Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovy79
őstag
Sziasztok!
Lehet, láma kérdéseim lesznek, de a kábeles Digi nekem teljes újdonság.
Eddig antennás Digi előfizetésünk volt (van), de 14 év után hazaköltözünk és váltunk kábelre.
3 vételi helyünk lenne, prémium/IPTV nem szükséges.
Az összefoglalót többször átolvasva jól gondolom, hogy 2 DVB-C képes TV és egy PCI-e, szintén DVB-C tunerkártya elég nekünk? Valamint később egyszerűen is bővíthetünk +1 vételi helyet?
Értem ezalatt, hogy semmi egyéb, pl. box/modul/kártya nem szükséges?
Amennyiben valamelyik tv nem tud rögzíteni, de igény lenne rá, akkor egy egyszerű, 25€-s DVB-C box elég oda is?
Amennyiben minden klappol, tudtok ajánlani jó ár/érték arányú PCI-e tunerkártyát?[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
mcll
senior tag
válasz kovy79 #71603 üzenetére
Ne ruházz most be ilyen kártyákra, mert bár most még valóban kódolatlan minden csatorna (kivéve persze HBO-k, Cinemaxok, Filmbox, felnőtt), de ez hamarosan meg fog változni. Összeolvadunk a Vodával, One lesz a neve az egész cuccnak. Már egy ideje nem Digi (4iG felvásárolta, aki a Vodafona tulajdonosa is egyben többek között). Szóval jön a teljes lekódolás, sőt lehet nem is DVB-C lesz hanem IPTV-re kerül át az egész. Hogy mi lesz még nem tudni pontosan, de a kódolatlanságnak vége lesz, ez viszont már biztos. És egy éven belül várható.
"Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
kovy79
őstag
Köszi a választ!
Csak egy darab kártyát kellene vennem, a PC-be. A TV-kkel elvileg semmit nem kell csinálni, csak az antennát bedugni. Vagy valamit félreértettem?
Tehát a jelenlegi állás szerint megfelelő lenne, amit leírtam?
Amúgy mi lesz a jövőben azokkal, akiknek szerződésük van és csak kódolatlan csatornát néznek? Kötelezik őket a szükséges eszközök vásárlására?''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
Minter00
újonc
Érdeklődnék hogy tapasztalatok olyant hogy pár hete bizonyos csatornákon nagyon szakadozik a hang (FilmBoxExtra HD, Viasat Nature HD) de a többi sem tökéletes. (a kép tökéletes) Digisek voltak kint cseréltek egy modemet. Minden kábelt, csatlakozót, elosztót lecseréltem semmi nem változott. Helyileg Gyöngyös.
Mindkét tévében jelentkezik a hiba Sony KD85XH9096, LG OLED83C31LA
-
batagy
őstag
válasz Minter00 #71606 üzenetére
Szia!
Nagyon jó, hogy írsz, gyűjtöm én is az előfordulásokat.Nálam a FilmBox Extra HD, a Viasat Nature HD és a Rai Uno hangja szaggat. Írtam is már róla korábban ide. Nem pár hete, hanem már pár hónapja. Pontosan nem emlékszem mikortól de úgy kb október óta? A képpel nincs gond, csak a hanggal. Ez itt Budapest 21. ker. A TV Panasonic TX-P42UT50E (jó 10 éves modell).
Rendeltem 6, 10 és 15 dB-es RF jel csillapítókat, illetve a TV saját belső szoftveres jelcsillapítóját, ezek egyike sem oldja meg a problémát, nem a jelszinttel van a gond.
Továbbá van másik fórumtag, aki nem ír ide, de privátban megtalált engem és egyeztettünk. Ő Kispesten él és a 3 TV-je közül csak az egyiken (SAMSUNG UE55K) van ugyanezt a gondja, ugyanez a 3 csatornán szaggat neki a hang. Nála is volt kint szerelő, de nem sikerült semmit intézniük.
Illetve szabolc-ról tudok még, aki itt írta a hasonló gondját. Neki a legutóbbi nagy csatorna átrendezés óta ( kb tavaly ősz?) a Samsung BD felvevőjén (BD-F8500) a csatornák 2/3-ának a hangja rossz. Viszont a Samsung C6000 TV-jén jó minden.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz batagy #71607 üzenetére
Esetleg elképzelhető, hogy ezen csatornák hangkodekjét olyanra állították, amit a mi hardvereink nem támogatnak tökéletesen?
Valaki, akinek van PC-s tunerje, az meg tudná nézni szoftveresen, hogy az alábbi 3 csatornának a többitől eltér-e esetleg a hang streamje, kodekje vagy más paramétere?
- Filmbox Extra HD
- Viasat Nature HD
- Rai Uno (SD) -
nicu71
addikt
válasz kovy79 #71605 üzenetére
Azt,hogy mi lesz,nemhogy mi,hanem a dolgozóik se tudják.A Vodánàl ,ami mar csak a nevében Vodafone,akkora a káosz és a fejetlenség hogy meg se kísérlem leírni,a Digi hajdanvolt első osztályú kábeles képminősége, mióta a 4IG rátette a kezét, összetömörített fosch,cserébe sokadjára emelnek árat.Az összeolvadásról meg egészen vadregényes lózungokat olvasni vezérigazgató urunktól,amit a valóság egyszer majd vagy igazol, vagy nem.
Szerintem egy szava sem igaz."-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
garga01
őstag
válasz batagy #71608 üzenetére
Ránéztem, de nem látok semmi különöset, MPEG kódolással jön a hang. Az utolsó kettőn van angol/oirgi hangsáv a magyar mellett. Egyedül a Filmbox Extra lóg ki a sorból ott van AC3 (Dolby) hangsáv is. De nem hinném, hogy ez gond mert pl. az M4-en is van és azt nem írtad.
Én amit javasolni tudok, a tv-n teljes gyári visszaállítás hogy minden adó tölrődjön, és újrakeresés de úgy hogy az ország pl. Ausztria vagy Németországra van állítva a tv-n (nem a menü nyelv!, az lehet magyar továbbra is)Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
mcll
senior tag
válasz kovy79 #71605 üzenetére
Per pillanat igen, csak egy kártya kell a PC-be mely tudja a DVB-C-t. De ahogy mondtam ez hamarosan változni fog, de igen jelenleg így van.
A változás után minden előfizető kapni fog egy vevőeszközt, nem kell megvenni semmit, max az x-edik eszköztől lesz bérleti díj."Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
kovy79
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat (nicu71-nek is)!
Akkor most melyik (lesz) az ajánlott szolgáltató Debrecenben? T nálunk kizárva, úgyhogy sok nem marad...[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
bolic
őstag
Mai napon végre lecseréltem Panasonic TH-42PZ85E 106 cm-es plazma TV-ről és vacak Amiko Neo Combo SE STB.-ról vadiúj LG 80 centis LED TV-re, azóta valóban prémium kategóriás képek vannak a beépített szűrőknek köszönhetően!
Csak a szűkös látószöge van a LED TV-nek, majd megszokom!
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
TIT
veterán
Ideje volt,villanyszámla is megugrott,azért kötve hiszem a premium minőséget,én valahogy nem látom,régen meg szétvágta a tv-t olyan éles volt.
Annyira jó nem lehet a képjavító,hogy feljavítsa a gagyi bitratet.
Sajna dolby digital sincs benne,a végén még hangja se lesz,ez elég gáz,megyünk visszafele. -
TIT
veterán
Undorító,még az rtl is és ez a premium,hát a vhs-hez képest igen.
pjen: Hát igen mindjárt gondoltam,hogy nem tartanak pisztolyt a fejemhez,viszont akkor le is mondom és mások is,aztán cseszhetik ha nem lesz előfizető.
így is mondják le sorba a tv-t,de van más szolgáltató is.
Már helyem sincs a sok doboznak és nem fogok 120000-ért tv asztalt venni ami 120 cm.,max.a földre dobom a vackukat akármekkora. -
pjen
félisten
A T és a voda is dobozt ad. A T nek még kártyája sincs. Egyébként én tényleg próbáltam a yettelt dobozzal és app al, a doboz sokkal jobb. Én is fel lehetnék háborodva, hogy a Sony Xperia tablet Z n, nem megy a Yt. Már nem írnak rá frissítést, pedig semmi baja, arról írok. A telók ugyanígy járnak.
-
jovás
aktív tag
válasz trec12 #71638 üzenetére
Van egy tippem. Nálunk Samu TV van, és akármit csinálok mindig a 3. (narrátoros) hang csatornát rakja előre, amit levettek 96 kbps-re!!! (sokol rádió minőség) talán nem csak engem zavart, és máshogy nem tudták megoldani, ezért visszaállították a régi minőséget. Gondolom amint megoldják, megy vissza a fos minőség.
[ Szerkesztve ]
-
Dr Cook
csendes tag
pjen
Nekem is van egy Tablet Z-m, tökéletesen működik, még az akkumulátora is kibír 4-5 óra netezést.Én hamarosan lecserélem a gyári Android 5.2.2 verziót egy Lineage OS Android 10-ra.
[ Szerkesztve ]
Mindenik embernek a lelkében dal van, És a saját lelkét hallja minden dalban, És akinek szép a lelkében az ének, Az hallja a mások énekét is szépnek. /Babits Mihály/
-
MB33
újonc
Sziasztok,
Digi tv nehány csatornája Nick Jr stb képe a második tv-n pixeles, szétesik. Jelerősség 92%, jelminőség 10%.
Mit tudok tenni, hogy szép legyen a kép? -
4Grider
nagyúr
Antenna szaküzletekben préselt csatlakozókkal szerelt 3x-os árnyékolású kábelek az ajánlottak. A kézzel szerelhető vagy kínai készre szerelt kábelek a kerülendőek.
Splitterből 5-1000 MHz-es ajánlott, minél nehezebb (minél több fém van benne), annál jobb. És fontos, hogy splitterből mindig akkorát használj, ahány tv felé osztani kell a jelet, véletlenül se nagyobbat (ne legyen rajta használatlan ág). Ja és F csatlakozós legyen a splitter, ehhez legyenek a kábelek végei is szerelve.[ Szerkesztve ]
-
yogibear
addikt
válasz 4Grider #71649 üzenetére
A kézzel szerelhető... kábelek a kerülendőek.
Egy 3szoros árnyékolású koaxot cableconnal szerelve azért nem éppen kerülendő...
„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest