Új hozzászólás Aktív témák

  • Papaj x

    tag

    válasz Papaj x #152630 üzenetére

    LG levelezés..

    Az én írásom, sokadik válaszra:
    Nagyon köszönöm megtisztelő válaszukat, s remélem nem lesz adott termékükkel gond, s nem kerülhet szó bármi ilyen garancia igényre/javításra.
    Nem akadékoskodni szeretnék, csak nem értem.
    Tételesen, jelenleg nem lehet az adott terméket számlával igazolni, viszont a termék gyártásáról, jelen esetben 2020.10hó mindenképpen tudomásuk van. A terméket, típusszám alapján az oldalukról leolvasható, hogy 36 hónap gyártói garanciát adtak, amit nem a kiskereskedő ad, hanem Önök, mint gyártó. A kiskereskedő az általa kiadott számlán azon garancia látható, amit ő vállal, gyártói garancia ezen esetben nem.
    Mindamellett. Jogilag - kiskereskedő garancia érvényesítéséhez biztosan-, nem kötelező a számla megléte, mivel a kiskereskedőnek, ahogyan említette, meg kell legyen. Önöknek fellelhető azon információ - értékesítés idejétől függetlenül -, hogy a termék mikor került gyártásra. Abban az esetben, ha ezt egy kisker igazolja a terméket, hogy tőle lett vásárolva, mi köze van ehhez a gyártói garanciának-holott bőven van átfedés a gyártási dátum és a vállalt gyártói garancia között, ha a jelenlegi dátumot nézzük-?

    Rendben, legyen feltétele a kisker által adott számla - amit ugye részemről nem kötelező felmutatni a kiskernek - , ergo a meg nem lévő számla gyártói garancia érvényesítéséhez a kisker feladata ezt biztosítani.
    Mindent értek.

    LG válasza.:
    Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.

    A fogyasztó a jótállásból eredő jogait, azok érvényesíthetőségének határidejét a számla vagy a jótállási jegy adataiból van mód megállapítani, erre sajnos nem nyújt információt a gyártási idő. Ezért van szükség vagy egy számla vagy egy kitöltött garancia jegy felmutatására.
    Ezért előző leveleinkben szerelő információkat csak megerősíteni tudjuk.
    Megértését köszönjük.

    Sok mindent kivágtam, jogok miatt, levél tartalma benne van.

    Mindenki eldönti magának, márha ez bárkit érdekel rajtam kívül, egyéb esetben elnézést kérek mindenkitől... :)
    Megjegyzem, jogilag sem lehet ilyet.. :)

    Szerk.: Lehet nekem is sikerül egy "blogot" csinálni ebből, ha az LG jóvá hagyja a privát beszélgetést. Nyilván nem fogja.. :)

    [ Szerkesztve ]

    "A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”

Új hozzászólás Aktív témák