Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamáspapa
aktív tag
válasz digikábeles #2442 üzenetére
Miklyen BD felvevő-lejátszód van?
-
Lovi24
senior tag
válasz digikábeles #2452 üzenetére
Neked nem volt problémád dts-sel? Mármint a hang nem szaggat erősítőre kiadva?
Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!
-
tamáspapa
aktív tag
válasz digikábeles #2452 üzenetére
Milyen forrásból tudsz rögzíteni vele? Hogy áll a HD-tartalmak rögzítésével, honnan tudsz ilyeneket rögzíteni?
Nekem egy Pana EH67-es DVD-HDD felvevő-lejátszóm van. Én ezzel csak DVD-minőségben tudok rögzíteni, gondolom. Kérdés, hogy egy MINDIG TV-ből származó HD adást vajon milyen minőségben rögzít az enyém és a tiéd? Mondjuk az 50ST50-es tv-mmel USB-HDD-re tudok rögzíteni, akkor már nem is lényeges, hogy mit tud a felvevőm. Gondolom, BD-lemezt a tieddel nem tudsz felvenni a HDD-re, vagy engedi? -
BBéci
legenda
válasz digikábeles #2449 üzenetére
Csodával határos lenne, ha 15 évig működne, de már a 10 is rendkívülinek számít.
Ha számodra kielégítő a tévéadások minősége, akkor valóban felesleges más készülékekre költened. Nálam más a helyzet, csak a magas bitrátájú HD kép és az eredeti nyelvű 5.1 digitális hang ad élményt. Ha olyan lesz az összes film a tévében, akkor félreteszem a médialejátszót.
De az eredeti gyári Blu-ray lemez minőségét sosem fogja elérni.(#2454) tamáspapa
Miért nem nézed meg a neten, mit tud az a készülék?
Volt nálam három hónapig D8900, szerettem, klassz gép, de a fentiek akkor is érvényesek. A MinDigTV csak 1440x1080-as felbontásban ad, ami nem rossz, de a bitrátája alacsony és csak jobb az 1920x1080.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tamáspapa
aktív tag
Elolvastam a D8900-at is és az E8900-at is. Jó gépeknek tűnnek. A tv adás felvétele is jó, még ha nem is teljes fullHd-ban adnak, akkor is jó. Azon gondolkodtam, hogy az én EH67-es felvevő-lejátszóm az hogy tudna felvenni TV HD műsorokat, de pillanatnyilag nincs ötletem, lehet, hogy nem is jönne össze, mert alap, hogy a tv-tuner digi-jelét át kéne hozni az EH67-be, de ezen nincs digi videobemenet, tehát bukta. Legalább is gondolom. De mondjuk nálam ez nem is létkérdés, mert az ST50-ről fel tudom venni külső vinyóra. Az ugye igaz, hogy ezzel a Samuval BD-lemezt nem tudok átvenni a saját HDD-jére?
-
digikábeles
aktív tag
válasz tamáspapa #2454 üzenetére
Szerintem a dvd felvevők alapvető gondja a minőséggel az analóg tuner. Ebben csak digitális tuner van, földi és kábeles. Ez utóbbit használom a Diginél.
Panasonic dvd felvevőm volt nekem is. Az volt vele a gondom, hogy gyors mozgásoknál, füstnél, ködnél stb. nagyon hamar bekockásodott a felvétel. No ezen nem.
Dvd lemezt már másoltam hdd-re, sok értelme nincs, viszont nagyon szépen játssza le. -
Lovi24
senior tag
válasz digikábeles #2459 üzenetére
Nekem is nagyon jó minőségben vesz fel földi digitálisnál (e8900) ,szép nagy méretben . A Forma 1 volt a teszt,nem emlékszem pontosan,de valami 10gb körüli volt a futam mérete . Én is másoltam vinyóra ,egy 25gb -s filmet,hááát meg is őszültem mire végzett ( kb 3 óra)
Neked mennyi idő alatt másolta fel a dvd-t?[ Szerkesztve ]
Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!
-
addikt
Na így már nem is olyan egyértelmű ugye az eszközök hibája, ha "csak" ilyen formátummal teszteled. Viszonylag sok MKV DTS szaggatásról szólnak a tapasztaltabbak, ez nem meglepő. Akkor lenne igazán gond, ha gyári formátumok DTS sávja is így szólalna meg..úgy értettem ezt is tesztelted
-
tylerddd
veterán
Nem tudom akad e itt LG BP620 tulaj, ha igen, akkor tőlük kérdezném: viszi e a gép az .flv és .m4v kiterjesztésű fájlokat?! Az LG oldalán a leírásban azt írja igen, de az onnan letöltött kezelési útmutatóban nem szerepelnek ezek a formátumok. Köszönöm a segítséget!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Lovi24
senior tag
Na igen,nem egyértelmű teljesen Csak az sem egyértelmű számomra,hogy a media player-en és a pc-n miért nem generálja ugyanazt a problémát,ugyanaz a film??
Holott egy 1xx ezres cucctól azért elvárnád,hogy "rendesen" működjön !?Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!
-
Magnum9818
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni a közeljövőben venni egy blu-ray lejátszót. A Samsung BD E5300-as modelljét néztem ki. Szerintetek jó választás?
Felmerült még egy kérdés:
A Samsung oldalán megnéztem a használati utasítás és ott megakadt a szemem egy mondaton."A készülék nem játssza le a 25 Mbps-nál nagyobb bitsebességgel BD-R lemezre vagy USB adathordozóra
rögzített felvételeket."Ez ugye csak azt jelenti hogy a lemez írásánál nem lehet nagyobb a bitsebesség, nem pedig a film adatfolyama nem lehet nagyobb?
-
Flashget
félisten
válasz Magnum9818 #2465 üzenetére
Használd a panasonic és pioneer szavakat a topic keresőjével és azoknál a modelleknél ilyet nem fogsz olvasni.
Realme GT Master Edition
-
addikt
válasz Magnum9818 #2465 üzenetére
Nyugodtan megveheted, de agyonmókolt formátumokat ne akarj lejátszatni vele, annak ellenére, hogy szinte mindent visz, arra médialejátszó ajánlott. Lemezek lejátszása korrekt, a régiókód könnyedén felszabadítható, a Cinavia védelem szintén, egyébként csendes, gyors, extrák nélküli kivitel.
-
Magnum9818
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Már itt lenne nálam, ha nem olvasom el ezt a mondatot, mert igazából nem értem mit akar, vettem egy gyári bd filmet géppel megnéztem és volt ahol 30mbps-et is elért, és kétlem hogy olyan lejátszót gyártanak ami nem viszi a szabvány normál bdket. Lejátszani csak BD lemezeket és x264-es level 4.1-es mkv t akarok vele. A régiókódok felszabadítása a dvd-re vagy a BD-re vonatkozik?
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Kérdezni szeretném, van-e valakinek tapasztalata a Pioneer BDP-150-es BluRay lejátszó USB-s FLAC lejátszási képességeiről?
Elsősorban nyilván a DAC minősége érdekelne. Általános zenehallgatásra szeretném használni.Érdemes számításba venni? Eseteleg lehetne tesztelni valahol üzletben?
Kösz a segítséget.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Vhiktor
veterán
Mivel látom, hogy mostanában egyre többen kérdeznek Samsung BR tapasztalatokról, ezért megosztom az enyémet, hátha segít valakinek.
Fél éve vagyok gazdája egy HT-E5530-as rendszernek. Nem tudom, hogy ennek a lejátszója megvehető-e külön, de itt vannak a tapasztalataim:
Lejátszási képességek
------------------------------------------------
- Eredeti BR filmeket nagyon gyorsan betölti 5-10 másodperc között.
-A képmninőség fantasztikus, a feketék részletgazdagok, még a legsötétebb jeleneteknél is kristálytisztán kivehető minden, ráadásul szinhelyesen. PS3-on nem ez volt a helyzet(sötét jelentenél a fekete árnyalatai vöröses lilás szürkés izék voltak (Halál ereklyéi 2. rész)).
-DVD-ket azonnal betölti és angyon szépen felskálázza őket
-MKV-ből eddig mindent vitt, akadás mentesen, minden probléma nélkül.
MKV mellet található felíratokat, hangsávokat kérdés nélkül kezeli, film közben lehet váltogatni.
FLAC-ot minden további nélkül lejátssza,
AVI-kat nagyon szépen feljavítja, szinte el sem hiszem, hogy milyen jól néznek ki.
A működés nagyon halk, szinte nem hallani semmit sem.
Egyetlen egy DVD filmnél volt furcsa hangja az olvasónak, ezt nem tudom mire vélni.Hangzásról nem írnék, ha valakit részletesebben érdekel szívesen megosztom azt is.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
BBéci
legenda
válasz Vhiktor #2470 üzenetére
Az 5-10 mp a lemeztálca-mozgató gomb megnyomása és a menü megjelenése közötti időt jelenti?
Milyen képmegjelenítőn nézed?
Nem BR, hanem BD!!! Blu-ray Disc.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Vhiktor
veterán
Nem a menű, hanem az első kép, mondjuk a WB logó lejátszása.
A lemeztálcát 1 ms alatt behúzza, azt nem vettem figyelembe.
Samsung LCD TV-r van kötve.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Zsozso111
csendes tag
Sziasztok! Segítséget kérnék,Samsung BD-E5500-as blueray lejátszóm van,USB-n keresztül szeretnék letöltött HD filmet nézni,de szinte minden filmnél kiírja,hogy nem támogatott audio kodek,így semmi hang nincs, a kép tökéletes,ugyanezt a filmet a tv USB-jén keresztül hiba nélkül,hanggal együtt tudom nézni( Samsung UE 40ES6560),mit tehetnék ,hogy a blueray-en keresztül is legyen hang? A segítséget köszönöm!
-
Zsozso111
csendes tag
Sziasztok! Segítséget kérnék,Samsung BD-E5500-as bluray lejátszóm van,USB-n keresztül szeretnék letöltött HD filmet nézni,de szinte minden filmnél kiírja,hogy nem támogatott audio kodek,így semmi hang nincs, a kép tökéletes,ugyanezt a filmet a tv USB-jén keresztül hiba nélkül,hanggal együtt tudom nézni( Samsung UE 40ES6560),mit tehetnék ,hogy a bluray-en keresztül is legyen hang? A segítséget köszönöm!
-
addikt
válasz Magnum9818 #2468 üzenetére
A függetlenítés csak a DVD-re érvényes, legalábbis egyelőre
Amit bemásoltál, az egyértelműen a "rögzített felvételekre" vonatkozik - adathordozótól függetlenül -, nem a biztonsági másolatokra, ami némileg másképp készül.
Gyári BD gyorslista, amikkel már tesztel(t)em (Avatar, Hero, U2, Da Vinci-kód, Angyalok és démonok, Eredet, a Tökéletes trükk, + a gyerek .... Batman szériája -
BBéci
legenda
Az extrém sebesség, mert a Cambridge Audio 751BD sem képes erre 15 mp-nél gyorsabban, az OPPO-k még 4-5 másodperccel lassabbak. Viszont képminőségben alig van ellenfelük.
Samsung LCD tévéből van néhány, ezzel nem sokat árultál el. Nálam két hete 55 colos ES8000 van, azzal nem vállalkoznék lejátszók képminőség összehasonlító tesztjére.[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz Zsozso111 #2477 üzenetére
Nekem ez abban az esetben történik, ha a megjelölt hangformátumot a készülék nem is támogatja: pl. Vorbis 48000Hz stereo, ebben az esetben a képtartalom lejátszásra kerül, a hang nem és a not s. audio üzenet jön elő!
Én megpróbálnám ilyenkor a hangsávváltást ha lehetséges!BBéci: Lehet csak én vagyok ilyen hanyag, de nekem a legutolsó szempont (szempont sem volt) milyen gyorsan húzza be és aztán olvassa be a lemezt a gép. Igaz, nem jártam rosszul, mert halk a tálca és az olvasás, a beolvasás idejébe még sosem untam bele...
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #2479 üzenetére
Engem sem zavarna, ha fél percet kellene várni, az 1-2 évvel ezelőtti gépekre az volt jellemző, a régebbiek akár egy percnél is tovább szüttyögtek . Viszont sokak számára az is szempont.
-
Csabroncka
addikt
válasz Flashget #2480 üzenetére
(BDP-430) nekem L5.1 csak usb-n megy, gond nélkül eddig. Hálón n. supported felirat
Úgy látszik a BKV is belefutott a support hibába, én elgondolkoztam egy moddolt Alstom firmware-en
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
addikt
válasz Csabroncka #2484 üzenetére
Ennyire egyszerű lenne?
[Alstom Firmware Center 2.1][ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Helló. Megint megkérdezem, hátha van tud valaki segíteni.
Van-e valakinek tapasztalata a Pioneer BDP-150-es BluRay lejátszó USB-s FLAC lejátszási képességeiről?
Elsősorban a DAC minősége érdekelne. Általános zenehallgatásra szeretném használni.Érdemes számításba venni?
Kösz a segítséget.
"csak a zene van"
-
Vhiktor
veterán
Este lemérem rendesen, hogy mennyi idő alatt rántja be.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #2486 üzenetére
Azt nem próbáltam, viszont az LX-55 hangminősége engem nem győzött meg, 1993-as évjáratú Pio CD-játszóm hangját jobbnak találtam. Igaz, nem FLAC-kal, hanem CD-vel.
(#2487) Vhiktor
Az 5 mp számomra hihetetlennek tűnik. De a 10 is rendkívül gyorsnak számít.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Most belegondolva az 5 az biztos kevés, de a 10-et most úgy érzem, hogy reális, de ezt csak érzésre írtam még sosem mértem le.
Ma este viszont lemérem.
Egy biztos, hogy a java-s BRD-eket tovább tölti be.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #2491 üzenetére
Másfél évig használtam 668-ast, ismerem.
Pár hétig volt nálam 868 és azt írtam róla a Digitális Házimozi 32. számában - most kerestem elő - hogy a CD-hangjától nem voltam elájulva. És akkor szintén ugyanahhoz a CD-játszóhoz hasonlítottam, mint az LX-55-öst.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #2494 üzenetére
Nálam a FLAC audio CD-re írása bizonyult a legjobbnak és a régi, öreg lejátszót használom.
-
dgyuri0123
nagyúr
Bizonyára ez lenne a legoptimálisabb sok szempontból, de rengeteg cd-től "szabadultam" meg nemrégiben.
Volt kb. 300 és már nagyon sok helyet foglalt. Sokukat berippeltem FLAC-ba, WAV-ba, és úgy gondoltam áttérek egy kényelmesebb zenetárolási formára. Még a lejátszóimat is eladtam. Csak egy mediaplayerem maradt. De azzal nem lehet zenét lejátszani annyira siralmas. Nem beszélve a plazma kinyírásáról, hogy mindig be legyen kapcsolva zenehallgatás miatt.
Az OLIVE 4 meg túl sokba kerül. Ezért gondoltam olyan eszközre, ami képes "normálisan" lejátszani ezeket a fájlokat. Viszont minden valamire való készülék bőven 100 e fölött van. Ekkor került képbe a Pioneer BDP150
Mert ha nem lenne túl rossz USB zenére, akkor még talán egy-két BluRay lemezt is beszereznék, hamár lenne egy BD lejátszóm.
Mostanság nem állok úgy anyagilag mint korábban és így nagyon nehezen jön össze egy Best Buy.Bocsánat. Tudom regényt írtam. Nem is tartozik szorosan a témához, úgyhogy off-ba rakom.
Köszönöm a válaszaidat.
"csak a zene van"
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #2496 üzenetére
Nem vagy egyedül, én sem állok úgy (anyagilag), mint 8-12, pláne 15-20 évvel ezelőtt.
De a CD-játszóm most érhet 13000 forintot, egy lemez ára (Verbatim Crystal AZO) 70-80 Ft, nem nagy kiadás a jó hangminőségért.
Volt nálam Olive 4, de az is csak CD-ről fogad el zenét, amit felmásol a merevlemezére.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Lehet, hogy USB-s CD játszót kéne keresnem?
Tényleg nem szeretnék a lemezekkel "bajlódni". Jó lenne, ha valamilyen HDD-vel kommunikáló eszközt tudnék beszerezni. Lehetne akár CD játszó is. Az mondjuk biztosan szebben szól, mint egy BD playaer.
De lehet, hogy veszek használtan egy CD játszót és kezdem elölről a gyűjtést.Köszönöm az ötletet. Körbe nézek a halpiacon, hátha akad valami jó fogás olcsón.
"csak a zene van"
-
BBéci
legenda
válasz dgyuri0123 #2498 üzenetére
Legfontosabb a jó DAC, ami lehet önálló készülék is a BD- vagy médialejátszó digitális kimenetére kötve.
-
attka
aktív tag
válasz dgyuri0123 #2486 üzenetére
Szia!
Én vagyok az embered. Én szinte csak ezért vettem meg. Egy sztereo rendszerbe integráltam NAD erősítő és DALI C6 pároshoz. Azelőtt a flac-et WDTV-ről hallgattam, de nem tetszett, tudtam nem is arra van. Nem akartam külön DAC-ot, ezért eladtam egy DVD lejátszót és kipótolva megvettem a BDP-150-est.
Alapvetően 90%-ban csak flac zenehallgatásra használom. 80-90%-ban lejátszik minden flac. Eddig 2 albummal találkoztam ahol lefagyott. Nekem tetszik a hangja én ajánlom.
Egy dolog ami nem tetszik, hogy DVD-AUDIO-t nem játszik le, pedig azt hittem. hogy igen, így megmaradt a régi tesója a DV600.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
Állásajánlatok