Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    E90 kapcsán lenne néhány kérdésem, mert egy kicsit bele vagyok zavarodva a Professional/Business navi/radio problémakörbe, és talán ti tudtok segíteni, mégiscsak a PH-n vagyunk, talán több szerencsével járok mint egy direkt autos fórumon (pl index) :)

    Szóval két dolog kapcsán kéne egy kis ész:

    1.

    Addig eljutottam a guglival, hogy a mi az a CIC, CCC, stb.. Főleg 2010 (és fiatalabb) e90-eket nézegetek, szóval itt már úgysem lesz CCC ha jól értem. Viszont mindenhol azt írják, hogy a Business (kis LCD-s) navi az M-ASK rendszerű, 2D-s térképpel van, kevesebbet tud mint a CCC/CIC, stb.. Ehhez képest ugye az újabb E90-ekben (2009++) is van ilyen. Jól gondolom hogy ezek valójában CCC rendszerű navik, 3d térképpel, HDD-vel ÁMDE kis kijelzővel? Ha nem jól gondolom, akkor pontosan milyen eltérések vannak? Mert úgy tippelem, hogy egy 2010-es autónál már csak nem égeti magát a BMW 2d térképpel, meg dvd cserélgetéssel :)

    2.

    Tételezzük fel, hogy nincs navi, csak rádió. Ebből is ugye kétféle van a kugli szerint: szintén Prof, és Business. A Prof a dotmatrix kijelzős, színes/szagos, sokat tudó, a Business az egyszerűbb. Viszont: gondolom itt is sem ennyire fekete-fehér a dolog, mert Professional Radio esetén is látok olyan autókat, amikben nincs bluetooth, és nincs USB port a könyöktámasz alatt. A kérdés az, hogy ez a fejegységtől függ, tehát külön van olyan Prof. Radio, ami nem tud BT-t és nem tud USB-t? Vagy egyszerűen mindegyik tudja, csak ha a megrendeléskor nem X-elték ezeket be, akkor a BMW nem kábelezte ki, és le is tiltotta a fejegység menüjében? Ez azért lenne fontos, mert nem mindegy, hogy utólag fejegységet is kéne cserélnem ha akarok USB-t (tehát Professionált, még Professional-abbra :) ), vagy elég csak valami kitet venni kábelekkel, meg kódolni.

    Bónusz kérdések:

    - business raido tudhat USB-t vagy BT-t?
    - Professional esetén a BT és az USB együtt jár? tehát amelyik tudja, az mindkettőt tudja? (csak a fejegységre gondolok)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák