Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz DigitXT #6652 üzenetére

    Dehogy vagy balek, volt érte nem kis kapkodás :), ezek szerint akkor legalább annyit ért. Inkább nekem volt szerencsém az X2-vel, hogy viszonylag olcsón jutottam hozzá.

    Ezt hogy hámoztad ki?

    Arra gondoltam, rögtön azt nézik, hogy esetleg nyerészkedni akar, holott ahhoz semmi szükség a motorra, simán vehet a motorért kapott HUF-ért is BTC-t. Ehelyett inkább annak lehetne örülni (már akit ez érdekel :) ), hogy ezt is lehetne BTC-vel fizetni.

    Gondolom ez szarkasztikus akar lenni...

    Csak részben. ;) Ugyanúgy kockázatos burgonyával opciózni, ahogyan BTC emelkedésre játszani. Annyi a különbség, hogy a burgonya árát esetleg jobban lehet előre látni, ha valaki beleássa magát a piacba, és tudja, mekkora igény lesz rá, vagy hogy milyen termés várható.

    Lehet, hogy tipikus magyar vagyok, hogy nem merek most (sem?) 300K-val (hagyjuk is a motort, az "csak"
    kényelmes lenne: télen nincs használatban így 2:1 a biznisz) beszállni.

    Ez nem magyarság, hanem kockázatvállalás kérdése (már ha spekulálni akarnál). Függ attól, hogy tudod-e valameddig nélkülözni azt az összeget, amit erre fordítanál, sőt, azt is bele kell számolni, hogy esetleg az egésznek búcsút kell intened.

    Mert ha rendes pénz volna, akkor 1) nem ingadozna így 2) ma is és holnap is hasonló mennyiségből hasonló árukat lehetne vásárolni.

    Igen, kevesen használják, ezért ingadozik ennyire. Sok a spekuláns, de hosszútávon azért emelkedik az árfolyam, akárhogy nézem, egyre biztonságosabbnak tűnik használni is.

    Szerk: mielőtt megint belekötne valaki: honnan tudja, hogy itt az "alja"? Nem, tényleg nem tudja. Elég, ha hisz benne.

    Ez nem egészen így működik (ill. van, aki így csinálja, de az vakmerő), bizonyos tapasztalattal a háta mögött az ember látja a grafikonon, hogy valószínűleg nemrég megvolt az alja, és valószínűleg emelkedés lesz, aztán ez vagy bejön, vagy nem, de megfelelő, ún. money managementtel ez a kicsi jel is elég lehet ahhoz, hogy a sok bejön/nem jön be összességével tisztességesen keressen rajta.

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák