Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Beren

    tag

    Üdv mindenkinek!

    Érdekes kérdésem van: létezik olyan, hogy a bridge módban lévő ONT-re kötött router valamilyen módon "visszahat" az ONT-re és passzív módba teszi azt?

    Hosszú leszek. Kb. egy hete szívok egy Gbit-es FTTH nettel. A múlt vasárnap elment minden - TV, telefon, internet. Bejelentettem, még aznap este kijöttek, a ház előtt mókoltak valamit az oszlopon, a TV visszajött, a net nem (a telefon sem, az is IP alapú, ugye). Ez így is maradt majd' négy napig. Közben többször érdeklődtem, sőt, személyesen is ijesztgettem a helyi kirendeltségen a kislányokat. Végül csütörtökön kijöttek és kiderítették, hogy amikor az oszlopon mókoltak, (idézem) "rossz slotba dugták vissza a kártyámat és ezt újra kellett aktiválni". Akkor néhány óráig minden rendben volt, de estére megint elment a net. Pénteken reggel visszajött az egyik szerelő és kicserélte az ONT tápját, mondván, hogy az okozhat ilyen gondokat. Egy kicsit megint rendben volt minden, de délutánra megint no internet. A kirendeltségen már sikítoztak, amikor megláttak, azt mondták, mire hazaérek, ott lesz a szerelő... Itt is volt, kicserélte az ONT-t - egy régi, nem tudom, milyen ZTE-t egy új, még bontatlan, routerként is üzemelő ZTE-re. Az újat egyből bridge módba tette a szerelő és közölte, hogy akkor most már mindent kicseréltek, amit lehet, szóval ha még mindig gond van, akkor az én eszközeim a hibásak. Persze ma délután elment a net... Felhívtam az ügyfélszolgálatot, és megkérdeztem, mit látnak az ONT-ből. Közölték, hogy megvan az eszköz, látják, de nem aktív. Felvették a hibajegyet, jött a szokásos blabla, majd elköszönés.

    Itt tartunk most (ebben a pillanatban épp van net, de nem tudom, meddig...). Én úgy gondolom, hogy ha nálam van a hiba, attól még az ONT-jüknek látszani kellene a saját rendszerükben, illetve aktívnak kellene lennie (akármit is jelentsen ez), ha ez a normál működés feltétele. Persze ez még nem zárja ki, hogy az én routerem (egy ASUS RT-N18U, a legújabb FreshTomato firmware-rel) is hibás legyen, de azt nem tudom, hogy a router passzívba rakhatja-e az ONT-t - nem hiszem, hogy így lenne, de gondoltam, megkérdezem, mielőtt asztalt borogatnék az ügyfélszolgálaton...

    Adalék infó: amikor nincs net, akkor a router nélkül sem megy, azaz ha kábellel egyből rákötök az ONT-re és a géppel akarok pppoe-zni, akkor sincs net (a régi ONT-vel is így volt, illetve az új ONT-vel is így van).

    Üdv:

    Beren

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák