Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz brd #7548 üzenetére

    Itt a lényeg. Azt kell megérteni, hogy amint nem wallet kliensben van a Bitcoin, onnantól nem tudod hogy bitcoinként létezik-e, vagy csak a váltó, illetve az online wallet szolgáltató kiírja, hogy ennyi meg ennyi bitcoinod van. És mivel a bitcoin nem számít pénznek, semmi előírás nem vonatkozik rájuk, ami pénzintézményekkel kapcsolatos.

    brd példájának élve, azzal, hogy a BTC-det elutalod mtgox-nak, krakennek, vagy valamelyik online walletszolgáltatónak a pénzed, olyan, mint ha a Forintodat odaadnád Jóskának. Jóska azt igéri, hogy neki vannak haverjai, akiknél szokott lenni dollár, ezért ha rácsörögsz, akkor a haverjainál átváltja dollárra, és akkor ha kéred odaadja abban.
    Mtgoxnál az történt, hogy odaadtál a Jóskának 5000 Forintot. Ő másnap elment, és elitta az egészet. Majd telefonáltál neki, hogy mennyi pénzt is adtál neki? Erre nagyon beszart, hogy nincs meg a pénz, ezért bekamuzta, hogy 5000 Forintot. Gondolta majd valahonnan visszaszerzi. Aztán 2 nap múlva kérted, hogy váltsa akkor át neked $-ba. Forintot azóta se szerzett, szóval kamuból mondta, hogy 250 Forint az árfolyam, szóval így lesz $20-od. Mondtad rendben. Aztán szóltál neki, hogy rendben akkor kérnéd a $-t. Pénze még mindig nem volt, ezért mondta, hogy most épp nyaral és két hétig nem lesz, de akkor majd odaadja... nem folytatom, innen már kb. sejthető a lényeg.
    Egy pénzintézet ezt azért nem teheti meg, mert a törvények feltételeket írnak elő nekik, amiket szigorúan be is tartatnak. Ellenben egy coin váltót semmilyen törvény nem kötelezi, akik váltottak fiatba, azokat is csak a fiatra vonatkozó rész kötelezték.

    Szóval ha valakit, valamit itt szídni lehet, az nem a bitcoin, hanem a kormányok, akik nem léptek időben, és nem hoztak időben jogszabályokat a coin váltókkal kapcsolatban (persze erre 0 reális esély volt. Kíváncsi leszek, hogy fog-e történni változás).

Új hozzászólás Aktív témák