Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
Akkor maad a webes rendelés és turkálás a magyar vonatkozású lemezek esetén szerte a világban.
Valamint még azok lesznek kaphatóak amelyek a raktárakból nem fogyott ki.Abbanlehet még reménykedni,hogy az MM -Saturn kintről még behozza a magyar vonatkozású lfilmes lemezeket.
Ha nem hozz újakat akkor a lejátszók eladásaik is megtorpannak.
Marad az a vonal,hogy a nagyobb stúdiók inkább a streaming szolgáltatás fogják erőltetni.
A szinkron színészekkel mi lesz majd? A haza mozizás is döglődik? -
blakey
titán
Ami nem jelent meg lemezen, nem jelenti az, hogy magyar vonatkozással nem lesz elérhető. Az eddig megjelent filmek többsége mind kapott szinkront, az összes "streaming" szolgáltatónál van szinkron is, pl. minap néztem a Rabbit/Hole sorozatot, eleinte csak angolul volt, mire a végére ért, szinkron is lett. Avatar is szinkronosan van fent az Apple TV+-on. A szinkron továbbra is élni fog, csak fizikai hordozó már nem lesz, ez azoknak fáj, akik így szeretnek gyűjtögetni, de már sokan online megveszik a filmeket és azokat tárolják az adott alkalmazásban, illetve ugye ott vannak a virágboltok.
Az legutóbbi 007-es filmet a csehektől kellett megvennem cseh borítóval, a korong már angol és minden magyar vonatkozás rajta van, valószínűleg a további részeket már csak HDD-n fogom beszerezni. Szerintem nem csak nálunk, hanem mindenhol kiszorulóban van a fizikai hordozó. Talán 1-2 filmet még megveszek, legalábbis UHD-ban, aztán én is befejezem a fizikai lemezek vásárlását.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
unown
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy Panasonic DP-UB424 asztali blu-ray lejátszót. Leginkább azért, hogy sok csatornás audió fájlokat le tudjam játszani, ami megy is. Azért lenne pár kérdésem, hátha tud valaki segíteni.
Létezik-e olyan android app, amivel tudom kezelni a készüléket? Jó lenne, ha zene lejátszáshoz nem kéne bekapcsolnom a TV-t.
Normális-e az, hogy 2160p-s letöltött filmeket akár USB-ről, akár DLNA szerverről csak durván akadozva tud lejátszani? Az LG TV-m ugyanilyen a filmeket gond nélkül lejátszik.
Előre is köszönöm, ha szántok időt a válaszokra.
u
-
belinho
senior tag
Az első kérdésre nem tudom a választ. A másodikra talán igen, ez elsősorban egy lemezes lejátszó, nem multimédia lejátszó, szóval előfordulhat, hogy akadozik.
Sony X800MK2 pl csak 40MB/s-ig tud lejátszani, efelett akad a fájlok lejátszása.
Nem tudom a Panasonic-nál hol a határ, de szerintem nálad is ez van. -
blakey
titán
Létezik-e olyan android app, amivel tudom kezelni a készüléket? Jó lenne, ha zene lejátszáshoz nem kéne bekapcsolnom a TV-t. - keresgélj az áruházban.
Normális-e az, hogy 2160p-s letöltött filmeket akár USB-ről, akár DLNA szerverről csak durván akadozva tud lejátszani? - igen, a Panasonic lejátszók erősen és szándékosan butítottak "nem lemezes lejátszás esetében", semmilyen fps-váltásra nem képesek, kizárólag fix, 60fps-sel mennek az anyagok, lemezről van fps-váltás. A TV-n lévő mozgásjavítókkal némileg javítható. A TV-k lejátszói egy picit másképp működnek, ott sincs fps-váltás, de a képjavító algoritmusoknak köszönhetően nagy mértékben képesek javítani a lejátszást.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
unown
csendes tag
válasz blakey #13506 üzenetére
Köszi! Közben a Panasonic megírta, hogy nincs androidos app. Ez van.
A másik problémára meg csak annyit tudok mondani, hogy döbbenetes a dolog. Szerencsére a tv-vel le tudom játszani, de akkor is. Az akadozás amúgy brutálisan durva. Konkrétan 2 másodpercenként egy képkockát ad ki. Mint valami diavetítő. 1080p-s filmeket simán lejátszik.u
-
blakey
titán
Ha nem csak lemezes lejátszásra használnád, akkor a nagyobb nevek közül a Sony lett volna a jobb választás, ott mindenhol támogatott az fps-váltás. Simán mennek a 4K Dolby Vision anyagok is hálózatról, semmilyen akadozás nem tapasztalható az X700-ason. Ha a hálózati lejátszás az elsődleges, akkor médialejátszó a megoldás.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
unown
csendes tag
válasz blakey #13508 üzenetére
Alapvetően a video lejátszást megoldja a TV-m, a zene lejátszásra meg ott volt a Sony erősítőm. Sajnos valami hülye ötlettől vezérelve elcseréltem az erősítőt egy Onkyo-ra, ami egyébként sok szempontból jobban tetszik, de a sok csatornás audio fájlokat (flac, dsf) pont nem képes lejátszani. Ez miatt vettem egy Zidoo Z9S lejátszót, amiről kiderült, hogy bőven nem minden több csatornás zenei fájlt játszik le, ráadásul az egész androidos dolog nem igazán tetszett. Ekkor cseréltem le a Zidoo-t a Panasonicra. Úgy tűnik végtelen sok hülye döntést tudok hozni.
u
-
MODERÁTOR
de most jó helyen jársz, nekünk is volt/lesz számos hülye döntésünk.
App kérdésben körülnéznék a play áruházban, hátha nem hivatalos (még iOS-ra is előfordulnak).Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Joshi
titán
Ne haragudj, de ha konkrétan tudod, hogy milyen formátumokat és honnan (lemezről, pendriveról, hálózatról stb.) akarsz lejátszani, akkor miért nem vásárlás előtt kérdezel?
Szerintem itt érdeklődj és lesz olyan ajánlás ami használható is lesz. Persze mielőtt kérdezel, gondold át ,hogy milyen minőségben és mekkora keret van a projektre.
-
unown
csendes tag
Alapvetően jogos a megjegyzésed. Első sorban a sok csatornás hang volt a cél, és azt a készülék tudja. A telefonos vezérlést benéztem. Az zavart meg, hogy valami androidos vezérlés volt a leírásában, de nem teljesen irányítható, csak annyit tud, hogy egy DLNA-s rendszerben egy controller appal (pl. a BubbleUPNP) rendererként ki lehet választani, és használni.
A linket pedig köszi.u
-
Lukitomi
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék! A cél DLNA hálózati lejátszás full hd és 4k DD, DD+ filmek.
Milyen asztali lejátszót javasoltok, ami biztosan akadásmentesen játsza le az adott tartalmat?
A két lehetséges delikvens, amiket nézegettem:
LG UBK90
SONY UBP-X800M2
Vagy valami hasonló, ebben a kategóriában! (árban)
Kérem olyanok írjanak elsősorban, akiknek a fent említett készülékekkel van valami tapasztalatuk!
Köszönöm! -
Joshi
titán
válasz Lukitomi #13513 üzenetére
Erre ne lemezes Blu-ray lejátszót vegyél, hanem asztali médialejátszót.
-
Joshi
titán
válasz Lukitomi #13516 üzenetére
Az asztali Blu-ray lejátszók egyszerűen nem a hálózati lejátszáshoz vannak optimalizálva sőt. Pl a Panasonic külső adathordozóról vagy hálózatról csak 60Hz-en játssza a filmeket a 24p helyett. És arról nem beszélve, hogy sok hang és videó formátumot nem, vagy csak korlátozottan játszanak le.
Az én tanácsom, hogy ha kell a lemez lejátszás, akkor nézz egy olcsóbb használt Blu-ray lejátszót, a hálózati lejátszásra meg vegyél egy középkategóriás médialejátszót.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Lukitomi #13518 üzenetére
Az egy remek lejátszó, de durván drágán árulja a jóember. 2018-as készülék, legutolsó bolti ára 88500 Ft volt. Sokévesen, használtan 100000-ért nonszensz.
Ahhoz, hogy a CD, pláne az SACD hangminősége teljes egészében érvényesüljön, nem szabad belépő kategóriás lejátszóval próbálkozni.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ron8
senior tag
Sziasztok! Tervezem a [link] PANASONIC DP-UB 150 EG-K 4K típusú lejátszó beszerzését, mert megtudnàm venni részletre. Mennyire ajánlott/nem ajánlott ez a típus?
-
blakey
titán
válasz johnywalker #13529 üzenetére
X700-asom tudja az SACD-t, de nem tudja a DVD-A-t.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz koncsik #13533 üzenetére
Ezért írtam azt, amit. Ilyen általános kérdésre csak úgy lehet válaszolni, vagy "egyik tudja, másik nem". Panasonic-ok viszont nem tudnak SACD-t.
Egyébként soha a "b… életben" nem használtam DVD-Audio-t, még kiadnak ilyen anyagokat? SACD-t viszont sokat, szóval nálam az utóbbi az "inkább kell" kategória.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
johnywalker
őstag
Köszi mindenkinek, ezek hasznos információk! Mégha ezek nem is túl gyakori fizikai adathordozók.Panasonic-ok sajnos valóban nem képesek...
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz johnywalker #13537 üzenetére
Ha valaki beszerez egy régebbi Panasonic DVD lejátszót az tudja a DVD-Audio kezelését
-
jeni
félisten
válasz koncsik #13539 üzenetére
Még használtan sem láttam sehol sem. Több lemez kuckóba benéztem és egyet se találtam, sőt SACD-t sem láttam kirakva.
Azt megtudjátok mondani mi az a max az intel 7-10(?) generációs Intel proci/rendszerekben ami még pc-t összerakva tudná kezelni az UHD formátumot SGX korlátozás ellenére is.[ Szerkesztve ]
-
B.F.G.
senior tag
Sziasztok,
Blu-Ray lejátszót szeretnék vásárolni ami tudja a Dolby Visiont és a Dolby Atmost is.
Márkában inkább pana, de mit javasoltok ha azt mondjátok, hogy nagyon jó akkor nem zárkozok el más márkáktól sem.
Üdv
-
Calogero
addikt
válasz B.F.G. #13544 üzenetére
Panasonic DP-UB820
Sony UBP-X800M2A Sonynál kézzel kell kapcsolgatni a Dolby Vision-t, a Panasonic automatikusan felismeri a DV-s anyagot.
Médialejátszásra (Hálózatról, külső adathordozóról) egyik sem tökéletes. -
blakey
titán
válasz Calogero #13545 üzenetére
Médialejátszásra (Hálózatról, külső adathordozóról) egyik sem tökéletes. - nem, de a Sony jobb, legalább működik az fps-váltás.
-
B.F.G.
senior tag
válasz Calogero #13545 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat!
Blakey neked is köszönöm!
Kizárólag Lemezek lejátszásara tervezem használni, eredeti Blu-ray meg egy par DVD amin archiválva vannak videók, minden másra van média lejátszóm.Update: ennyiért már Xbox series X et is lehet kapni. Az is tudja ezt a szintet?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
Állásajánlatok