Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovadika
őstag
A bdp-150 tudja usbről a 24p-t, az mkv fájlokon?
-
addikt
válasz Csabroncka #2244 üzenetére
Én már túl vagyok a golyózáson...vagy mégsem
Lejátszottam ezt már a VHS, majd a DVD fénykorában is, össze se merem számolni, hogy hány gyári VHS kazi porosodik a pincében. A DVD gyűjtemény remélem egy darabig még nem jut erre a sorsra. Az viszont vitathatatlan, hogy ezek (a gyári kiadásúak) a mai napig hibátlanul lejátszhatók, viszont elfogyasztottam pár DVD játékost mellettük. Egy vigasztal, hogy jó néhány kiadvány ma már többet ér az akkori áránál is, míg a műszaki cikkek ára gyakorlatilag a használatbavételkor azonnal csökken.
Jut eszembe, ha már egy filmet anno megvettem DVD-n, akkor ha most megjelenik a BD kiadás, miért is nem kapom ingyen a "frissítést", mint a szoftvereknél...már írok is az illetékeseknek, biztos örülni fognak ilyen kérdésnek -
Csabroncka
addikt
Alapvetően sohasem volt gondom az "újabb jobb" kijelentéssel, az előző hozzászólásokból is látod, hogy kicsit skót vérem van /bár inkább sváb )
Így hát miután buktam 9000 forintot a VSX-520 túladásával most egy használt 920 gazdájaként elégedett vagyok és bánom miért nem vártam (erősen fehér holló ez a család)!
Ráadásul neked, nyilván a legkevésbé HD-MA dekódolás volt a legfontosabb bár ezt a 605-tel és egy komolyabb hangfalcsaláddal már talán ki lehetne hallani? jó kérdés.
Ezek után sokszor azon gondolkozok, hogy már csak azért sem érdemes lecserélni az 1.3-as HDMI erősítőket, mert úgyis a két HDMI kimenetes lejátszók megoldják a problémát.Néhány dolgot hiányolhat az ember, én pl az HDMI ARC-ot, de csak ezért le nem cserélném!
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
RudY a DVD-idet véletlen se tedd el. Én a 42-es TV-en ámultam milyen szép volt a régi DVD-im képe. Akkor fogtam fel igazán, hogy a felkonvertálás valójában nagyon hasznos dolog és a minőség egyáltalán nem mindegy! Mert ugye a régi filmek többsége 720i-s vagy p-s felbontással lett kiadva, de látványos a javulás.
A filmek jogdíjai:
-megjelenés a mozikban: mozijegy
-megjelenés DVD-n
-megjelenés BD-n
-soundtrack CD-díszdobozos BD-változat
-könyv
-ajándéktárgyak
...sorolhatnám és az mind jogdíj"in medias res"
-
jeni
félisten
válasz Csabroncka #2254 üzenetére
Az erősítőt ha nem tévedek közel 5 éve vettem itthon az AV-Planetnél,akkor az volt a Best Buy vétel. Az volt az év erősítője anno.
Az a meglepő,hogy nem az Onkyo TX-SR609-s a teszt győztes[ Szerkesztve ]
-
Joc76
csendes tag
Sziasztok!
Lejátszó vásárlását tervezem, és a segítségeteket kérném.
Amire használnám többnyire írott BD és .mkv lejátszás lemezről, és vinyóról (jó lenne ISO-ból is), néha hálózatról, mondjuk DNLA nekem teljesen jó. SD anyag és DVD szinte 0, zenében a .flac fontos. A tv Samu 50C6500, tehát 3D nem igazán érdekel, és wi-fi-re sincs szükségem, van még a tv-nél ethernet csatlakozóm.
Ami még fontos, olyan lejátszót szeretnék, ami tud kis lépésekben méretarányosan zoomolni, hasonlóan a Win média playerhez, nem szeretem a vastag fekete csíkokat alul-felül.
Köszi előre is. -
jeni
félisten
Panasonic DMP BDT-320-t (extra távirányítós.érintős is van benne+BDT-220 tudása) dicsérik de úgyszintén a BDT-220 (wifi+3D+SD kártya,stb...) lejátszót. 55000-45000 Ft
a BDT-210 az alap amivel kevesebb a BDT-220-nál a wifi hiánya de 35000 Ft körül van az ára
Pioneer BDP-150(wifi nélkül) -40000 Ft
A Sony-BDP-S590-t is dicsérik,de a S790-s az még jobb (dupla proci van benne+590-s tudás,rengeteg szolgáltatással,csatlakozással),talán még beférne a keretbe.Ha 100000 Ft lenne a keret akkor a Panasonic DMP BDT-500-t venném. 2012 EISA díjas
Ha a 3D és a Wifi nem szükséges ,akkor már a fapados készüléke is jók lehetnek neked ami akár 20000 Ft lehet az ára.
De lehet nézni a Philips modelleket,az is jó ha nem tévedek a 7600-tól felfelé érdemes nézni azokból.
Hogy melyik modell tud zoomolni sejtésem sincs,Pioneer az tud,de a többi az passz.
[ Szerkesztve ]
-
Joc76
csendes tag
válasz kovadika #2264 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
A hozzászólások alapján a Pana sajnos nem tud zoomolni, pedig az ősrégi DVD lejátszóm is az volt (és az simán tudott, holott nem volt szükség rá ).
A Pioneer tetszik, de egy külföldi hozzászólás szerint csak durva (a legkisebb 2x) lépésekben tud zoomolni.
A Sonyt nem tudom.
A Asus BDS-700 nekem is nagyon tetszik a 2 HDMI és a Marvell-féle Qdeo videófeldolgzás miatt, de nem sikerült kiderítenem, hogy mi újság zoom ügyben.
Akinek van olyan lejátszója, ami a fenti kritériumok alapján számomra jó lehet, vagy van infója róla, kérem ne habozzon megosztani velem -
jeni
félisten
Üdv
Itt nagyon ellenzik az új 320-s Panasonic-t. Jobban javasolják a 220-s változatot.
Az ok:
a távirányítója nehezen kezelhető és bonyolult,ugyan azt a funkciót több gombbal kell elérni.
Hang és képminőségben ugyanaz a kis tesóval.Csak a távirányítója és a háza az ami eltérnek egymástól
ja és a
Lemezt kézzel kell betolni,ugyanis Slot-in mechanikás. Kérdés ez a tapizás jót tesz-e a lemeznek és nem-e karcosodik?
-
senior tag
Általában a slot in mechanikával ellátott olvasók betöltőnyílása úgy van kialakítva,hogy a beszippantott lemez ne sérüljön semmilyen módon. A lemezeket meg nem szoktuk tapizni,hanem a szélén fogjuk meg és úgy adagoljuk be a készülékekbe. Vagy tévedek ?
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
jeni
félisten
válasz I.T.E.M #2269 üzenetére
igen de ki hogy teszi be?
meg aztán netalán elhajlik a tálca mozgató oda bent vagy a lemez,akkor elakad a lemez oda bent,esetleg van benne olyan vezető pálya,sín vagy micsoda?
a szomszédom szeretne Panasonic lejátszót ami olyan 50000 Ft keretben benne van,de nem nagyon merem ezt így javasolni neki. -
jeni
félisten
-
BBéci
legenda
válasz Flashget #2234 üzenetére
A sorozatok nem érdemelnek jó minőséget?
A Prison Break első évadát avi vagy diviksz vacakban néztem, haveromtól másoltam, a második évadot részenként 1,1 gigásban szereztem be, az utolsó kettő évadot már 2,1-2,2 gigásban. Az 5.1 hanghoz is ragaszkodom, éppen ma néztem két rész CSI-t, jó minőségű mkv-ban.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
jeni
félisten
válasz Flashget #2261 üzenetére
Csak erős idegzetűeknek !
Pioneer gyilkos az illető -
Flashget
félisten
Mert 6-7 évvel ezelött 1 dvd lemezre csak avi formában fért fel egy vagy fél évad (attól függően) és nem volt csak crt tv-m. Így pl. a SG1 meg Atlantis, BSG így van meg aviban. Egyébként meg 1 részért nem fogok
(8 különböző sorozatból most is csak 1 van csak ami nem avi)..SoA a többi nem marad meg, mert nem elég jók ahhoz, hogy rontsak az arányon. Na jó 2 mert a Boardwalk Empire is jó
De ez csak a sorozatoknál van így.
Tegnap néztem BD DL-ben a SW IV. ma az V VI. részeit..eszméletlen jó a kép. Már a 25GB-hoz képest is látni a különbséget.Realme GT Master Edition
-
kovadika
őstag
Én a jóbarátokat nézem most full hdban, megjelent blu-ray-en, ami nem csak a minőségén dobott, hanem a vágásán is, eddig csak 4:3-ban lehetett nézni:[link] Most már el sem tudom képzelni, hogy újra rosszabb minőségben nézzem, ha lemegy horror árról a kiadás, akkor be is szerzem, így sajnos 500 gigát foglal a 10 évad
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz kovadika #2282 üzenetére
Inkább szemenszúrnám magam, ha azt kellene néznem.
(#2280) Flashget
A PB-ből 4, majd 2 részt írtam egy DVD-re, miért kellene ráerőltetni fél évadot? A CRT TV nem indok, mert a monitorod biztosan nagyobb felbontású volt már 6 éve is. Az első két évadot laptopon néztem.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kovadika
őstag
Pioneer bdp-150 röccenés nélkül viszi a kicsomagolt(50 gigás) 3D ISO-t az avchd nevű mappából, viszont egy két mkv feladja neki a leckét: nem támogatott formátum. Valakinek van valami ötlete?
-
junior11
veterán
Pioneer BDP-150 review: [link]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
gulyasa
őstag
válasz kovadika #2289 üzenetére
Pl. a MediaInfo programmal tudod megnézni.
A torrent oldalakon is a filmekhez a tech infót ezzel a programmal szokták csinálni.
(Szöveges nézetben "Kép:/Formátum profil:" sor)[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
-
kovadika
őstag
válasz JohannZimu #2293 üzenetére
Külső hddben, főkönyvtárként létrehozol egy mappát, aminek a neve AVCHD, az ISO-t megnyitod daemon toolsal, és a benne lévő mappákat bemásolod az avchdbe. utána lejátszó -> otthoni multimédia-> usb-> AVCHD-> belépsz a mappába, akkor automatikusan a film indul el, menüstől, mindenestől.
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
-
kovadika
őstag
válasz JohannZimu #2296 üzenetére
Nem tudom, még nem volt időm kipróbálni, ma jött meg a cucc, amúgy valószínűnek tartom, egy ilyen mappa lehet.
-
Flashget
félisten
válasz kovadika #2294 üzenetére
hát én DT-t nem használnék már szaros kémprogram..helyette használj virtual clone drive-t..
Kittosz! ez nem ISO lejátszás azt csak médialejátszók tudják.
ez semmi más mint szimplán megnyitja egy virtuális meghajtóval kép fájlt utána bárhova kicsomagolhatod
innen letudod tölteni a progit[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
Állásajánlatok