Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz #05304832 #127914 üzenetére

    Egy ismerősöm most akar klímát beszerelni és konzultált már egy szerelővel és megosztott velem pár infót, plusz az utóbbi időben én is olvastam erről.

    Tehát: el kell felejteni azokat a régi klímákat ami rohadt nagy erővel és zajjal izomból nyomták a hideget a fejedre és persze rosszul is voltak beállítva - mint írtam 21 °C mikor kint 35 °C vagy még több volt és persze SOHA nem volt takarítva ezért könnyen megbetegedést is okozhatott, izomból szárították a levegőt és persze a ki-be kapcsolásuk rossz bekötés esetén lámpa vibrálást is okozhatott.

    MOST:
    - inverteres klímák vannak, az inverter miatt a finoman szabályozhatósága lett a fő erénye, szép lassan indul és lassan is áll le ha a hőmérséklet engedi akár 20%-on is üzemelhet, szinte hangtalanul, ergo nem süvítve tolja a hideget kikapcsol aztán megint be 100%-on hanem folyamatosan tud üzemelni alacsony teljesítményen is csendesebb a villanyórát sem cibálja a ki-bekapcsolásokkal.

    - van benne részecskeszűrő tehát ha allergiás vagy miután hazaértél leveszed a ruhád és lezuhanyozol vagy legalább megmosod a hajad, arcod és ruhát cserélsz akkor akár meg is szűnhetnek a tünetek és nyugodtabban tudsz aludni, ha nincs több allergén a levegőben akkor a gyullad terület pár óra alatt megnyugszik.

    - már megoldható a páratartalom stabilizálása ha jól tudom a 40-60% közötti az ideális, aktív tevékenységhez a kicsit szárazabb levegő szerintem jobb, de alváshoz meg a kicsit magasabb páratartalom lehet a nyerő.

    - mivel folyamatos, a levegő "kondícionálása" = levegő tisztasága, páratartalma és hőmérséklete ezért ezt a takarítás gyakoriságára is pozitív hatással van, mivel alig van szálló por ezért a polcokra, bútorokra stb. is lassabban rakódik le a por és ritkábban kell takarítani.

    Ha egész évben használjuk akkor nem kell nyitogatni az ablakot se télen se nyáron, hogy frissüljön a levegő mert mindig friss.

    Sajnos olyan helyen lakom ahol télen szénnel is tüzelnek tehát a nyirkos, ködös szélcsendes napokon télen sem a friss hideg levegő jön be hanem még rosszabb mint ami bent van, és persze a hideg levegőt fel is kell melegíteni. Nyáron pedig vagy a fülledt meleg levegőt vagy a száraz forrót engeded be.

    A végére, nálunk - családi ház - a max az 29 °C szokott lenni, tehát egy olyan klíma ami ebből 4 °C lecsíp az már elég lenne, ezt szerintem - ha a fentebb említett dolgok is megvalósulnak - neked sem lenne vele gondod.

    Sajnos a fordítottja is probléma szokott lenni nálunk, mikor bemegy télen az ember a plázába, fórumba és ott meg simán van 24-25 fok az sem az ideális egy ilyen helyen ahol mindenki cipőben van - esetleg a kabátját leveszi, vagy magán tartja egy nagykabátot macerás kézben hurcolászni - kb. a 20-22 fok lenne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák