Új hozzászólás Aktív témák

  • berobi78

    tag

    Sziasztok, facebookon egy digi reklám alá volt kommentelve az alábbi szösszenet. Vajon van ennek alapja? Engem elvileg nem érint, mert ZTE modemet kaptam, de hátha valakinek érdekes lesz.

    "Szeretnem felhivni a Digi figyelmet a kovetkezo biztonsagi "resre". A HG8121H Huawei routerek nyomokban sem tartalmaznak IT biztonsaggal kapcsolatos feature-t. A sztori a kovetkezo.
    - A HG8121H alapbol nyitott barmilyen internet cimrol. A webes felulet 80-as a telnet felulet 23-as porton tarva nyitva all.
    - A Web GUI jelszava minden egyes felhasznalo minden egyes routeren ugyanaz.
    - Gyakorlatilag a digi /17-es publikus IP cim tartomanyan 32766 elofizeto minden egyes megoszott mappaja, minden egyes CCTV kamera rendszere, minden egyes NAS drive minden egyes file-ja elerheto a vilagon barki szamara.

    20 eve foglalkozok IT biztonsaggal es amit most lattam komolyan mondom megdobbentett. Ehez nem hacker kell hogy ellopja a Digi elofizetok osszes adatat az osszes csatlakoztatott eszkozrol de egy ovodas meg tudja csinalni uzsonna szunetben.

    Amennyiben szukseguk van tanacsra szivesen allok rendelkezesukre, de nagyon gyors intezkedest javaslok mig az eddigi gigantikus IT security hibabol anyagi kar nem keletkezik.

    Tisztelettel
    Turk Janos"

Új hozzászólás Aktív témák