Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    Többen érdeklődtek, hogy mennyi lehet a DIGI mobil beindításának költsége. A közelítőleg pontos számot én sem tudom, de viszonyítási alap elérhető a neten.

    A Telenor 4G-hez kapcsolódó lényegében szinte teljes infrastruktúra feljlesztése, cseréje - egy akkori cikk szerint - mai árfolyamon számítva kb. 67 milliárd volt. Nem nulláról indult. Pl. a telepítési helyek bérleti díját a korábbi és közben is üzemelő hálózat kitermelte.
    Valaki 100 milliárdot becsült a DIGI esetében. Valószínű nem járhat messze az igazságtól, ha egy elfogadható országos lefedettségről beszélünk. A beindítás költsége viszont csak a frekvenciakészlet bővülése esetén térülhet meg.

    Én nagyon szorítok a DIGInek. Sőt, támogatom is őket! :F Vezetékes előfizetésem van. Szívesen lennék mobilelőfizetője is. Nálunk jó a DIGI használhatósága, a tesztben mégsem veszek részt. A finomhangoláshoz már van elég felhasználó. A jelenlegi kapacitáskorlátokat már látják, előre is látták. Azzal segítem őket, hogy nem növelem feleslegesen a költségeiket, pl. a hívások utáni telekomadón keresztül. :N

Új hozzászólás Aktív témák