Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
hampidampi
senior tag
Ha mobi/azw-ről van szó, akkor a Calibre alatt pl. használd a KindleUnpack plugint. Ez kicsomagolja a könyvet és látod, milyen font file-ok vannak benne. Másik megoldás, hogy nyomsz egy konvertálást és a keresés és csere alatt a varázspálca ikonnal belenézel a könyv forráskódjába. Ott meg lehet találni a hivatkozást a ttf file-okra.
@(#150) drmotto:
Csinálj a sorozat nevével egy collectiont és tedd bele abba is az annak megfelelő könyveket. -
drmotto
őstag
válasz hampidampi #151 üzenetére
Collection alatt a katalógust érted?
És ez a Kindle-n is így fog megjelenni? Illetve ettől még marad a szerzők szerinti lista is, ugye? -
drmotto
őstag
Jahogy az.
Ott megvan, ahogy sok más sorozat is. De a Kindle-n szerző szerint van akkor is ha Collections a rendezési elv. Ha title vagy author, akkor meg nem szedi egybe az azonosakat, hanem ömlesztve látszik.
Ezek szerint viszont ha átcsinálnám a Collectionst a sorozatra, akkor meg a sorozat nélküliek lennének ömlesztve, nem? -
hampidampi
senior tag
Két külön dolog ebből a szempontból a Calibre és a Kindle. Hiába állítasz be bármit a Calibre-ben sorozat-metaadatként, a Kindle nem ismeri fel. Ráadásul a mobik nem is tárolják ezt a metaadatot, csak az epubok.
Ezért írtam, ha a Calibre-ben szeretnél sorozatok szerint is csoportosítani, akkor ott collectiont hozzál rá létre. És persze a home screenen By Collectionsre állítani a rendezést.
-
snowdog
veterán
A gyűjteményben az jelenik meg, amit oda kijelöltél. Egy adott gyűjteményt általában én is szerzők szerint csoportosítok. De ha létrehozol egy olyan gyűjteményt, aminek a neve megegyezik a sorozat nevével, akkor abba csak a sorozathoz tartozó könyveket tedd be. Így feltételezem abban a gyűjteményben csak az ahhoz a sorozathoz tartozó könyvek jelennek meg. És azért csak feltételezem, mert még nem próbáltam ki.
u.i Míg írtam más is elmondta a megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
drmotto
őstag
válasz hampidampi #155 üzenetére
És (#156) snowdog:
Most is Collections a rendezés, mint fentebb írtam, csak így most a 6 könyv 6 név alatt van.
Akkor majd eljátszadozok vele, hogy olyan legyen, ami mindenkinek jó. -
wayne1
senior tag
-
ShadeX
tag
Sziasztok! Eddig mobi formátumba konvertáltam Calibre-vel, majd láttam pár azw3-ba konvertált anyagot, és elvarázsolt a formázások sokszínűsége (beágyazott fontok, szövegárnyékolás, iniciálék, stb.) Nekiestem, és egész pofás végeredményt kaptam a saját formázásaim után.
Egyetlen bosszantó sajátosságogal nem boldogulok csupán: az azw3 esetén nem tud a Calibre többszintű TOC-ot létrehozni (Calibre - Konvertálás - Tartalomjegyzék blokk; első szint h1, második h2, harmadik h3)? A tartalomjegyzéket rendben legenerálja, tökéletesen is működik, de ha olvasás közben fejezetet szeretnék lépni, csak az 1. szintek között lehet lépdesni. Kindle K3 esetén alul a progressbaron pötyökkel jelöli a fejezeteket, és itt is csak az első szintet mutatja. K3 mellett teszteltem a végeredményt Kindle Paperwhite-on is, a fejezetlapozás sajnos itt is csak az előbb említett módon működik. A furcsa az egészben, hogy mobi esetén gyönyörűen hozza a tartalomjegyzék mindhárom szintjét ugyanazokkal a beállításokkal, lapozhatóan...
Nem tudjátok, a probléma az azw3-ban (KF8) keresendő, vagy a Calibre hibás? -
Degeczi
nagyúr
Nem hiszem, h a tartalomjegyzékhez lenne közvetlen köze (nem okvetlenül függ össze a fejezetek jelölése a tartalomjegyzékkel: pl. attól még lehetnek fejezetjelölők, h nincs tartalomjegyzék),
a "struktúra fölismerés" fülön lehet Calibre-ben állítani, mivel jelölje a fejezeteket, talán itt változhatott vmi a KF8-ban -
ShadeX
tag
Igen arra is szükség van. Ott fejezetek felismerésénél (name()='h1' or name()='h2' or name()='h3')-at kell megadni, különben a Tartalomjegyzék fülön hiába állítanám be a h3-at harmadik szintnek, nem ismerné fel. Ahogy írtam, mobinál tökéletesen működik, KF8 esetén viszont csak az első szintet veszi figyelembe.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Egy kollégám a calibre-t használja e-bookok konvertálására, eddig minden funkcióval nagyon meg volt elégedve, de most belefutott abba a hibába, hogy prc-ből tud konvertálni a programmal más formátumba, viszont más formátumból prc-be nem.
Erre tényleg nincs mód, vagy csak mi nem találunk valamit?
-
-
DeFranco
nagyúr
OK srácok, átadtam az üzenetet, nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
zileut
tag
Calibre Collection plugin-nel, hogyan lehet szerző nevek szerint abc csökkenő sorrendben létrehozni collection-ket.
Előre is köszönöm! -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Miért írja most ezt a Calibre?
"FIGYELMEZTETÉS: Néhány könyvet nem sikerült konvertálni: Could not convert 1 of 1 books, because no supported source formats were found."
Őt szerettem volna esetleg mobi-ba konvertálni
pelevin viktor a metamor szent konyve - No supported formats (Available formats: doc)
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Rebourne
aktív tag
Ez engem is bezavart. Az 1.0 újdonságainak listájában volt, hogy "Conversion of Microsoft Word documents", de nem néztem meg bővebben mit takar, a .doc-ot alapértelmezettnek gondoltam. Meglepődtem, hogy nem megy, de nem néztem utána, mert minek, RTF-be seperc volt áttenni, és ha nagyon sokszor ütköznék ebbe a problémába valószínűleg valami automatikus megoldást is ki tudnék találni.
-
zileut
tag
válasz hampidampi #173 üzenetére
Elírtam, növekvő sort akartam írni.
A gondom az, hogy a Calibre collection pluginnel létrehoztam szerzőnevek szerint collection-ket, amelyek először még abc szerint növekvő sorrendben vannak,
de ha megnyitok egy könyvet (pl George R. R. Martintól a Trónok harcát), akkor az már következő alkalommal legfelső sorban lesz (pl így most George R. R. Martin nevű collection megelőzi az Arthur C. Clarke collection-t, pedig eredetileg, helyesen pont fordítva volt) -
hampidampi
senior tag
Ez nem a Calbre-től függ. A Kindle, ha By Collectionsre van rakva a rendezés, a legutóbb használt gyűjteményt rakja előre (ami azért elég hasznos).
Ha mégis ABC-sorrendet akarsz, azt úgy tudod megcsinálni, hogy a rendezést By Title-re rakod és a collectionök neve elé raksz egy karaktert még; mondjuk egy pontot, vagy aláhúzást. Akkor értelemszerűen ezek kerülnek a sor elejére.[ Szerkesztve ]
-
zileut
tag
válasz hampidampi #181 üzenetére
Számomra az, hogy By Collection-ra állítva a legutoljára használt gyűjtemény szerint rendezi el egy kicsit logikátlannak tűnik,
hiszem a Calibre Kindle Collection-nel készített szerzők szerinti Collection-k alapesetben ABC csökkenő rendben vannak, na ez a rend egy idő után keveredik a legutoljára használttal, ami hosszabb távon átláthatatlan. -
repro2
csendes tag
Sziasztok!
a Calibrében hogyan tudok dátum szerint rendezni?
Elállítgattam a finom beállításokat és most szerző ABC sorrendjében rendez. Ha új könyvet konvertálok az iTunes-re küldéskor mindig meg kell keresnem a szerző szerint.
Eddig mindig az utolsó konvertálás dátuma szerint jelentek meg a könyvek és nem tudom mit állítottam el -
-
snowdog
veterán
Viszont van -e arra megoldás, hogy egyszerre az összes szerzőnél javítani tudjam az alábbiakat.
Most így jelenik meg: pld. Aczél, Endre vagy Lee, Child
Jó lenne a szótagok közüli vesszőt kivenni.Meta adatok szerkesztése / szerzők utáni gomb jobb alsó sarkára dupla kattintás / Szerzők kezelése / Szerző rendezési (középső) oszlopba beírod hogyan jelenjen meg a név.
A módosítás a szerző összes könyvére vonatkozik.
-
ilci87
csendes tag
Valaki elárulná, hogy a letöltött kiegészítőket hogy telepítem? Leszedtem többet is a metaadatokhoz, moly,libry stb. De nem tudom, hogy kell alkalmazni. NAgyon kezdő Calibrés vagyok még........ Addig jutottam hogy letöltöm, kicsomagolom de hová másoljam vagy hogy telepítsem?
-
ilci87
csendes tag
Igen már meg is oldottam konvertálással.
Most ott tartok, hogy ha pdf-ből konvertálok, nincs meg szépen a tartalomjegyzék, minden össze vissza van. Gondoltam keresek egy leírást, mit tudok ezzel kezdeni.
Addig el is jutottam, hogy pdf-ből word, itt kijavítottam a hibákat kiszedtem a felesleges oldaltöréseket a fejezeteket címsoroztam, javítottam a behúzásokat, ilyesmiket tehát csináltam egy elvileg normális kinézetet a dolognak. Elmentettem htm-be és ezt konvertáltam calibréval epubba.
De az eredmény............. (Hozzáteszem telefonon olvasok, androidos olvasóval, nem tudom ez e a gond)Hiába egy betűméretet használtam mindenhol, olvasásnál váltogatja kisebbre nagyobbra.
A szövegbe véletlenszerűen fehér téglalapot pakol be a sorok közé. De akkorát hogy a fél kijelzőt kitakarja.Egyedül ami sikerült, az a tartalomjegyzék aránylag normálisan
És a fejezetek új oldalon kezdődnek.Ennél már az is jobb volt, mikor csak pdf-ből epubot csináltam............. legalább ne, voltak fölös fehér valamik.
Valaki tudna nekem egy leírást, hogy hogyan lehet normális epubot szerkeszteni? Vagy mondjak le róla, hogy megtanulható?
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Valaki tudna nekem egy leírást, hogy hogyan lehet normális epubot szerkeszteni?
Nem az epub-bal van a baj, hanem a pdf-el. A Calibre ezzel nem igen boldogul. Egy lehetséges megoldás, ha már mindenképpen pdf-ből szeretnél valamit készíteni, hogy első lépésben egy normális konvertáló programmal (pl. ABBYY PDF Transformer [link] ) a pdf-ből rtf-et készítesz, azt megszerkeszted ahogy akarod, majd az rtf-et konvertálod a Calibre-val abba, amibe csak akarod.
-
ilci87
csendes tag
Nem ragaszkodnék a pdf-hez, ha a legtöbb könyv nem abban a formátumban mozogna a neten.......
De akkor kipróbálom ezt a progit az rtf-hez. Mert a wordot is próbáltam abba menteni, mert visszább olvastam róla, de mindig valami hibát írt ki.Rtf formátummal még nem dolgoztam soha, azzal ugyanúgy tudok majd címsorozni vagy hogy oldom majd meg a tartalomjegyzék létrehozását?
-
ilci87
csendes tag
Tapasztalt könyvszerkesztők! Mennyire találjátok jónak ezt a leírást?
http://mindenkinet.net/2012/09/07/igenyes-e-konyv-keszitese/Tényleg igényes könyv készíthető vele?
-
snowdog
veterán
Szerintem nagyon jó leírás.
És amiről beszéltünk: "Először is kell egy OCR program, az Abbey Finereader vagy az Adobe Acrobat X Pro 30 napos próbaverziója tökéletesen megfelel, ezzel szépen átkonvertáljuk a PDF-eket DOC-ra (fontos megjegyezni, hogy szakmai kiadványokat/leírásokat nagyon időigényes elkészíteni mert az összes képet, ábrát, táblázatot egyenként pozicionálni kell, szükség esetén pedig szerkeszteni)."
-
exacum
tag
Szia!
Csak azt szeretném kérdezni, ha már annyit dolgoztál a doc-kal, miért ragaszkodsz az epub-hoz? Ha telefonon olvasol, a Coolreader a pdf kivételével mindennel nagyon szépen boldogul. Nekem a legtöbb könyvem mobi vagy prc, de van rtf, txt, doc is. Eddig mindent meg tudott nyitni, rengeteg beállítási lehetősége van, ha kell felolvas stb. Igaz mióta Pw-m van nem követtem a frissítéseit. de csak nem rontották el
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Napelem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest