Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plexicushio
senior tag
A prok eldöntik, de nem kell mindig rájuk hallgatni. évekig röhögtek az emberek a momos snipereken, és a végén kiderült, hogy nekik van igazuk. Vagy a refresher razor, ami egy trollbuildből lett TI4 divat. Vagy az euls SF, ami dota szintén egy pubbbuildnek volt kikiáltva. A legtöbb ilyen ötlet pubokból indul ki.
==>
Azok a buildek tényleg nevetségesek voltak, nem azért lettek használhatóak mert értelmesek lennének alapból, hanem azért mert éppen olyanná vált a meta hogy opciók lettek. Szóval nem volt igazuk azoknak akik régen trollkodtak, csupán csak a meta változott olyan irányba hogy bekerülhettek ezek a dolgok. Valószínűleg ha nem léteztek volna az adott trollbuildek, az adott meta sajátosságai miatt amugyis megjelentek volna.
+1, ugyanezt akartam írni. Egyetértek.
SF eult-t meg egy Joule nevezetű játékos kezdte el használni a PD-ről amennyire én láttam vagy tudom, valami eszeveszett jó időzítéssel, de már akkor is az volt a "baja" Sf-nek ami ma is - pubbokból max a hero pickek-et tanulják el imo, nem a buildet. Pub alatt most ne azt értsük, mikor pár 5-6k+-os pro elkezd szórakozni.[ Szerkesztve ]
-
Иван
őstag
válasz Plexicushio #15152 üzenetére
Nemtom kivel értesz egyet, de rengeteg dolog a pubokból került át a metába. EE és RTZ buildjeinek szerintem a 80% IHL pubokból származik.
Ha jól tudom TI4 előtt a VG fedezte fel hogy lycan mennyire jó hős, konkrétan Sylar rekkelt vele pubokban, és elkezdték neki hozni. 2 hét alatt first p/b hős lett.
Hogy is mondta notail? (talán notial, valamelyik nyugati palyer volt). "A meta szót azok használják, akik képtelenek új ötletekkel előállni és másokat másolnak". Nyilván itt azokra érti, hogy a "XY dolog nem jó, mert meta" kijelentések, amik ki se lettek próválva. Everything can work.
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
NoSkill
csendes tag
Hellotok bocsi ha rossz helyen kérdezem de valamiért nem jövök rá hogy a CM arcana " frost avalanche " bundle miért ennyivel drágább mint a sima. Annyit érne az a emotion vagy tartalmaz mégvalamit amit nem veszek észre?
RULE#32 Enjoy The Little Things
-
Plexicushio
senior tag
6.6x-es időkben Doom is first pick/ban material volt, aztán eltűnt..hogy újra előjöjjön. TI2 alatt is ment Lycan. Ne tegyünk úgy, mint ha előtte nem ismerték volna.
SEmmi köze n0tailnak ahhoz az idézethez, ő ilyen okosakat nem mond.
dondo:
"Meta-game is a term players use to stifle innovation, an excuse to copy. Human creativity and intelligence produces a close to infinite amount of variations, so being adaptable is the most important trait to have. Those who believe in a meta-game philosophy are simply wrong."
In regards to roles, Dendi believes a truly strong Dota player can excel at any role he plays because of his/her astute understanding of the game.és ahogy ő mondta: nem követem a guidokat, hanem teremtem őket.
[ Szerkesztve ]
-
EmptyParadox
senior tag
Én mondjuk ezekkel csak azért nem értek egyet, mert a meta-t - mint magát a fogalmat - nem egy bebetonozott, kőbe vésett dolognak kellene felfogni. Szerintem ez egy teljesen rugalmas, változó dolog. Szóval igazából ez a Dendi idézet egybevág az én felfogásommal, csak magát a fogalmat máshogy használom. Mert ha valami működik, máris aktuális metaként fogható fel. Nem tudom ez mennyire világos, hogy mire gondolok.
Látunk valami merőben új, de elképesztően effektív buildet, stratégiát --> mondhatom is rá, hogy ez az új (így már aktuális) meta. -
la_cc
addikt
válasz Plexicushio #15156 üzenetére
Dondo egy cyka. Ő nem beszél így angolul az biztos.
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
goodboy007
senior tag
Nem igaz, mert a Goblin Squad kezdte el használni legelőször .
Na jó, lehet, hogy nem, de mikor volt a nemtudomhányadik HPL és pickeltük Lycant, mert előtte meg kihoztuk 2x TMM-ben és működött, akkor TZ is waddafakkizdiszpikk-et tolt. Ez tavaly február környéke és pubban se nagyon hozták, mindenki a DP/NP/Veno/Pugna/Rhasta/Jugger kombót nyomatta.
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
Иван
őstag
válasz Plexicushio #15156 üzenetére
Doom kínában mindig is népszerű volt, a kínai pubok pudge-a doom. Since forever.
Igen, de TI2 után lycan hatalams nerfeket kapott, és TI4-ig várni kellett, amíg újra felfedezik. Nem azt mondom, hogy X hőst akkor játszanak először. Azt mondom, hogy egy csomó dolgot pubokban fedeznek fel. Bulldog offlane syllája egy az egyben pubban fejlődött ki, addig LD legtöbbször safelane farmer volt. Az a fajta rat meg offlane idegesítő sylla eg az egyben bulldog találmánya pubokból. És TI-t nyert vele. Sylla armlet szintén egy bug abuse volt pubokból.
[ Szerkesztve ]
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
Plexicushio
senior tag
Bulldog offlane syllája egy az egyben pubban fejlődött ki, addig LD legtöbbször safelane farmer volt.
Ez így nem igaz.
LightofHeaven, hard lane Sylla mond valamit? Még bőven a dota1-es időkből... Hol volt akkor még bulldong? Sehol. De remélem az "addig legtöbbször" kitétel nem pont erre vonatkozik. Még a TI2-es döntő alatt is hozta Syllát LoH-nak a navi, meg talán már a DTS időkben is játszotta. (Dondo, Hvost, LoH, AS 2010)
De határozottan emlékszem pl. egy kínai csapat (EHOME talán) elleni LoH macikára, ahol offlane-n tri-lane ellen halt mindössze 2-3x kb. Nagyot játszott. Még anno le is töltöttem a replay-t. Dota1 ez is.(#15158) la_cc az meg sem fordult a fejedben, hogy lehet fordítás is?
[ Szerkesztve ]
-
PitbullStyle
tag
Május elsején minden fel nem használt recept eltűnik, szóval akinek még van pár az inventoryjában, az ma még kezdhet velük valamit!
With bones and spells I come!
-
-Faceless-
őstag
válasz PitbullStyle #15162 üzenetére
Ez csak receptekre vonatkozik? Kalapácsra, vésőre nem?
-
PitbullStyle
tag
válasz -Faceless- #15163 üzenetére
Receptekre, meg amire rá van írva, hogy lejár.
Más:
A legtöbb profi hirtelen abnormális mennyiségben gyakorol Leshrac-ot a smurf-jeiken. Vajon mi lehet a háttérben? Csak nem véletlen a következő generáció Troll+Jugg+Sniper-e lesz Lesh?
(Költői kérdés.)With bones and spells I come!
-
la_cc
addikt
válasz PitbullStyle #15164 üzenetére
Op lett vagy mi?
Leshrac movement speed from 315 to 320
Lightning Storm cast point from 0.7 to 0.6
Lightning Storm slow duration from 0.75 to 0.7/0.8/0.9/1Mi változott még?
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
-Faceless-
őstag
válasz PitbullStyle #15164 üzenetére
Bocsi, csak egy ideje nem jutottam géphez, és telefonon nem tudom megnézni.
-
lebesgue
tag
Itt van. Megjött. Hamarosan compendiummal együtt.
Addig is mindenki nézze meg, hogy a szerencsés (?) TT és HR mit talál ki elsőre: http://www.twitch.tv/dreamleague -
Иван
őstag
válasz Plexicushio #15161 üzenetére
Ha jól tudom TI2 idején sylla általában safelane farmer volt egy aggro trivel, így 1v1bn tudott nyugiban farmolni. Bulldog egészen másra használta syllát, és ha valaki használta is, nem ilyen mértékben és kifinomultan, és főleg enm abba a forradalmi szerkezetben, amiben alli 2013 királya volt. Sylar, fear, Burning, qojqva mind mind nagyon jó syllák,d e az összes lényegében hardcarry role-ként tolta azt a hőst. Valószínű LoH is csak azért kapta meg naviban, mert kényelmesebben használta, mint hvost. Abban az esetben ő volt a carry. IG dettó: ha jól tudom náluk is YYF játszotta a syllát, nem zhou. (Bár ebben nem vagyok biztos).
Lényegében sylla és furion bulldogtól nem csak egy 1-2 pos farmer volt loda mellett, hanem offlanere berakva sikeresen tudta microzni és szétveri az ellenfél pulljait, ráadásul nagyon sok rotációt ki is szimatolt vele. Szükséges esetben pedig erődbe rotálva megszerezte a radírját (lotar + midast fura esetén) és elkezdett splitpusholni.
TI2 idején LD egészen más szerepet töltött be. Safelane farmot adtak neki mint fő carry, majdhogynem 4p1 stratban, majd a megfelelő időzítéskor tankként használva pusholtak vele.
EDIT: Amúgy van erős egy nagyon hosszú cikk valahol, ha gondolod előkeresem. Elemzi az egész alli dolgot TI3-ról, és hogy miét is voltak olyan sikeres csapat. (Mert nagyon okosak voltak).
[ Szerkesztve ]
-
félisten
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
PitbullStyle
tag
http://i.imgur.com/6xlfIR6.jpg
Köszönjük szépen.
With bones and spells I come!
-
.LnB
titán
válasz PitbullStyle #15173 üzenetére
Hahaha az kemény!
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Иван
őstag
válasz xuldar #15171 üzenetére
Jó lett ez a compendium. Az immortalok idén se elérhetetlenek, és gyanítom nem is lesznek drágák TI végére, de azért lesz benne fun. Sok kihívás meg feladat.
-
-Faceless-
őstag
Nem vettem még compendiumot, szerintetek érdemes ha csak heti 5-6 játékra lenne ideje az embernek?
Attól tartok, hogy megveszem, és nem tudok vele semmire sem haladni majd. -
.LnB
titán
válasz -Faceless- #15176 üzenetére
Én is annyit játszom kb. Én vettem. De ez egyéni döntés, kinek mi éri meg.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
la_cc
addikt
-
wikings2
őstag
Kapunk megint ~20 filléres "immortalt" amelyeknek a fele axe/cm lesz és pár új kurzor-skint amelyet szerintem a világon senki se használ, hurrá!
Azért megveszem, mert a versengő shracok megerdemlik a pénzem.Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
Plexicushio
senior tag
Attól még egy-metások/szezonosok. Ha meg nincs kky hülye call-ja g5ben, ez sem ért volna sokat, csak egy runner-uppot. Bár megmondom, büszkeséggel tölt el, hogy még így ilyen okosan is de nekik kellett
ki-rattolnimegverni a döntőben a közel sem csúcs-navit és nem fordítva. -
Иван
őstag
válasz Plexicushio #15181 üzenetére
Alliance attól még zseniális dolgokat fedezett fel. Alliance igazi bukása nem az volt, hogy lenerfelték a ratot. Az igazi bukása az volt, hogy amint a csapatok rájöttek mi a titkuk (amik a cikkben le voltak írva) és átvették, legyőzték őket. Alliance összességében nem volt mechanikailag kiugróan jó csapat. Sőt. De a stratégiájuknak köszönhetően mindig annyi előnyük volt farmban/szintben, hogy nyertek. Ha valami kis hiba csúszott a gépeztebe (pl DK ellen), vagy meglett a titok (ti3 döntő és utána), már simán outplayelték őket.
Alliance sok szempontból TI4 Dk ellentéte volt. Alliance strattal nyert. DK szinte semmilyen statban nem volt jó, de mechanikailag olyan insane csapatvoltak, hogy az ellenfélt 95%ban outplayelték és megverték egál pb-vel.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
Na most oké hogy kapok copendiumnál coint meccsek után, de azt hogy lehet use olni vagy automatikusan jóváíródik ?
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Plexicushio
senior tag
Alliance összességében nem volt mechanikailag kiugróan jó csapat. Sőt. De a stratégiájuknak köszönhetően mindig annyi előnyük volt farmban/szintben, hogy nyertek. Ha valami kis hiba csúszott a gépeztebe (pl DK ellen), vagy meglett a titok (ti3 döntő és utána), már simán outplayelték őket.
Alliance sok szempontból TI4 Dk ellentéte volt. Alliance strattal nyert. DK szinte semmilyen statban nem volt jó, de mechanikailag olyan insane csapatvoltak, hogy az ellenfélt 95%ban outplayelték és megverték egál pb-vel.
Na végre egyetértünk. Farmban meg xp-ben mindig rohadt erősek voltak, még ha az állás ellenük mutatott éppen akkor is.
Azok a bo5-ös meccsek is jók voltak az elődöntőben, döntőben a navival tavalyelőtt ősszel, nyert is mindig a végén a naabii pedig ott már voltak belső konfliktusok bőven akkorra, pont a ti3 miatt. Meg még az azt követő januári starladder is. Rohadt sokat nyertek akkor, szinte mindent az mlg kivételével fél éveig. Majd márciusban jött egy hétközti patch azt hiszem, meg a fnatic elleni xmg CD bukott döntő, és onnantól lejtmenet.[ Szerkesztve ]
-
Иван
őstag
válasz Plexicushio #15184 üzenetére
De ez nem kisebbíti az alli érdemeit. A modern kompetetív dota mindig is elsősorban stratégia volt és másodsorban mechanikai tudás. Az alliance játékának elemei a mai napig jelen vannak, és a TI3 után egyre több csapat építette be a saját stílusába. Minél többen tették meg ezt, annál kevésbé lettek erősek.
Én szerettem nézni az akkori allit, mert hihetetlen módon tudták kihazsnálni a legkisebb hibát, és ahogy mondtad, "vesztés közben is nyerésre álltak". Emlékszem rá, hogy valamelyik meccsen az enemy vezetett 10 kilell meg 5 toronnyal, és alli még úgyis 8 ezer XP-t vert rájuk. Nagy mágusok voltak, az biztos.
-
Plexicushio
senior tag
mert hihetetlen módon tudták kihazsnálni a legkisebb hibát,
Lényegében ez a régi kínai dota alapja. Szép, türelmesen megvárják/megvárták, míg megunod, és elég ha csak egy kicsit túlmész azon a ponton. Egy kicsit többet vállalsz. Azért pedig kíméletlenül megbüntettek.
Az előző patchet ezért utáltam, kiépítettél egy jó korai game-t, hogy aztán az egész előnyöd elmenjen egy kisebb hibán. Az ukránok rengetegszer beszívták ezzel. Bár ők mindig utálták nagyon late-ra vinni a játékot, mert ott aztán egy hibán már tényleg elmehet minden, a mid-game befejezésének a hívei. Rohadt hosszú gameket nem is nagyon nyertek nagy csapatok ellen, becumizták azokat a meccseket általában. Inkább kapnak ki szívesebben korábban ma is úgy, hogy túlvállalják magukat.
[ Szerkesztve ]
-
xavix13
őstag
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
.LnB
titán
-
xavix13
őstag
válasz -Faceless- #15193 üzenetére
Szerintem a cleave stackelődik, illetve a +50% dmg is szintén jár az empowerből. Cipőt tényleg vehetett volna travelt kapásból ilyen farm mellett. Viszont direkt nem a 6 slot-ra, ment rá hanem ellátta az egész teamet aghával, és szerintem jól döntött. Megölni így se bírták, farmolni elég jól farmolt így is, és többet farmolt mint fightolt, tehát felesleges addig a basher stb. Ha még egy pár percig tart a meccs, hamar meglett volna a 6 slot neki.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
Иван
őstag
válasz Plexicushio #15187 üzenetére
Az alliance nem volt különösebben passzív, mint a klasszikus kínai játék. Amikor tudtak, aggresszívak voltak.
-
Plexicushio
senior tag
A név és életerőcsík másnak is ilyen elcseszett? Nagyon zavaró. Nem látom a változtatások között, hogy módosítottak volna rajta.
-
Pocok256
veterán
válasz Plexicushio #15197 üzenetére
Nálam minden rendben van.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Plexicushio
senior tag
válasz Pocok256 #15198 üzenetére
Egy replay-t néztem, és teljesen el volt csúszva a pozíciójuk, rá a hős közepére... Toronynál szintén. Most viszont már OK minden élő meccsen.
Amúgy tudom ajánlani (1435785099), Alchi kifarmolt két aghát, LC-nek és Nyxnek az elején, meg az is egy szép pillanat mikor Mr. D. percekig lopott kampóval aláz, meg úgy az egész Rubival.
-
la_cc
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest