Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis levonták az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha zárolásban is marad, aztán néhány nap elteltével automatikusan felszabadul. Ha mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb), a levonás mellett (valamikor) lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, mégis lekönyvelt tranzakciót 7-10 nap után automatikusan visszatérít a Curve rendszere. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines).
Ha viszont az érintett tranzakciónál ilyeneket látsz az appban rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ezek azt jelentik, hogy a Curve rendszere kezdeményezte a zárolás feloldását, vagy visszatérítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A második szöveggel találkozhatsz akkor is, ha éppen nem azonnal, de legfeljebb 7-10 nap után automatikusan elindult a visszatérítés, innentől már csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap):
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
Topikgazda
a tapasztalatok szerint apple payt is
sokan szeretnek ezt, de ehhez a dcc tul nagy uzlet
-
zerodot
aktív tag
válasz KaiotEch #8957 üzenetére
"sokan szeretNÉK ezt" - vagyis nincs ilyen beállítás a Curveben, az a thread arról szól, hogy jó lenne ha lenne, a screenshotok pedig példaként vannak ott más app-ból.
Annyit tehetsz, hogy rányomsz felül a Vote gombra, bár nem tudom mennyire veszi ezeket a szavazásokat komolyan a Curve... -
MittuDomain_
őstag
Sziasztok!
Megyek két hét múlva Grúziába és a GEL nem támogatott CURVE valuta.
Két kérdés merült fel:
- tudok-e, szabad-e Curve-el fizetni ahol van terminál (úgy gondolom, igen, de hogy milyen árfolyamon váltja a GEL-t HUF-ra, az nem tiszta, a középárflyam nagyon jó lenne)
- és ami fontosabb, tudok-e GEL-t kivenni automatából normális módon, felár nélkül.Gyakorlatilag alig lehet itthon GEL-t váltani, nem bízunk a banki terminálokban, hogy sok lenne a Kaukázus kis falvaiban, és a hazai váltók nagyon kemény felárral dolgoznak. (10%+)
Köszi!
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz MittuDomain_ #8959 üzenetére
Curve currently supports cards in the following currencies: GBP, EUR, USD, CNY, JPY, HKD, NZD, SEK, ZAR, NOK, BRL, CAD, ILS, CHF, SGD, INR, RUB, AUD, BGN, CZK, DKK, HRK, HUF, ISK, PLN, RON. If you select a currency which isn't listed here, your card will be charged in GBP.
arfolyam jo kerdes. hasznalni fogod tudni
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz MittuDomain_ #8959 üzenetére
Valószínűleg működni fog. Az árfolyam az ingyenes
limitedig (és hétköznap) kb. olyan lesz, mintha bármilyen más devizában menne a tranzakció."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
MittuDomain_
őstag
-
Oliverda
félisten
válasz MittuDomain_ #8963 üzenetére
Nekem MUR-ban működött kb. kettő és fél éve, igaz, csak fizetésre használtam, pénzt Revoluttal vettem fel.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
zerodot
aktív tag
válasz pictigjis #8960 üzenetére
Ez az alárakott kártyákra vonatkozik szerintem. Vagyis pl. egy Revolutot nem tudsz GEL-ben terheltetni Curveön keresztül. Mondjuk azt nem értem, hogyan lehetne a felsoroltaktól eltérő pénznemre állítani egy kártyát - nekem a Curve csak ezeket kínálja fel a Card currency alatt.
#8963 MittuDomain_
Forintos kártyát simán HUF-ra tudsz állítani, és akkor a Curve vált GEL (vagy akármiről) HUF-ra, és HUF-ban is terheli.
Ami az árfolyamot illeti, elvileg a MC árfolyamán vagy ahhoz közelin kellene váltania: [link][ Szerkesztve ]
-
kekigyu
aktív tag
Kaptam egy felugró app értesítés, hogy 1% cashback. Ranyomtam, de nem az értesítést nyitotta meg mert hitelesiteni kellett a telefonszamom. Az appban nem találok semmit a cashbackrol, lehet valami promóció van? Hol tudom megnezni az alkalmazasban?
-
ACE-
addikt
válasz pictigjis #8967 üzenetére
Ha váltás van, akkor csak az eredeti (terhelt) valutanem-re állított kártyára lehet Gbit-elni, ez mindig is így volt. Állítsd át Curve-ben az Erste Max-ot EUR-ra, és akkor abban fogja terhelni, csak ugye az Erste valamennyit lehúz belőle az árfolyam miatt, de a 8000 Ft visszatérítés miatt lehet megéri...
[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
nagyúr
Srácok megkaptam a kártyát, próbálnám első vásárlást, de nem engede. SPAR terminal nem szerette, találkozott már valaki ilyennel? Aktiváltam az app-ban a kártyát.
-
nagyúr
-
kmarci25
veterán
válasz KaiotEch #8984 üzenetére
Összekeveredni nem fog. De szerintem a Supershop oda pont nem jó. Nem használom a Loyalty részt, de ahogy nézem, ez arra való, hogy beírod a hűségkártyát kódját, amiből az app generál egy bárkódot, így a káryta nem kell hogy nálad legyen, a bárkód alapján használhatod. (Én így használok Decathlonos kártyát, csak azt a Simple-be mentettem le.) A baj csak annyi, hogy a Supershop chip-pel működik nem vonalkóddal.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
zerodot
aktív tag
Működik nektek az app androidon? Nekem nem indul, csak a fekete képernyőt látom a Curve felirattal és nem megy tovább. Ujjlenyomatot se kéri. Próbálom már 2-3 órája és semmi. Tegnap még nem volt semmi baja...
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest