Új hozzászólás Aktív témák

  • Geller72

    veterán

    Mintha 50Ohm-os ellenállással, vagy talán még kisebbel is láttam már ilyet működni. Amit még esetéeg érdemes lenne megpróbálni, hogy régebben (legalábbis biztosan) léteztek több fajta kábelek, úgy mint töltő és adatkábelek külön. Amennyire nekem rémlik, volt kapható olyan adatkábel, amivel eleve nem is tudtál tölteni, csak mondjuk flashelni. Régebben eleve több szabvány létezett ebben is, ez most már egységes. Régebben voltak csak töltő kábelek is, azokon gyakorlatilag csak egy 5V+ és - volt bekötve, semmi más. Manapság ilyet már nem nagyon lehet itthon kapni, mert egyszerűen sem erre a csak töltő kábelre, sem a csak adatkábelre nincs igény. Nem beszélve arról, hogy az USB szabvány is változott és ma már egyre ritkább az 1.1, vagy akár a 2.0 szabványú is. Már a 2.0 is egyfajta "Okos" USB port szabvány.
    Régebben pont ezért kellett legalább két külön kábel. Egy töltő és egy adatkábel.
    De a mai okos portok miatt sok esetben a sima adatkábel sem működne, mert eleve ahhoz köti az adatkapcsolatot, hogy legyen "kraft". Ha nincs kakaó, nincs adat sem. Ezért egyszerűbb hekkelni és egy ellenállást beépíteni. Van, aki kapcsolót rak rá, amivel szabályozni is tudja hogy ON/OFF állásban legyen ez a funkció.
    A Mininél is merítette (főleg az Androidos verziót jobban) a teló töltése, de a Mavic Pro-nál ez még gyorsabb. Pl. Ahogy észrevettem, elég sokat számít, hogy minden fullra van töltve, mert eleve egy félig lévő telcsivel nekem úgy tűnt, hogy a táv is gyorsabban merül. Nálam mindig van kint is power bank, 4 portos, azaz egy időben 4 eszközt tudok tölteni róla, 20.000mAh-s, így a távot és a telót is rá tudom tenni és/vagy a tabletet. Ha nagyon rá lenék szorulva, a drón akkuját is tudnám tölteni (racer akkukat töltök is vele kint, hubról).
    A Yt.-n van egy rakás vidi, hogy kell meghekkelni a kábelt.

Új hozzászólás Aktív témák