Új hozzászólás Aktív témák

  • priti

    addikt

    válasz VladimirR #4654 üzenetére

    Nézz meg egy mai hublistát és látni fogod, hogy sokezres hubokon is levitték vagy megszűntették a limitet és nem szaporodtak el az olyan emberek, akik egyáltalán nem osztanak meg semmit.

    hogyan gondolod egyensulyozni azon tenyt, hogy _semmilyen_ kenyszeritoero nincs a seed-elesre, ergo a lelkiismereten kivul _semmi_ nem tartja vissza a tisztelt user-t attol, hogy a letoltes befejeztenek pillanataban kilepjen a swarm-bol, s a par kB-os torrent file-on kivul _semmit_ ne osszon vissza

    Pont a lényeget nem érted. Ebben az a pláne, hogy abban a pillanatban, ahogy a letöltés befejeződött akár ki is léphet, mert a DC-ben hasheli be a file-t. Vegyünk egy egyszerű példát, hogy megértsd miről beszélek. Adott egy újdonság ami megvan a hubon lévő 10.000 emberből mondjuk 5-nél. Elkezdi tölteni az 5 embertől fejenként 3 sloton 15 ember, de az is lehet hogy csak másik 5 ember tölti párhuzamos letöltéssel mind az 5-től egyszerre, ilyen vicc 10-30kb/s sebességgel. Napok telnek el, mire hozzájuk eljut a cucc és 5-ről 10-20 emberre nő azok száma a hubon, akiknél megvan ugyanaz a file. Persze hogy a többség torrenten kezdi inkább keresni, igaza is van ha így tesz, csak mivel mindenki más oldalon van regelve ezért különböző torrenteket szed és ennek az az eredménye, hogy 1-2 nap alatt a DC-n is megtalálod a cuccot 50 embernél, csak mivel torrenten leszedett cumó (rengetegen használják mindkettőt) ezért különböző méretű iso-ban van, ami nem teszi lehetővé a párhuzamos letöltést, tehát a DC-n marad a pici sávszél a torrenten meg már kifutóban van, ott is pici a sávszél.
    Mindegyik variánsból találsz 5 darabot a hubon és napokat malmozhatsz mire lejön valamelyik attól az 5 embertől. Azzal, hogy mi bedobunk magunknak egy torrentet és akár csak 20 ember leszedi teljesen ugyanazt a filet a szavazást követően már be is indítja a gépezetet, mivel a nagy hubon amit kihasználunk vannak 10.000-ren és mindenki azt az alternatívát keresi, amit a legtöbb embertől szedhet egyszerre. Kvázi ugyanúgy idegen emberek közösségét használjuk ki, mint a torrenten, csak ebben az esetben nem a torrent oldal tulajdonosa irányít, hanem mi. Nem az határozza meg a letöltés sebességét, hogy hányan jutnak be az oldalra hogy mennyire népszerű egy oldal, hogy lehet e regelni meg az ostoba szabályzatok hanem mi, mert mindenkinek kell a cucc és ha bedobjuk azzal elindítunk egy lavinát a DC hubon és 1 nap alatt több száz embernél meglesz ugyanaz a file a megosztások között és ezzel elérhető is marad magas sávszélességen. Lényegében centralizáljuk a sávszélességeket a hubon azzal, hogy beindítunk egy file-t, mert nem engedjük hogy a különböző variánsok decentralizálják a letöltők tömegét. Értesz? Ott van 5 embernél 5,21GB-os iso-ban, 5 embernél 5,22GB-os iso-ban uyganaz és csak a véletlen dönti el, hogy melyiket kezdik el szedni azaz klónozni a következő ember ahelyett, hogy csak 1 lenne, persze nem lesz miattunk csak 1, nade hiába van 10 variáns ha azt látja a nép a hubon, hogy van 9 féle ami megvan egyenként 4-5 embernél meg van egy tizedik variáns ami megvan 20-30-nál naná hogy azt kezdi el szedni, azaz a 4-5 embernél meglévő másik 9 féle torrentről szedett cucc nem kavar be. Ehhez annyi kell csak, hogy egy pici hubot csinálunk, vagy egy meglévőt használunk, tökmindegy, amire felmegyünk szavazni és megosztjuk a picurka torrent file-t, amit azonnal a valós idejű szavazás után elkezd leszedni mindenki. A torrent csak az első löket, utána már nincs szerepe, a DC erejét használjuk ki értelemszerűen hiszen ott nem hal el a megosztás később, mivel amíg használják például az iso-t addig nem törlik ki sőt még jódarabig utána sem, én például úgy 350GB-ot osztok meg most és abból úgy 100GB már évek óta ott van, minek töröljek amíg nem kell a hely... ezzel rengetegen vannak így.

    Hardverlesen

Új hozzászólás Aktív témák