Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
exacum
tag
Elnézést, de kifutottam a szerkeszthető időből.
Nem tudom jacsejka blogja szerepelt-e már itt:
[link]
ebből, illetve a többi beírásából rengeteg dolgot tudtam meg, olyat is ami másnak valószínűleg természetes, de nekem újdonság volt. (pl mi a fattyú, árvasor, tompasor, word, abbyy használat stb )
Ezuton is köszönet érte! -
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
A tompa sort hol lehet Word-ben beállítani?
Jön még boardosra lavina! :D
-
Spy89
aktív tag
válasz hampidampi #203 üzenetére
OK
Kipróbálom, bár amit én keresek az a megoldás, hogy egyáltalán ne legyen behúzás. Számomra rosszul néz ki amikor pl egy fejezetcímet is bentebb kezd. Azt akarom elérni, hogy csak magában a szövegben legyen behúzás egy-egy sortörés (enter) után. Igazából ez a nagy kérdésem.Ha esetleg jobban otthon vagy a word-ben akkor küldenék egy töredék doc-ot ami így van kialakítva, de sajna csak formátummásolással tudtam megcsinálni. Pontosan nem tudom, hogy mitől is lett ilyen.
[ Szerkesztve ]
Jön még boardosra lavina! :D
-
hampidampi
senior tag
Bár egy kicsit zavaros nekem, amit írtál, de küldd a doksit, megnézem.
Addíg is:
Tompasor (tompaszedés) az, amikor a bekezdés első sorának behúzása nem pozitív. Tehát vagy 0 (ilyen például itt is a fórumon a bekezdések kezelése), vagy akár negatív - ilyenkor a bekezdés első sora beljebb kezdődik, mint a szövegtörzs, ez nem összekeverendő a felsorolás/számozásoknál alkalmazott függő behúzással.
Alapból nyomdatechnikailag a bekezdések jobb láthatósága miatt szokás az első sort behúzni.
Tompasort (0 vagy negatív első soros behúzást) akkor szoktak alkalmazni, mikor a bekezdéseket térközzel választják el (mint pl. itt én is; a webes felületeken elég elterjedt ez a formázás), vagy (az amúgy behúzott dokumentumoknál) a fejezetkezdő és narratív szempontból térközt alkalmazó bekezdéseknél.Remélem azért érthető volt.
-
Spy89
aktív tag
-
zileut
tag
Meglévő mobi formátú könyvet azw3 formátumba konvertáltam calibre-vel, de sajnos a konvertált könyv sorok közötti távolsága jelentősen megnőtt.
Hogyan lehetne visszaállítani az eredeti sortávolságot, vmit rosszul állítottam be a konvertálás során?
(Az azw3 formátum csak a "Hyphenate This!" elválasztó plugin miatt lenne fontos)Előre is köszönöm a segítséget!
-
senki11
aktív tag
Üdv! Calibre-val kapcsolatban kérdeznék. Sikerült ütemezni a friss hírek automatikus átküldést az olvasóra. Nagyon pöpec dolog. Viszont a múlt-kor történelmi portálon (itt is szoktam olvasgatni) vannak olyan cikkek, amik több részben vannak feltéve. Ezeknek csak az első részét nyomja át. Meg lehet valohogy oldani, hogy hozzáfűzze a többi részt is? Pl. ilyen cikkre gondolok.
-
senki11
aktív tag
válasz hampidampi #212 üzenetére
Csak ütemeztem a friss hírek átküldését.
A forráskód:
class AdvancedUserRecipe1384418822(BasicNewsRecipe):
title = u'M\xfalt-Kor'
oldest_article = 7
max_articles_per_feed = 100
auto_cleanup = Truefeeds = [(u'M\xfalt-Kor', u'http://www.mult-kor.hu/.scripts/rss.php')]
-
hampidampi
senior tag
Ok, megnéztem. Az a baj, hogy ugye a cikk többi része linkként van hivatkozva.
Amit a legjárhatóbb útnak látok, hogy az RSS feed nyomtatási képét küldd a készülékre.
Ahogy látom, ez gyakorlatilag csak abban különbözik a rendes cikktől, hogy az url végén van egy &print=1 toldat. Ezért szerintem azt próbáld meg, hogy a forráskód végére másold be:def print_version(self, url):
return url + '&print=1'Figyelj arra, hogy a python forrásnyelv miatt fontos, hogy a return kifejezés beljebb legyen a defnél!
(Szóközöket kell rakni, de itt a fórumon a szerkesztő nem veszi át a nyitó szóközöket.)Elvileg így szépen működnie kell.
Ha a formázással, betűmérettel gond van, próbáld meg ezeket a sorokat egyenként beszúrni elé:
no_stylesheets = True
use_embedded_content = False
auto_cleanup_keep = '//div[@class="thumbnail"]'[ Szerkesztve ]
-
senki11
aktív tag
válasz hampidampi #214 üzenetére
Köszi a segítséget! Hogyan kell a nyomtatási képet átküldeni?
A forráskódot kiagészítettem, de sajna nem hozott változást. -
hampidampi
senior tag
-
senki11
aktív tag
válasz hampidampi #216 üzenetére
Természetesen elmentettem a módosításokat. A belinkelt két sort hozzáadtam. Először közvetlenül a meglévők után másoltam és a második sort betoltam egy szóközzel. Amikor ez nem hozott eredményt, akkor a régi forráskód után kihagytam egy sort és úgy másoltam be, a második sort pedig akkor már 3 szóközzel toltam beljebb. De így sem sikerült.
-
hampidampi
senior tag
Hát nem tudom, nekem működik. Esetleg ellenőrizd a fizikailag tényleg benne van-e a Calibre custom_recipes alkönyvtárában lesz egy .recipe kiterjesztésű file-ban.
Az a fura, hogy a régi fut le. Ha hibás lenne, üres lenne a letöltött cikk.
Próbáld meg 4 szóközzel?
[ Szerkesztve ]
-
senki11
aktív tag
válasz hampidampi #218 üzenetére
Ismét köszi a választ! Csak most lett időm visszaírni.
Linux lite rendszert használok. A calibre könyvtárában (ahová a könyvek is kerülnek) nem találtam semmit.
A rendszerpartíción /usr/share/calibre -könyvtárban megtaláltam a beépített cuccokat (builtin_recipes.xml és builtin_recipes.zip), de több semmi. A rejtett fájlokat is átbújtam amennyire tudtam, de semmi. Van ötleted? -
senki11
aktív tag
válasz hampidampi #220 üzenetére
Nekem is ugyan így néz ki a mobi. Összevetem a forráskódot és letesztelem amint lesz több részből álló cikk az oldalon, mert sajnos most nincs fenn egy sem az új hírek közt.
-
hampidampi
senior tag
-
senki11
aktív tag
válasz hampidampi #222 üzenetére
Ez eddig is így jött át, de a több oldalas cikk végén ott sorakoztak a linkek a mobi-ban is, ahogy a neten. Mindjárt meglesem a két cikket...
-
senki11
aktív tag
válasz hampidampi #222 üzenetére
WOW! A 2 oldalas cikkek sikeresen átjöttek! Remélem a tobb oldalas cuccok is ilyen szépen átkonvertálódnak majd! Nagy vagy!!! Köszi a segítséget!
-
senki11
aktív tag
Van egyébként a calibre-ban lehetőség napi többszöri ütemezett átküldésre?
-
senki11
aktív tag
válasz hampidampi #226 üzenetére
Ismét köszi! Amint lesz időm átbújom. Egyébként azért kérdeztem, mert van olyan híroldal, ahol a friss hírek rrs-lapja csak 10 cikket tartalmaz, de egész nap feltöltenek, akár 30-40-et is. Ha a Calibre csak egyszer küld, akkor a többiről lemaradok. De a többszöri átküldés ezt meg fogja oldani.
-
Iga007
tag
Jajj de jó, h valaki említi ezen hírösszeállítós funkcióját a Calibrének!
Nekem az Autónavigátor honlapról nem sikerül leszedni a híreket:class AdvancedUserRecipe1348151548(BasicNewsRecipe):
auto_cleanup = True
simultaneous_downloads= 5
max_articles_per_feed = 50
feeds =(u'Autonavigátor', u'http://www.autonavigator.hu/rss/'),Tudtok segíteni?
-
senki11
aktív tag
Én csak most fedeztem fel, pedig calibret használom már vagy 3 éve. Szóval még én is csak most próbálgatom, de hampidampi biztos tud írni valami okosat a te gondodra is. Ha több időm lesz és nem jön addig megoldás, teszek egy próbát a bemásolt forráskódoddal, hogy nekem mit lép rá a rendszer.
-
senki11
aktív tag
Most nézem, hogy eleve rossz címet adtál meg. A forráskódban szereplő cím nem a valódi rss-re mutat, csak valami segítségre az rss letöltéshez. Mivel a hírek különböző szekciókban vannak, külön kell őket berakni. Próbáld meg kezdetnek a forráskódban szereplő címet átírni erre: http://www.autonavigator.hu/rss/sztori
Ezzel át kell mennie elvileg a Hírek-Sztori szekciónak.
-
Iga007
tag
válasz hampidampi #231 üzenetére
Köszi!
No majd hazaérek akkor kipróbálom!Amúgy milyen magyar hírcsatornákat használtok?
-
G.Peter
aktív tag
Sziasztok!
A Calibre adatbázisról lehet valahogy backup fájlt csinálni? Vagy ha a Calibre mappát lementem valahova, akkor egy esetleges probléma után annak a visszamásolásával a programban automatikusan megjelennek a könyvek olyan formában, ahogy előtte is voltak? -
-
exacum
tag
S.O.S.
Kaptam egy új laptopot, de ez Linux-os. Eddig csak windows-osom volt.
Szeretném a Calibret telepíteni, de egy parancssort ad amit nem tudom hova kell másolni!
Sajnos aki itthon tudna segíteni jelenleg nem elérhető.
Kérlek seítsetek!
Előre is köszönöm! -
exacum
tag
Kszönöm, részben sikerült
A terminal bejött, be tudtam húzni a parancssort. Ahogy írtad kéri a jelszót, amit tudok is csak épp bevinni nem engedi! mintha a billentyűzet nem működne (bár lehet, hogy csak én vagyok béna )
Lehet, hogy valahol be kell állítani a beviteli módot? -
exacum
tag
Na, apró léptekkel, de haladok.
Beírtam, de lehet, hogy az új billentyűzetet még szoknom kell... ezért egy dokumentet csináltam beleírtam a jelszó, behúztam elfogadta. Örültem - korán ... kért egy directoryt - készítettem egy calibre nevűt, megadtam, látszólag lefuttatta , majd kiírta " run "calibre" to start calibre" Boldogan beírtam erre közölte, hogy nincs telepítve!!??
lehet, hogy a könyvtás nem jó? Még sosem dolgoztam Linux-szal be kellet volna írnom valahová, hogy opt? Bocsánat, de nem értek a számítógépekhez[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
igen, alapértelmezésként a /opt alá készít magának egy calibre mappát, oda teszi
ezt akkor érdemes is itthagyni, ha többen használják a gépet, mert úgy mindenki eléri
(ha most ezek szerint a saját home mappádba készítettél egy calibre-t, akkor csak számodra lesz elérhető a program)
PATH-ba viszont nem teszi bele, tehát valóban célszerű egy indítóikont készíteni(ugyan a legtöbb Linux disztribúció csomagban is tartalmazza a Calibre-t, és akkor ezekkel nem kell foglalkozni, de az tipikusan veszett régi verzió szokott lenni, ezért érdemes inkább ezt a módszert követni és kézzel fölrakni)
-
exacum
tag
-
zzzoli23
csendes tag
Helló!
Fel szeretnék rakni pár különböző könyvet az olvasómra. Egy screen shotot tudna lőni valaki nekem légyszíves a calibre ideális beállításairól a look and feel fülnél és a pdf kimeneti beállításainál? Köszi
-
senki11
aktív tag
Hogyan lehet beállítani a calibre-ban, hogy a borítónak ne azt a nevet adja, hogy cover.jpg, hanem a könyv címét és a szerzőt? Ugyan ez érdekelne a metadata file címével is. Szóval, hogy az se metadata név alatt szerepeljen. Beállításokban el lehet ezt intézni, vagy át kell írkálnom magamnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest