Új hozzászólás Aktív témák

  • 7

    addikt

    válasz sketchifun #75373 üzenetére

    Kozponti felveteli van az erettsegis pontszamaid alapjan (nem tudom, mikor erettsegiztel, de van elevulesi ideje is emlekeim szerint). Ha bekerulsz, napszemuveg, aztan a tajekoztaton ugyis mindent elmondanak. Lenyeg a lenyeg, a diplomahoz megadott szamu kreditet kell megszerezni -- a tanrendben szereplo kotelezo targyak es mellette szabadon valaszthato targyak kombinaciojaval. Kreditet egy adott targybol torteno sikeres vizsgaval szerzel.

    Targyak: gyakorlati orak (szeminarium) es elmeleti eloadasok vannak. Elobbi interaktiv, jellemzoen figyelik a hianyzasokat. Utobbi tobbnyire egyoldalu es nagyobb tomegeknek szol, innen tobbnyire lehet logni, de nem erdemes. Vannak egymasra epulo targyak, amikor pl. Z targy felvetelehez mar kell egy sikeres felev Y targybol, Y targyhoz meg X targybol, stb...

    Minden felev 2 szakaszbol epul fel: egy 12-14 hetes szorgalmi idoszakbol (kisebb dolgozatokkal a szeminariumokon), illetve egy vizsgaidoszakbol.

    Szorgalmi idoszak: az orarendedet a legtobb helyen magadnak kell osszeraknod -- figyelembe veve, hogy milyen orakat veszel fel adott felevben, es azokra mikor van eppen idopont. Ha nem vagy eleg gyors/ugyes, akkor lesznek utkozeseid / kevesbe jo oraadohoz kerulsz, ezeket valahogy meg kell oldanod.

    A vizsgaidoszakban magad valasztod ki a vizsgaidopontokat, amikre el szeretnel menni. Egy targybol felevenkent jellemzoen 3-szor probalkozhatsz: egy normal vizsgaidopont, illetve 2 (fizetos) potvizsga. Ha valamelyiken sikerul atmenned, akkor megkapod a kreditet a targyert. Ha nem, akkor ismetelned kell belole kovetkezo felevben/evben. Ez az egymasra epulo targyaknal kulonosen szivas. Ha egy adott targybol 3 kulonbozo felevben is megbuksz, akkor tobbnyire buktad a kepzest.

    Osztondij: az adott intezmenynel erdeklodhetsz, hogy hogyan es mi alapjan szamoljak. Lenyeg a lenyeg, a kreditjeid es az erdemjegyeid egyfajta sulyozott atlagat veszik figyelembe, es az alapjan minden felevben mondanak adott atlaghoz adott merteku osztondijat -- az osztondij merteke, atlaghoz kotese is felevrol felevre valtozik, illetve a szamolasban is vannak kulonbsegek intezmenyenkent.

    Fontos: NEM fognak mindent a feneked ala rakni, neked kell utanajarni; hivatalos forrasnal es az ott osszegyujtott ismerosi korodnel egyarant. Erdemes szocializalodni, a jegyzetek cserelgetese nagyon hasznos.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák