Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Joshi #12717 üzenetére

    "de ha figyelmesen elolvastad volna a mondandóm, ott írtam is hogy szerintem Standard kábel."

    Elolvastam, arra reagáltam. Ezt írtad: "Szóval ez egy Standard kábel (HDMI 1.4)"

    Ilyen továbbra sincs!

    "A High Speed kábel maximális adatátviteli sebessége 18Gbps, akkor miért azt írták oda, hogy akár 10Gbps?"

    Oda van írva, hogy High Speed. Ez a lényeg.

    Itt van termékkód alapján ugyezen kábel, itt is írják, hogy High Speed. Attól, hogy egy 220 volt által feltöltött adatlapon ott van az általad kifogásolt mondat, az semmit nem jelent. Lehet, hogy egy Standard Speed kábel adatlapjáról maradt ott. Ott van az adatlapon az is, hogy 3D-re és 4K-ra is jó, ergo nem lehet Standard Speed, ebből is gyanús lehet, hogy hülyeség az akár 10 Gbps mondat.

    Ha már a HDMI 1.4-et emlegetted: ahhoz nem kell a 18 Gbit, mivel ezt a tanúsítást 2015. októberében vezették be a HDMI 2.0 szabvány részeként, márpedig csomó olyan kábel van mai napig használatban, amelyeket High Speed-ként adtak el anno ezen dátumot megelőzően és sehol nincs 18 Gbit-re tanúsítva egyik sem (ilyen a kérdéses InAkustik is, ami 2013-as kábel), mégis átmegy rajtuk a 4K is gond nélkül, mert nagy valószínűséggel simán tudják alapból a 18 Gbit-et. A Premium High Speed kábelek sem tudnak többet adatátviteli sebességben, csak a rádiós interferencia-tűrésük nagyobb a vastagabb szigetelés miatt.
    Ahol ténylegesen van ugrás az adatátviteli képességben, az az Ultra High Speed kábel, ami már 48 Gbit-re van tanúsítva. Ilyen az általam korábban linkelt AudiQuest Pearl 48 is. Itt gyönyörűen le van vezetve.

    Simán megvezetnek csomó embert a kábelekkel, mert elhitetik velük, hogy a régi kábelük már nem alkalmas az új technológiák kiszolgálására. Egy időben - jópár éve - elkezdték ráírni a kábelekre az aljzatok verziószámát, elhitetve, hogy az a kábelre vonatkozik. Erre aztán hoztak is egy rendelkezést, amiben ezt megtiltották, pont azért, mert félrevezette a vásárlókat. Nem kell ezt túlmisztifikálni: a High Speed kábelek 4K-ra még alkalmasak, a 8K/10K igényli a 48 Gbit-es Ultra High Speed kábelt. Az, hogy egyébként van minőségbeli különbség az egyes High Speed kábelek között, az persze nem vitás.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák