Új hozzászólás Aktív témák

  • freeknight

    őstag

    válasz Urby66 #19449 üzenetére

    Nem állítottam hogy szar játék lenne, egy szóval sem. A világa telitalálat, az nagyon berántott, kiválóak a zenék, mind a rádióban, mind a soundtrack, a fegyverek, a gunplay nagyon jó, az autók egész egyszerűen fantasztikusak kívül-belül, ilyen szintű kidolgozás még a direkt autós címekben is ritka, Jackie, Rogue, Panam, meg maga V is nagyon szerethető karakterek. A mellékszálak is nagyon jók, mégha párszor érezni is a sztori csonkolását, pl a Peralezes, vagy a Lizzie Wizzie-s küldikben.

    Ezzel szemben ott van a nem is buta, hanem egyenesen gyalázatos ai, a kiegyensúlyozatlan nehézségi rendszer, ami miatt nagyon hamar sétagaloppá változik a játék még very hardon is, a fizikával köszönő viszonyban sem álló járművek, a folytonos bugok, teljesítménybeli problémák, konzolokon játszhatatlan állapot bűnronda grafika mellett, az elnagyolt, túl rövid fő sztorivonal, a gyenge rpg mechanika (lényegében semmiféle fejlesztéssel, pusztán nagyobb szintre növekedve le tudsz bárkit darálni, ahogy a lopakodáshoz se kell effektíve semmit fejleszteni), a nem igazán élvezetes stealth rendszer, a rengeteg kihagyott ziccer, amiket fentebb írtam már én is, meg mások is.

    Erre a játékra tökéletesen illik a "Mixed" kifejezés, ha le kell írnom egy szóban a véleményemet. Én nem fogok isteníteni egy ilyen egyértelműen erős közepes alkotást, de szerintem nem is gyalázkodom, mert egy pillanatig sem tagadom, hogy mindent összevetve élveztem a Night Cityben tett kalandomat, és látható, hogy sokszor brillírozik a játék. A probléma, hogy minden egyes jó élményre jut kettő rossz is.

    Leginkább azt sajnálom, hogy ebből az évtized egyik legjobb játéka is lehetett volna, ezzel szemben azt, amit jelenleg mutat a Cyberpunk, 1 év múlva már el is fogom felejteni, és valószínűleg soha többé nem fogom elővenni. Ezen a javítások és a paid contentek még változtathatnak, de ezekről eddig csak nagyon ködös ígérgetések vannak, és most már nem tudom olyan komolyan venni a CDPR-t amúgy sem, mint megjelenés előtt.

Új hozzászólás Aktív témák