Új hozzászólás Aktív témák

  • moma

    őstag

    köszi hampidampi az ideirányítást!

    Sziasztok kicsit off lesz, de talán itt van legjobb helyen, mert úgy érzem a calibre központi helyen lehet a megoldásban.

    Szeretnék kialakítani egy jó struktúrát olvasáshoz. Az lenne a szempont, hogy amit elkezdek olvasni telefonon és szöveg kiemelek benne jegyzeteket rakok bele, azt tudjam folytatni asztali gépen is. És a jegyzeteket könnyen kiszedni aztán ha szükséges szöveges fileba. És ezt minél kevésbé file formátum függően(esetleg webes cikkekhez is). Van hasonlóra kialakult módszere, alkalmazásai valakinek? Szeretnék venni egy ebook olvasót is és akkor azon is olvasni, szöveget kiemelni, jegyzetelni. De először meg kéne értenem a lehetőségeimet egyáltalán a fileokkal szerintem és ha értem az igényeimet hozzá egy olvasót majd.

    Először használtam telefonon a moon+ readert, de annak nincs asztali verziója. Meg nem is értettem meg egészen a jegyzet kezelést, hogy azt hogy lehetne áthozni egyszerűen asztalira.

    Aztán most próbálkozom a xodo nevű appal, de ez csak pdf.

    Meg amit észrevettem, hogy pdf-et nem túl jó olvasni asztali gépen, mert túl hosszúak nekem a sorok. Szóval lehet mindenképp ott indul a dolog, hogy a pdfet alakítani kellene olvasás előtt valami rugalmasabb formátumba. epub talán? vagy valami webes fileformátum lenne a jó. pl firefoxban szeretem a reader viewt pl de ott nem lehet szöveget kiemelni, meg jegyzetelni egyszerűen bele.

    Ha nem is tudtok megoldást, de ha van akit érdekel ez a téma, akkor lehetne együtt gondolkodni.

    we all deserve a bit of luck.

Új hozzászólás Aktív témák