89309696
törölt tag
válasz #89309696 #213 üzenetére
Megvettem. Fasza ez, nyilván csodát nem kell várni 30 ezerért, de jó. Jobbat csinál, mint az ezer éves Spidem, bár nem nehéz, mert az is egy tök alap gép volt akkoriban is. Persze azt még ki kell tapasztalni hogyan csinál jobbat, megtömködve, lazán késsel lehúzva, végig engedve, többször megállva (a kazánja elég hamar kihűl, mondjuk ez érthető ennyiért) meddig engedjem szőkülni stb.
Fasza cremát csinált, kavarcolom a cukorral csak úgy dong a pohárban olyan sűrű és nem laposodik el, megtartja, színe is jó.Keserű lett, mint az állat, de hát egyrészt szerintem gagyi kávét vettem, másrészt abból is sötét pörkölésűt, meg túl sokáig szőkítettem.
Téglát vettem, egyelőre próbálkozok azokkal, nem akarok darálni, meg hát a rendes daráló annyiba kerül, mint a kávéfőző, késesnek meg nem sok értelme.
Túl nagy választék nincs a Coopban, Omnia 3 féle, Tchibo amit vettem, Paloma meg Segafredo (ez volt a legdrágább, nem tudom minőségre vagy csak névre). Mindegyik erős pörkölésű, az Omniából voltak kevésbé pörköltek. Lehet azt kellett volna... Mindegy, majd ha járok valahol akkor veszek normálisabb téglát, ez csak ilyen hirtelen vásárlás, hogy ki tudjam próbálni a gépet.Holnap lemérem, ha tele van akkor hány gramm kávé is van benne pontosan.
Bónusz, hogy tud teához/instant kávéhoz forró vizet adni. Nem a gőzölőn át, mint a jobb gépek, hanem simán ki kell venni a pogácsatartót és ott kiengedni a forró vizet. LoL ennyi erővel beleteszem a teafiltert és lefőzöm, mint a kávét. Bosch gépeibe van teakapszula az ugyanígy működik. -
konzumpro
senior tag
Próbált már valaki blendet csinálni többféle pörkölésből? Csak hogy nehogy valami barbárságot csináljak... Nevezetesen...
Volt egy adag túlpörkölt brazilom meg egy kis maradék enyhén túlpörkölt indonéz, a brazil önmagában koksz, geil édeskés keser, az indonéz meg fás, gyógynövényes töményen, de így vegyesen valahogy pont kiegészítik egymást és egy egész jó sötét de aromás mix keletkezett, cappuccinonak bevált, olyan mint a csokimousse, vagy olvadt csokifagyi. -
#89309696
törölt tag
válasz konzumpro #221 üzenetére
Ebbe a bögrébe 2.5 deci fér, az nyilván rengeteg 14g kávéra, a felénél már bőven szőke volt a vége meg víz, de kipróbáltam úgy is. Nyilván az sem megoldás, hogy 2x dupla adagot főzök a bögrébe, mert az 28g kávé lenne, szeretnék életben maradni. De a 2.5 deci vízhez mondjuk annyi kávé kéne, csak ugye koffeinben rengeteg.
A következő adag csak 125 mili lett és azt hígítottam vízzel, az már nem volt olyan keserű, de olyan.... Semmilyen, se nem kávésan keserű, inkább gyümölcsösebb lett, de az se olyan. Olyan semmilyen közepes. Hát na, 500Ft egy ilyen Tchibo family dark tégla kávé, ezek ennyit tudnak.
Meg lehet azért inni, de ha elfogy akkor jobbat veszek majd, mert a gép ennyire nem buta, meg talán én se.Tudom, a hosszúkávét úgy szokás, hogy a kicsi presszót hígítják tiszta vízzel. Ezt csináltam második esetben már, csak ehhez jó minőségű kávé kellene, hogy hígítás után is íze maradjon.
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz #89309696 #223 üzenetére
A finomabbra őrléssel már megjönne ez a hiányzó erő. Nálam már az a gond a karossal, hogy túl erős, Catlernél 14g megy a szimpla, 19g a dupla kosárba, ma ezzel próbáltam duplát főzni, elég lett volna három flat whitehoz. Ausztrál ízlésre van hangolva, ízre nekem jobban bejöttek a kis kosaras Sage főzetei, ez nekem nagyon vendéglátós.
Vannak alap ízek amikhez vissza lehet térni, Illy dobozos szemes ami után sokáig keresgél az ember olcsóbb alternatívát, meg a friss pörkölésű szemesek amikkel érdemes próbát tenni, más liga mint a bolti polcos kávék. -
konzumpro
senior tag
Egyszerű kávé téma, kotyogóshoz, Bialetti Moka Express 1-essel. Az aljában felrakom a vizet és amikor már a buborékok kezdenek feljönni, akkor rakom össze, négyrét hajtott konyharuhával fogva az alját. Aztán újra alágyújtva legkisebb lángon addig főzöm, amíg elkezd vizslabarnába fordulni a kifolyó kávé, ez után már csak kilúgozódna az őrlemény, eddig a pontig még valamiféle crema is keletkezik a főzőben, ezen a ponton túl ezt lerombolja a nagyobb sebességgel folyó forró üres víz. Kiöntve a kávét ez ég rá a fémre. Amikor megcsapja az orrunkat a kotyogós kávé a szomszédból vagy a városban mászkálva, ezt az égett szagot érezni, ennek elejét lehet venni hideg vízbe mártással, érdemes kipróbálni, egész sokat javul így a végeredmény.
-
Croft-21
őstag
Januárban vettem egy kotyogós kávéfőzőt (bialetti). Teljesen jól működött mostanáig, de felfigyeltem rá, hogy újabban nem kotyog, amikor lefőzi a kávét. Ez mitől lehet?
Ez most azért rossz, mert ha nem jelez hogy kész a kávé és ezért tovább hagyom a gázon, akkor túl főzi a kelleténél. -
#89309696
törölt tag
Vettem lila Omniát, a silk pörkölésűt, kíváncsi vagyok ez milyen lesz (a sárga Tchibo dark nekem keserű volt).
Viszont láttam van mellette világoskék koffeinmentes is. Mivel szeretem a nagy bögre kávét viszont a végtelenségig nem lehet hígítani és kiszőkíteni sem, rengeteg koffeint se lehet bevinni, lehet érdemes lenne egy adag simát és egy adag koffeinmentest főznöm?[ Szerkesztve ]
-
#89309696
törölt tag
Pörög ám a topik.
Főztem egyet az Omnia baristából. Utánanézve Arabica és Cremoso verzió van belőle, hát a boltban csak Arabica volt. Hamarabb kiszőkül, mint az említett dark Tchibo és a crema is kevesebb és gyengébb és világosabb, de azért van. Nem lesz olyan sűrű kávé belőle, ez annyira nem tetszett, én szeretem a sűrűt. Kinézetre is gyengébb, ízre viszont egész jó, ezt az ízt kerestem a kávéban.
Majd veszek a másikból is, hogy az milyen. Esetleg lehet keverek össze többfélét is tesztelni. -
konzumpro
senior tag
Pörögjön a topik!
Főztem indukciós 4 személyes kotyogóssal ismeretlen eredetű őrölt kávét, 2,5 deci víz ment a biztonsági szelepig, ebből 100ml ment át a kávén, amíg elkezdett világosodni és már szörcsögni. Még másfél decit kell a zaccon átszörcsögtetni és garantált a csípős ihatatlan lötty. Forró vízzel indítva és hideg vízzel megállítva nagyon jó alapot adott lattéhoz french presszes tejhabbal.
Mindent megmutattam mint a jó bűvész, de az átlag emberek a fontos részletekre legyintve ugyanúgy főzik tovább ahogy eddig a löttyöt. Milyen vicces spórolásból pazarolni és sosem élvezni amit adott alapanyagból ki lehetne hozni... -
salapp
addikt
Irodába vettünk nemrég egy Nespresso Delonghi Essenza gépet. Úgy rémlik, az elején minden oké volt, viszont most a kávé lefőzését úgy kezdi, hogy két másodpercig csak víz jön, és utána a kapszula felől jön egy "klaff" hang, mintha csak akkor sikerült volna átszúrnia a fóliát, és akkor indul meg a kávé. Ez így elég gáz. Volt másnak is ilyen gondja? Mi a megoldás? Szervíz?
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
konzumpro
senior tag
Philips filteres kávéfőzőt próbálgatok, tök jó, de amit bóti téglából főz az csak cukorral és pattintós completával éri el az iható szintet, viszont úgy nosztalgikus. És pont annyi víz kell a hagyományos kávéspohárnyi (duralex) adagokhoz amennyi az edényre fel van festve. 6-9 vonalig töltve 7.5 deci a víz, 6.6 deci lesz a főzet. A kis mérőkanál simítva 6.5 gramm kávé.
45 gramm kávéból és 750g vízből pont az az arány jön ki, mint amit James Hoffmann javasol filterre. Csak sajnos minimum 4 adagot le kell főzni vele, kevesebből nem annyira optimális.
Világos pörköléssel, kézi őrlővel világbajnok, de ki bír meginni ennyi filterkávét?[ Szerkesztve ]
-
zitrone88
aktív tag
válasz konzumpro #236 üzenetére
A filtert sajnálod, vagy az íze lesz más, ha kevesebbet főzöl? Én inkább rászánom az időt (ezért csak hétvégente iszunk asszonnyal), és megcsinálom V60-ban a filterkávét Osmotic Flow recept szerint, nem olyan pepecselős, és jobban bejött, mint a Hoffmann féle recept. 24g kávéval 4 deci vízzel, két főre. (ebből ami lefolyik, az inkább 4 deci alatt van, asszony szokott másfelet inni, én 2-t kb). Futólag láttalak másik fórumokon is, így feltételezem, ittál V60-at. Ahhoz képest egy ilyen főzővel sokkal rosszabb, ha normális filter kávéból csinálod?
Ha válaszra sem méltatsz, legközelebb sem üzletelünk.
-
konzumpro
senior tag
válasz zitrone88 #238 üzenetére
Az íze más, mert van egy hullámzó folyamata ahogy felfűt, lehűl, ha túl keveset főzök nincs ideje kiteljesedni. A V60 jobb, ízekben, de kicsit durvább őrleménnyel lehet kompenzálni, én nem próbáltam a jégkockás trükköt amit egy másik gépnél próbált JH, de talán ennél nem is kell.
-
zitrone88
aktív tag
Most kipróbáltam, kétféle kapszulával, egyik sem eredeti, ha a főzés előtt üresen "lefőzök" egy átmosást, és aztán rakom be a kapszulát, akkor nincs előváladék :D De nem jövök rá a magyarázatra. Kolléga elmondása szerint, ha ugyanezt várja el, ha közvetlenül előtte főznek egy kávét, de sima átfolyatás nincs, akkor szintén van előváladék, mielőtt szakít. Fura.
Ha válaszra sem méltatsz, legközelebb sem üzletelünk.
-
salapp
addikt
válasz zitrone88 #241 üzenetére
Passz piros. Viszont vettünk a tanári szobába kedélyjavítónak egy Aldi nespresso kapszulás gépet. Tény, hogy hangosabb, cserébe jó masszív és azt hiszem, több víz is fér bele. Azt még csak eredeti kapszulával próbáltam itthon, mielőtt bevittük nekik, a tanárok már napok óta használják, de nem tudom, más gyártó kapszuláját is beleteszik. Mindenesetre azt mondják, tök jó a kávé vele.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Sziasztok!
Asszem megtaláltam a kávés topikom.
Nespresso gépeket nézegetek ajándékba egy Brikka mellé, kérdés, hogy ezek az új Vertuo gépek megérik a klasszikus Nepsresso gépekkel szemben? (pl egy Essenza Mini?)
Azt néztem, hogy máshogy főzi a kávét, meg csak saját kapszula jó, de személyes tapasztalat érdekelne inkább, mint a bemutatók.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
válasz konzumpro #244 üzenetére
Igazából azért gondolkodtam el, mert most kicsi a diffi árban MM-nél, de akkor majdnem mindegy melyiket veszem.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
salapp
addikt
Úgy látom, ez a Delonghi válasza a Tchibo/Sencor Esperto Caffé gépre, most BF akcióban is van. Ha egyszer gond lesz a Tchibo-val, ez alkalmas utódnak tűnik...
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
#64905664
törölt tag
válasz konzumpro #246 üzenetére
Sziasztok, szia Konzumpro.
Amint olvastam te 1000 féle fajta kávégépen főztél már mindenféle itókát. A napokban arra gondoltam, hogy a jövőben kéne venni egy brikkát vagy bialettit, azt se tudom miben különböznek? Most kapszulás kávégépeim vannak (inissia, vertuo) de mint mindenkinek, nekem is drága mulatság persze meg maradnának csak változtatgatnám a főzéseket, most erre egy kb 40 éves kotyesz szolgál kizárólag darált matériával használva. A végeredményt nem kell magyaráznom.Most vágok a közepébe: ezt néztem ki magamnak első olvasatra (mindíg mielőtt veszek valamit, agyon olvasom szerte a neten az adott témát): Bialetti Venus kotyogós kávéfőző, 4 adagos.
Bialetti Venus kotyogós kávéfőző, 4 adagos - eMAG.huHa az oldalon kissé lejjebb tekerünk ezt olvashatjuk: Használható: gáz, elektromos, kerámia és indukciós főzőlapon. Nekem ez a fajta mindenképpen indukciós főzőlaphoz kellene. Csakhogy ha kissé még lejjebb tekerünk a részletekhez, általános jellemzőkhöz ott már nem szerepel az indukció. Jó, mondhatod, ezt érdeklődjem meg karácsony után. De kinéztem egy másik fajtát is ez viszont mindenütt úgy szerepel, mint indukciós. Ugyanazon az oldalon szerepel, onnan linkeltem ezt is:
Most jön a nem tudom hány forintos kérdés, szerinted melyikkel lehet a módszereddel jó kávét lefőzni? Te is leírtad, sokan leírták a forróvizet az aljába, kávét nem tömni lehúzni, és a vége előtt lekapni, hideg vízzel leállítani. (ez az utolsó nemigen jön be nálam.... )
A jövőt is szem előtt tartva vennék vagy egy Graef CM 702 őrlőt, vagy egy HARIO Skerton Pro (MMCS-2B), vagy egy kézit Mini millt vagy ilyesmit, ez is kérdés még de hajlok az elsőre. Tehát beállnék a sorba és én is őrölnék, tárolnék (kv-t)
Az egészhez hozzátartozik, hogy az automaták ha évekig olvasom sem jönnek be, a velük való foglalkozás még úgy sem.
Ilyen rövid voltam, köszi a választ vagy bárkitől a tippeket.
Ui: a 4 személyes azért fontos mivel csak ezekből van indukciós, legfőbbképpen meg azért mert nekem 40 mili kottyfitty, azért van nagyobb kapszulás gépem is mivel azzal 80 milit (duplát) iszom. Tej, hosszú akármik és bárminő bögrényi adag főzetek abszolute nem érdekelnek sok koffein sem szempont, nekem mindennél fontosabb lenne az íze.
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz #64905664 #248 üzenetére
Szia! Bár csak útkereső vagyok, megpróbálok válaszokat adni.
A Brikka és a Moka között a különbség, hogy a Brikkában, a legutóbbi verzióban, van egy szilikon szelep, amitől habot generál a kávéra, kb. mint egy presszógép. Régebben súlyszelep volt amitől ugyanez működött, egy nyomásfokozó, ami egy nem túl tartós cremát generál a kávéra.
Nem nagyon van indukciós, de elvileg össze lehet legózni egy Brikkát az általad belinkelt indukciós Mokával. Én a Mokát venném, a háromszemélyes indukcióst, a Brikka csak akkor érdekes ha mindenképpen kell rá valami olyasmi crema amit a kapszulás is csinál. Szóval nem.
Ha az íz a lényeg, akkor a 9barista-féle kotyogós a megoldás, de az százezer fölötti játék, amihez kell egy hasonló nagyságrendű őrlő is. Vagy meg lehet próbálni a Flair karost, amihez meg vízforraló és őrlő is kell, de talán a legjobb mind közül. De ez is százezres eszköz. Legésszerűbb egy olcsó karos gép lenne, ami kijön kb. 30e-ből, amihez elég egy hasonló kaliberű őrlő, szóval megint kb. 70-80e környékén járunk.
A legegyszerűbb tehát a Moka 3, az indukciós fajta. Talán nincs is szükség másra. A topichoz hűen maradva mindenképpen a legegyszerűbb választás. -
#64905664
törölt tag
válasz konzumpro #249 üzenetére
Ez az, hogy vannak dolgok amiket elkerülnék például a karos, vagy olcsó automata gépeket. Mind három kávés topikot átolvastam és engem nem győzött meg az automatákról olvasottak (mármint a végeredmény) ezért gondoltam azt, hogy a legegyszerűbb változatot kéne választanom csakhogy egy jó nagyot csavarva az egészen mivel eddig a darálás, fagyasztgatás is ellenérzést váltott ki belőlem. De brikkára vagy ilyesmire is csak a darálási módszerrel térek át, anélkül teljesen felesleges eltennem a 40 éves kotyogómat. Végig néztem a másik topikba linkelt úriember főző-alsórész átszerelést is én inkább ezt is kihagynám, de amit lefőzött a végén tetszett, és szerintem ehhez nem kell automata főző 150e körül darálóval, amelyek még mindíg csak belépő szintűek!
Nem beszélve az automata utólagos jól megvariálását a nyomásfokozóval stb majd ha lecserélem akkor meg kisérletezni 101-ig, hogy minél jobban sikerüljön a főzet vagy ha nem, rosszabb kávét kapok mint bármivel.
Sőt, végignéztem a yutubos videóban bemutatott 4 automata főzőről készített összehasonlítást és amit az alkatrészekről hallottam ott is, vagy ezekben a topikokban olvastam, egyáltalán nem izgultam rá még a gaggiára sem amelyet egyébként napok óta favorizálok, hogy tán azt kéne venni a Graef CM 702 őrlővel.
Majd meggyőztem magam arról, hogy a kávé ivási szokásomhoz elég az át tárgyalt brikka (sose fog tönkre menni), így kötöttem ki tegnap nála. Reggel innék egy frissen darált becsületes, jó akár erős kávét is, délben a kiskapszulással 1 presszót vagy Vollutót (ez változhat), 15-órakor meg minden nap egy dupla Decaf. Így már jóval kevesebbe kerülne napi két kapszulával de ezen bármikor változtathatok, mert a vertuó kapszulás gép sem győzött meg mivel fél évre cseréltetni kellett és ha letelik a 2 év garancia és utána megy tönkre, soha nem fogom nespressós szervizbe küldeni mert abba mennék tönkre.
Egy kompromisszumot tudok kötni magammal, van földgáz is és ha csak nem jönne össze megfelelő indukcióra való brikka egye fene, marad a régi kotyogóssal is használt gázkályha. Megnézem ezt a Brikka 3-mat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Air 2s drón 4 portos töltő, 2 portos autós töltő, tűzálló akkumulátor-táska
- Mata összteleszkópos kerékpár
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care
- Vadonat új, csomagolt O'neal kerékpáros termékek
- Eladó 0km-es új elektromos roller (iScooter i9)