Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz hcs57 #130718 üzenetére

    Hasonló: bevizezem langyos vízzel majd egy kis JAR mosogatóval áttörlöm aztán már kézzel hozzá nem érve vízzel mosom le róla majd egy mikroszálas kendővel törlöm szárazra.

    Az előző szemüvegem iszonyat karcos lett és elhatároztam, hogy egy szigorú "protokollt" vezetek be a következő szemüvegemnél, idáig bevállt pedig ez egy elég olcsó lencse Ukrajnában Beregszászon csináltattam kerettel együtt 15 ezer forint volt kb. 3 éve. Kora reggel bevágódtunk a kocsiba kb. 8-ra odaértünk kiválasztottam a keretet odaadtam a vizsgálati papírt és utána elmentünk piacra vásárolni majd 2-3 óra múlva visszatértünk és már kész is volt, utána irány haza, egy jó nagy tankolás még a határnál és kb. ingyen volt az utazás.
    Itthon csak röhögök mikor 80-100 ezer forintos szemüvegekről beszélnek a boltokban de még az 50 ezret is sokallom.

    Amúgy 3 dolog fontos:
    1. mindig CSAK nedvesen szabad takarítani
    2. valami mikroszálas megoldással szabad szárazra törölni persze azt is óvatosan nem is feltéten kell csontszárazra elég, hogy ne legyen mázgás
    3. a vegyszer sem mindegy milyen valami nem túl agresszívvel nálam a zsíroldás miatt a JAR vált be vagy hasonló, kevés kell belőle és mindent le is mosom utána vízzel róla

    Próbáltam már ezzel a nedves papír megoldással - LIDL-ös volt - és nem rossz szerintem egy kiváló alternatíva olyan helyen ahol nincs folyóvíz és szappan/mosógatószer és mikroszálas kendő persze azzal is óvatosan kell törölni. Arra is figyelni, kell, hogy hiába a a csomagolás ez a fémes attól még ha nagyon régi kiszáradhat és akkor tényleg már kockázatos tehát felbontod és ah nedves óvatosan használod majd kuka és ha felbontásnál száraz akkor is kuka elvileg ekkor már a nedvesítés sem biztos, hogy elég.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák