Új hozzászólás Aktív témák

  • Gercsa

    senior tag

    válasz hcs57 #63312 üzenetére

    Felejts el ezeket a fostalicska fogyasztási cikkeket.

    Ha megtiszteled a gyerekedet azzal, hogy HAGNSZERT veszel neki hidd el többet érsz vele.

    Egyébként márka/típus/prospektus alapján pont az olcsó kategória az amit nem lehet megmondani hogy kényelmes-e a nyaka, mert marhára nincs köztük két egyforma. Ki kell próbálni.

    Nem tudom mennyi idős a lurkó, de ha már középsulis akkor nyugodtan lehet neki venni felnőtt méretű hangszert. Ha kisebb, akkor 3/4-est.

    Én továbbra is a nylon húros gitárt tanácsolom, mert bár igaz hogy a legtöbb nylon húrosnak szélesebb a nyaka, de vannak direkt vékony nyakú változatok is, így lányoknak vagy kisebb kezűeknek sem kényelmetlen az akkord játék.

    Az acél húrosakkal 2 probléma is van.
    Hiába vékony szinte mindegyiknek a nyaka, ha egyrészt az acél húrt megszokni a kéznek eleinte fájdalmas, illetve az acél húr jóval érzékenyebb arra, hogy jól be van-e állítva a nyak, pontosan ezért az olcsóbb acélhúrosak sokkal problémásabbak.

    Ne típus meg prospektus alapján vegyél hangszert, hanem menjetek be a hangszerboltba, és nézzétek végig a gitárokat, melyiknek milyen nyomást igényelnek a húrok, egyenes-e a nyak stb.És nem utolsó sorban melyikbe fog beleszeretni a hang (és a külső) alapján.

    Ha mindenképp márka kell és új gitár, akkor a cort-ok alá nem menj minőségben, de pl a fendernek is van 30 alatt nylon húros gitárja ami direkt keskeny nyakú változat.

    Egy ilyen hangszert ha nem válik be 5e HUF bukással eladód egy hónapon belül, a 15 ezres lidlis meg rajtad marad örökre.

    (bár én továbbra is használtan vennék olyat aminek már beállt a nyaka)

    Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

Új hozzászólás Aktív témák