Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
olloczky
senior tag
válasz Zola007 #11550 üzenetére
itt van egy kis cikk róla ha tudsz angolul olvasd el mindenképp. bár ha proxy mögül is próbáltad akkor nem tudom.. esetleg még vpn-nel lehet kipróbálni de ennyire én sem ástam bele magam Faternál volt ilyen hogy amikor repülőjegyet nézegetett egy adott járatra, akkor változtak nála állandóan az árak..
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Cisco ASA 5505-ben bővített már valaki memóriát?
Működhet sima mezei DDR ram-mal? Eme leírás szerint igen [link]Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Zola007
veterán
Egyik kedves fórumtársunk jóvoltából hozzájutottam pár régebbi Cisco eszközhöz, ami nagy segítséget fog nyújtani a tanulásban és ez úton is köszönöm neki.
Azonban felmerült a tárolással kapcsolatban a szokásos probléma, így kérdezném:❶ Épített-e közületek valaki házilag rack polcot/állványt?
❷ Hogyan tudnám viszonylag olcsón, de jó minőségben megúszni a dolgot?
❸ Készen vehető állványra ötlet? Aprókon néztem, de ormótlan méretű (160-180cm magas) méretűeket találtam vagy teljes burkolatút, ami legalább 100kg. Azonban nekem jobb lenne valamilyen nyitott, esetleg polcos, könnyű kivitel. Ilyesmi:
Úgy max 20-30e Ft-ot szánnék rá, mert a végén "többe kerül a leves, mint a hús"
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz FecoGee #11555 üzenetére
Nem rossz
Láttál már ilyet élőben is?Ha valaki jár IKEA-ban mostanság, megnézné nekem, hogy mennyire stabil? Azért 1m2 bútorlap áráért nem várok sokat
Az a durva, hogy ezt már láttam pinteresten, csak nem ismertem fel, hogy az eredetileg kisasztal:[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz FecoGee #11558 üzenetére
A szekrényekben egyébként ezeket a Cisco eszközöket csak a 2 elején lévő fém-lap tartja?
Hátul nincsenek is rögzítve és egymáshoz sem érnek?
Nem vetemedik idővel a burkolatuk?
Azért van súlyuk, az egyik router 2U magas, van vagy 10 kgMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz FecoGee #11560 üzenetére
ezt az IKEA asztalt azért még meggondolom.
Félreértés ne essék, nem vártam sokat ennyi pénzért, de azért 20-30 kilónyi switchet és routert nem bíznék némi préselt kartonpapírra:Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz FecoGee #11564 üzenetére
Az asztalon már nincs hely és ha lenne, akkor se raknám oda.
Később jönne mellé más is (+4)
Mivel nem használom minden nap, jó lenne ha kábel kihúz és félre tudnám tolni a sarokba, amikor nem kell
Ezért akarok mindenképpen valami gurulós szerkentyűt[ Szerkesztve ]
-
quby
őstag
válasz Zola007 #11565 üzenetére
Az IKEA-s polc elméletben jó. Gyakorlatban sz@...t sem ér. A korábbi kérdés a lényeg...mely szerint a z eszköz hátulja is van e rögzitve? aminek nincs az szép lassan le fog kókadni....mert a rack mount fül valóban elbirja, de az a préselt papir nem....Én 12U-s szekreényre szereltem kerekeket. Csak egy 220 ment bele meg egy lan kábel.
[ Szerkesztve ]
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Zola007
veterán
Én is erre gondoltam.
A fotókon lehet szépen mutat, de hogy hosszú távon akár a fedlapján is 20 kilót megtartson, azt nem tartom reálisnak.Egyelőre úgy gondolom, hogy ha nem találok rack-szekrényt, akkor profilvasból hegesztetek egy keretet, oldalára teszek valami normális bútorlapot, az elejére felcsavarozok 1-1 rack-sínt, az aljára pedig 4 fékezhető, gumírozott bútorgörgőt.
-
crok
Topikgazda
válasz Zola007 #11567 üzenetére
Ha nem tudsz szerezni jó rack-et olcsón (végül nekem "lett" (: akkor a legjobb megoldás erre szerintem valami ilyesmi:
https://www.amazon.co.uk/19in-Desktop-Open-Frame-Post/dp/B001U14MO8
http://www.ebay.com/itm/Desktop-Rack-Mount-12U-Network-Audio-Components-Stand-Lab-Studio-Equipment-Frame-/252335639878?hash=item3ac0604d46:gN0AAOSwLpdW-UVr
http://www.ebay.com/itm/Startech-com-Open-Frame-Rack-12u-19in-2-Post-Rack-Desktop-Open-Rack-/391598577429?hash=item5b2d181715:g:GiUAAOSwSzdXBFwH
http://www.ebay.com/itm/12U-19-Inch-Desktop-Open-Frame-2-Post-Server-Desk-Rack-Free-Standing-W-Hardware-/252446323956?hash=item3ac6f934f4:g:vGAAAOSwbYZXduiK
http://www.ebay.com/itm/TRIPP-LITE-SR2POST12-12U-Open-Frame-Rack-/252417801353?hash=item3ac545fc89:g:desAAOSwx-9Wz7vq
http://www.ebay.com/itm/StarTech-com-RK12OD-12U-19IN-DESKTOP-OPEN-FRAME-2-POST-RACK-/351675671856?hash=item51e180e530:gzAAAOSw37tWApgNLáttam élőben is és ha nem került volna a kezembe egy zárt kicsi rack akkor ezt választottam volna. Szerintem otthonra, labnak überkirály, könnyen hozzáférsz minden részéhez és masszív amennyire kell.
[Szerk.] De van ez itthon is:
http://elimex.hu/tipuskategoriak/255/rack_allvany__-keret[ Szerkesztve ]
-
zsolti.22
senior tag
Ezt hogy fordítanátok le?
Before 802.11n, wireless deivces used a single transmitter and a single receiver. In other words, the components formed one radio, resulting in a single radio chain.
-
crok
Topikgazda
válasz zsolti.22 #11569 üzenetére
"A 802.11n szabvány előtt a vezeték nélküli (802.11.*) eszközök csak egy adót és egy vevőt használtak (mert ugye az hogy 2 antenna van nem jelenti hogy nem egy rádió végfok van amire két antenna van rákötve). Más szavakkal a komponensek egy rádiót - egy un. egyszerű rádióláncot - alkottak."
Persze ehhez nem árt tudni mi az a rádió és a rádiólánc ebben az esetben: olyan rádió itt azt jelenti hogy van egy adó ami szórja az információt és egy vevő ami mindezt érzékeli. A kétirányú kommunikációhoz két "rádió" kell, egy-egy adó és egy-egy vevő mindkét oldalon - de használhatja a két "rádió" ugyanazon antenná(ka)t. Na, ez a két komponens alkot egy egyszerű rádióláncot. A lánc természetesen lehet több elemű is, pl. átjátszókkal/repeaterekkel (horn antenna repeaters, AT&T, '60-as évek? Olyan szinten vagyunk/voltunk lemaradva amúgy hogy az egyszerűen elképesztő..)
-
suomalainen
tag
Lenne egy kérdésem a mai network design megközelítésekkel kapcsolatban. A Designing for Cisco Internetwork Solutions második kiadása a SONA frameworkot említi, viszont a harmadik kiadásban ennek már nyoma sincs, helyette bevezetésre került egy összefoglaló kifejezés, a "Cisco Network Architectures for the
Enterprise", amihez a következő magyarázat párosul: Cisco has taken a holistic approach by creating three architectures that combine to create a network that addresses such challenges: Borderless Networks, Collaboration, and Data Center/Virtualization architectures.A kérdésem az lenne, hogy ma a SONA frameworköt már nem lehet/érdemes megemlíteni? Ha nem, helyette milyen kifejezést lenne célszerű használni, mert ami a könyvben van, az számomra nem teljesen egyértelmű.
-
Zola007
veterán
Az alsó ventilátoros routerek (26xx, 28xx) ventillátora szívja vagy fújja a levegőt?
-
donatel
tag
Hali!
A CCNA tanfolyam 4 szemeszterének magyar nyelvű pdf-e meg van valakinek vagy le lehet tölteni valahonnan?
-
Zola007
veterán
Nem talàltam meg a 2610 és 2811 telepìtési útmutatójàban.
Ha szeretnék egy zàrt szekrényt az eszközöknek (2611, 2811, 3640 és 2950-es switchek), akkor a routedek között érdemes 1U helyet kihagyni a szellözés miatt?A kàbelezett oldalon mennyire süllyesszem be öket, hogy legyen elég hely majd a kàbeleknek és rà tudjam zàrni az ajtót hasznàlaton kivül?
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz FecoGee #11579 üzenetére
Akkor úgy számolok, hogy legyen köztük mindenképpen hely
Switchek hátsó ventilátorosok, alul-felül tömör lemezesek, azok között is hagyjak 1 helyet?Én is az interface felőli oldalt tenném egy síkba
A kérdés inkább arra irányult volna, hogy az interface-ek síkja előtt még mennyi helyet érdemes hagyni, hogy kényelmes ívben tudjanak hajlani a kábelek?
Meg tudnád esetleg mérni, hogy mennyire állnak ki maximum egy teljesen feltöltött racknél?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz FecoGee #11581 üzenetére
routereim 30-41cm, a switchek 37cm mélyek
Akkor a 600x600-as szekrényméretnek bőven elégnek kell lenni, ha van elöl-hátul 10-10 centi a kábeleknekMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Methionyl
senior tag
Imádom mikor leülök tanulni de gondolom még1x ránézek az erratára és tele van hibával a könyvhöz adott PDF is..
Beregisztráltam a könyvet gondolván, hogy legalább ami fent van egy picit up-to-date lesz.. hagyjuk is, motiváció romboló az egész. Könyvbe még oké de egy PDF-be irkálni.They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
denko
senior tag
sziasztok,
Aki secuzott már, annak menyi idő ment el a ccna sec re egészen vizsgával?
Úgy néz ki sima ccna val nem igen vannak kezdő pozik most, tapasztalt kollégákat keresnek, így kényleg vagyok tavább tanulni hogy legalább secuval helyezkedjek el...úgyis az érdekel inkább mint a routing..
Feco, tudom te képes voltál 3 hó alatt lenyomni mindent )
De én nem vagyok csoda gyerek[ Szerkesztve ]
-
donatel
tag
válasz FecoGee #11589 üzenetére
Melyikre gondolsz mert van több változat.
Azért kellene a magyar mert először átolvasnám magyarul a dolgokat és utána angolul. A neten a CCNA tan folyam négy magyar szemeszteréből kettőt találtam az 1 szemesztert (ez 4.0-ás verzió) és a 2. szeremsztert (ez 4.1-es verzió) de már úgy tudom hogy valahol 5.x verziónál jár.
-
Zola007
veterán
-
Zola007
veterán
-
zsolti.22
senior tag
válasz donatel #11590 üzenetére
4.0-s alias Discovery? Az magyarnak magyar, de édeskevés a mostani CCNA-hoz, szóval azt csak azért olvasd el, hogy legyen képed a dologról, utána mehet az angol verzió.
ICND-ből lehetőleg NE a 100-101-et vedd, hanem a 100-105-öt, mert az az aktuális. A 100-101 volt az előd, abból már ne tanulj, mert pofára esés lehet belőle![ Szerkesztve ]
-
FecoGee
Topikgazda
Designing and Deploying 802.11 Wireless Networks - felaron, csak 24 USD ha valakit erdekel.
Link: http://www.ciscopress.com/deals/
-
Zola007
veterán
válasz zsolti.22 #11596 üzenetére
egyelőre nem fenyeget, mert az sem tudom, mi az
Azt tudja valaki, hogy ez pontosan milyen speciális serial DTE Y-kábel?
van egy ilyen
DTE(apa)◄► 2*DB15(apa)
és egy hozzá tartozó
DTE ◄► 2*DB15(anya) kábelem[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest