Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis levonták az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha zárolásban is marad, aztán néhány nap elteltével automatikusan felszabadul. Ha mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb), a levonás mellett (valamikor) lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, mégis lekönyvelt tranzakciót 7-10 nap után automatikusan visszatérít a Curve rendszere. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines).
Ha viszont az érintett tranzakciónál ilyeneket látsz az appban rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ezek azt jelentik, hogy a Curve rendszere kezdeményezte a zárolás feloldását, vagy visszatérítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A második szöveggel találkozhatsz akkor is, ha éppen nem azonnal, de legfeljebb 7-10 nap után automatikusan elindult a visszatérítés, innentől már csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap):
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
válasz betyarr #9699 üzenetére
meg is válaszolom magamnak,hátha másnak is kell az infó:
My card expires soon
If your Curve Card expires soon, you’ll receive an email asking you to confirm your shipping address. Once confirmed, we’ll automatically reissue your Curve Card for free.
Remember: If you don’t confirm your current shipping address, we’ll send a new card to the address on file. -
Roux
csendes újonc
Új felhasználó vagyok,most hozta a postás a kártyámat.Az lenne a kérdésem,hogy ha úgy döntök később hogy fizetős csomagra váltok,hol tálálom azt a listát,amiből a 3 v 6 céget kilehet választani visszatérítésre?
Xiaomi 11 pro 5g
-
nyirzoz
aktív tag
Először váltottam EUR-t a Curve-on.
100 € volt az összeg, így a limit még nem játszhatott.
Revolut számlát töltöttem fel Gpay-en keresztül vele és a közép árfolyamhoz képest több, mint 2 Ft-al többért adta az EUR-t.
363,5 volt a Revoluton és a Curve 365,7-ért adta.
Így nem megérős!Erste forint kártya van beállítva Curve alá.
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
Topikgazda
válasz nyirzoz #9709 üzenetére
egész pontosan mit csináltál?
szerk:
közben látom, mert csináltam egy 10 eurós próbafeltöltést olyan kártyával, amin épp nincs pénz, és 3653 forintot kért volna érte a curve. erre sajnos néha van példa: ha nagy mozgással indul a piac, "beragadhat" egy rosszabb árfolyam egész napra, valószínűleg ma is ez történtez nem gyakori, de néha megeshet, néhány topiktárs tapasztalta már
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
válasz nyirzoz #9709 üzenetére
Most nekem is 365 fölött adná az eurót, de én már túl vagyok az 500-on az elmúlt 30 napban, úgyhogy lehet, hogy ebben már benne van a Curve díja is.
Nincs véletlenül dupla konverzió nálad? Curve-ben a mögöttes (Erste) kártyát HUF-ra kell állítani, Revolutban pedig EUR-t kell feltölteni, és így csak a Curve vált (mindegy, hogy még ott van közben a GPay is).
-
nyirzoz
aktív tag
Pontosan így van beállítva minden paraméter.
De akkor ezek szerint nem nálam van a bibi.@pictigjis
Hogyan látod a terhelés összegét?Kiakartam használni az 500 fontos free keretet,de még szerencse, hogy csak kicsivel próbáltam ki.
Nagyobb összeg váltása előtt, akkor mindig 10 Euróval tesztelem.[ Szerkesztve ]
-
rwbag2012
tag
Ma van két hete, hogy küzdök a limit problémával. Rögtön az elején azonosítottam magam, ahogy kérték, azóta is csak sablon válaszokat kapok az érdeklődéseimre. Hol tudok fizetni, hol limit gondja van. "Minden bankkártyád egyben." Ja... Ez most nem igazán fedi a valóságot. Kíváncsi vagyok rá, hogy mikorra történik valami, ha egyáltalán...
-
warcat
veterán
Ezt meg tudom erősíteni, bár külön kézzel kellett ráfrissíteni most a Play áruházból.
518 millió az éves limit elgurult náluk a gyógyszer mikor limitemelést kértem pár hete
Viszont ezt a 740k-s napi limitet keveslem, az eurozónának járó 2400-as most ugyebár kb ~875 000-es limitnek felelne meg....és amilyen árak vannak, egy sima videókártya vásárlásnál bele tudsz szaladni ebbe már.EA: It's in the crate!
-
st6969
őstag
Hát ez remek
Nagyon rég nem volt már dupla terhelésem. Curve alatt Raiffeisen kártya, a Curve pedig Gpay alatt. Évek óta így használom. Tegnap Aldiban fizetek (mint ahogy szinte minden nap). Csipog, pipa, látszólag minden rendben, de a pénztáros kérte, hogy próbáljuk már meg újra, mert valami gond van. Nem elutasította, tehát bizonylat sincs. Csak ennyi, hogy újra. OK, érintettem újra, na, az már rendben volt. Később látom, hogy mindkettőt sikeresként mutatja a push üzenet. GPay-be belépve is "Teljesítve" fogad mindkét esetben. Raiffeisen appban is látszik 2x.
Na mondom, akkor jelzem a Curve-nek. A Curve appot elindítva az applikáció frissít, majd a telefonszámot kéri, hogy erősítsem meg (azzal az üzenettel, hogy bejelentkezési módot változtatnak, vagy valami ilyesmi, ezért kell ez). OK, megadom a számom, meg is jön a kód üzenetben, elfogadja, majd kéri a 4 jegyű pin kódot. Nem túl biztonságos, tudom, de minden kártyámhoz ugyanazt adom meg, nehogy elfelejtsem. Használtam is nemrég a Curve kártyámat külföldön kóddal. Nem fogadja el. Többször megpróbáltam, semmi. Hát rányomtam a "forget passcode"-ra. Nyomtatvány kitölt, elküldve. Az automatikus üzenet meg is jött rögtön, de azóta semmi. Nem tudok belépni az app-ba.
Meddig tart vajon ez az ügyintézés? Járt esetleg valaki hasonlóképpen? -
pictigjis
Topikgazda
-
st6969
őstag
válasz pictigjis #9725 üzenetére
Jogos...az applikáció pin kódja kell (nem is tudom, miért a kártya kódját írtam), bár 99%, hogy az is ugyanaz. Mindenesetre most nem enged be, várom az email-es választ, ami gondolom lesz vagy 2 hét (mi a francért nem elég az ujjlenyomat )
A dupla terhelésnél reménykedek, hogy nem lesz gond, de elmehet a Curve a francba, hogy ezt már kb. negyedjére játsza el velem Eddig viszont az egyik mindig elutasított tranzakció volt, most még az sem -
ACE-
addikt
Az ujjlenyomattal kapcsolatban is tévedésben vagy, az nem arra jó hogy egyedileg azonosítson. Az csak az adott beregisztrált telefonon szolgál azonosításra. pl. a feleségem telefonján be van állítva az ujjnyomom, és ahogy bekapcsolja netbank belépésre az ujjnyomot, azzal engem is feljogosít a belépésre pl.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
pictigjis
Topikgazda
válasz kmarci25 #9728 üzenetére
egyébként az érdekes, hogy valóban létezik ez a 9000 fontos limit, de a magyar bin-es megfelelője 1,665 millió huf, az az abszolút maximum, és a feleségem is "csak" 4500 fontos napi limitet kapott az 1,6 millió mellé a uk bin-es kártyáján. és arra külön meg is írták, hogy nincs feljebb, ez a plafon
-
pictigjis
Topikgazda
viszont neked és mindenki számára hasznos infó lehet, hogy amikor megtörténik a lejárat miatti csere, és magyar bin-es kártyát küldenek a korábbi uk helyett, igen jó eséllyel a teljesen alap forintos limitekre esnek majd le a számok, és lehet majd levelezni, hogy állítsák be a forintos maximumokat
az napi 1,665 millió vásárlásra
éves 518 millónapi 370 ezer atm
éves 37 millió -
kmarci25
veterán
válasz pictigjis #9733 üzenetére
Nekem is UK bin-es: 5375 9000
22 augusztusig érvényes, majd a csere előtt készítek egy képernyőképet a limitekről, és ha kevesebb lesz az új kártyával, akkor azt elküldöm nekik.
Mondjuk azt nem értem, hogy miért a kártya "honossága" az alapja a limiteknek, miért nem a lakcím, ha már mindenképp differenciálni akarnak."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
pictigjis
Topikgazda
válasz kmarci25 #9734 üzenetére
kezdetben ugye csak fontban tudtak számolni mindent (a back in time-ot is...), a lokális limitek intézményét eleve csak akkor vezették be, amikor elkezdték kiadni a nemzeti bin-es kártyákat. ilyen szempontból logikus döntésnek tűnik, hogy a limitek devizabeállítását csak akkor módosítják, amikor új kártyát kap a user. de én még nem zárom ki azt sem, hogy ezeknél a lejárat miatti megújulásoknál a korábbi kártyaszám meg fog maradni, mert miért pont ez működne hibátlanul a feleségemnek már csak pár hónap, több szempontból is tanulságos folyamat lesz
-
-
RobexX10
aktív tag
Kártya lejárata előtt automatikusan küldenek másikat vagy kérni kell? Nekem decemberbe lejár.
-
rwbag2012
tag
Közel három hét után beállították a limitemet, most már látom is az alkalmazásban. Remélem, tartósan így is marad, és innentől stabilabb lesz a Curve-fizetés.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz rwbag2012 #9743 üzenetére
Engem most ugyanez a gond hozott a topicba.
Október 14-én regisztráltam, azonosítottak, és SEMMI figyelemfelkeltő jel nem utalt arra, hogy limitálva vagyok bármiben.
Erre ma reggel ott állok a kasszánál és vakarózok, hogy mi lehet a gond. Közben megnéztem, és én is a 180.000 ezres limiten vagyok (170 volt eddig, a ma reggelivel bőven fölémentem volna).
Nem szoktam happogni, ha hibáról van szó, mert csak az nem vét ilyet, aki nem fejleszt.
De akkor ez komolyan a Curve agymenése, hogy új felhasználóként limitál egy időre, és ezt nem jelzi? Ilyen mentalitással hogy lehet pénzügyi szolgáltatást nyújtani?Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Volki1
csendes tag
Sziasztok,
Főleg CIB-esektől kérdezném, hogy a mobilaplikációban létrehozható virtuális kártya betehető-e Curve alá?
Mert ha igen akkor gyakorlatilag a CIB-nél megspórólható az éves kártyadíj ha az ember visszaadja a fizikai kártyáját.Köszi
-
ddsteel
aktív tag
Hali, új Curve-ös vagyok, alap kártyával, még nem küldték ki. Olvasgatom itt a limiteket, elvileg 740E Ft egy hónapra a limit, ami kb mindenre elég nekem, kérdésem, hogy akkor tényleg ennyi a limit, vagy várható, hogy új Curve-ösként ez kevesebb? HA igen, meddig?
Teljesen jól működik a kártya MagnetBankkal offline módban is eddig nagyon elégedett vagyok vele, és még PIN-kódot sem kér a fizetéskor (nyilván a teló ujjlenyomat-védelme miatt.) Ezzel kapcsolatos kérdés: látom, hogy a PIN-t lehet ATM terminálon módosítani, erről van valakinek infója, melyiken ne is próbálkozzak, illetve melyik jó rá? Nyilván, amíg fizikai kártyát nem kapok, csak NFC-s ATM jöhet szóba. -
warcat
veterán
válasz ddsteel #9746 üzenetére
Nincs havi limit, van egy napi meg egy éves.
Alapbeállításon a napi bankkártyás 740e, ez nekem úgymaradt a csillagászati éves limitemelés ellenére.
[link]le van írva ami kell. Újfiúként használd a kártyát normális módon amire szánták (nem készpénzfelvétel hitelkártyáról köh-köh) és maguktól is lazítanak rajta, illetve te is kérheted, ami járhat egy extra azonosítási körrel de nem nagy kunszt csak lassú az üfsz kb 2 hetes reagálási ideje miatt.
EA: It's in the crate!
-
ddsteel
aktív tag
Köszi, a 740E még egy hónapra is elég, nemhogy 1 napra. Van aki változtatott PINt vagy tök mindegy, telefonon úgyse kéri soha?
-
Sordoran
addikt
Szerintem azonnal írhat nekik, hogy azonosítást és limit emelést csináljanak (főleg ha nem is látja a limitét) a lassú átfutási idő miatt, és ne akkor kelljen kapkodni mikor jön a korlátozás. Én legalábbis teljesen hétköznapi vásárlásokkal, KP felvétel nélkül is belefutottam limitbe 170k fizetés után (aug-szept., 2-3 hét alatt). Vagy lehet én voltam peches.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest