Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jakuskacsa
senior tag
Amúgy az normális, hogy egy két játéknál telefut a 8gb ram a vidkártyán? Épp tegnap játszottam a wolfenstein-nel, kb 1 óra játék után már 7899MB-nél tartott a gpu memória. Aztán jött egy játékrész aminél észre is vettem, hogy leesett az fsp, de utána helyre állt. Most komolyan kevés a 8gb ram egy kártyára már?
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
HSM
félisten
válasz Jakuskacsa #135850 üzenetére
250-est nem vennék belőle, pedig amúgy nem rossz ajánlat. Ugyanis ha kifogy az ő okos SLC módú gyorstára (asszem 4GB fix+9GB, ha van még hely), akkor 300MB/s max írási tempóra lassul, ami finoman szólva is elég karcsú. Az 500-as már oké, azon az SLC módú tár is nagyobb, és az már 600MB/s-el ír akkor is, ha betelt. Itt látszik a 250-esnél: [link].
256GB-osból én amit vennék, az az SM961. Az még MLC V-Nand, trükközés nélkül ír ameddig el nem fáradsz 1,4GB/s-el. Az is van újszerű aprón 22K-ért. Gondolom, notebookból bontott OEM.
Meg azért az se mindegy, hogy nemcsak eltűnik egy kütyü, hanem ezek azért masszívan fürgébbek, mint kb. akármi SATA3-on.
(#135851) Jakuskacsa: Bizony, nem véletlen írtam, hogy max grafikához jópár játékhoz már 8GB kell.
A játék amit írtál, úgy emlékszem azt csinálja, hogy betölti a kis felbontású textúrákat, és amíg van VRAM-od töltögeti bele a nagyobbakat is.[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
Egy utsó kérdés: A lapomon 2 foglalat is van, de annyira nem vágom, hogy melyikbe kellene raknom, hogy maximumon használjam. Itt a leírása, melyik foglalatba érdemesebb rakni?
Ahogy olvasom van valami kizárás is, ha az egyikbe vagy a másikba rakom. Ha netán eljutok oda, hogy 2 ssd legyen a gépbe, és az egyik a winnek, a másik egy 1tb-os mondjuk másnak, akkor egyszerre is működhet ez? Bocs már, hogy ennyire értetlenkedek, de kicsit lemaradtam itt a fejlődésben.
[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
HSM
félisten
válasz Jakuskacsa #135853 üzenetére
A leírás alapján mindkettő teljes értékű 3.0-s 4X-es port. Akkor lenne limit, ha az egyesbe M2 SATA-s SSD menne (ilyen szörnyűségek is vannak) mert akkor az egyik alaplapi SATA portot letiltaná.
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
-
HSM
félisten
válasz Jakuskacsa #135855 üzenetére
A topikba a belépő egy CrytalDiskmark eredmény majd az új SSD-vel. [link]
(#135856) norbert1998: A 390-esen a 8GB ram pipa, de marha torkosak, plusz ott ugye garisat se nagyon találsz már, ami ilyen torkos GPU-nál nem feltétlen életbiztosítás. Én maradnék az RX580-nál, magamnak se véletlen egy jobb, fiatal 580-ast vettem. Jó áron vannak most (én 65k-t adtam érte) és jók. Nekem nagyon bejön ez a Nitro+ Sapphire amúgy.
Mondom ezt úgy, hogy volt 290-esem kétféle is, és 290X-em is és szerettem is őket, mert nagyon jók voltak.(#135858) Jakuskacsa: Szuper! Neked akkor nem kell egy hónapot nézni a polcon, mint nekem kellett, mire megjött a PCI-E-M2 adapterem.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz norbert1998 #135860 üzenetére
Szerintem inkább hackeeeee lesz ebben partner, én inkább a gyári OC-hoz képest egy alulfeszelt, nem kimaxolt, halk hűvös beállításban látom a számításaim 1350-1400MHz-es GPU órajel magasságában.
(#135859) Methionyl: Jók is azok.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát.. Én több helyen belefutok uw 1080p-ben is 30-40 fps-be.. Játékfüggő.
Az enyém sem GC, 1450 (limited edition) órajele felett hibázik, bár a bench lefut.. Mondjuk lehet meg kéne próbálni wattman-nal elkenni a száját, lehet jobb lenne, azt még nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-
HSM
félisten
válasz CJ4567 #135862 üzenetére
Az se rossz....
(#135863) hackeeeee: Én a gyári feszeket néztem... 1300 MHz 1,038V, 1340Mhz 1.125V, 1411MHz 1.2V.
Utóbbi azért érzékelhetően belelép már a kártya étvágyába. Úgyhogy most belőttem 1350-re, és próbálkozom, hátha bírja 1,08-1,1V körül. Aztán ha nem férek a bőrömbe, lehet egy tesztet lenyomok 1450-1500-on, mit szól hozzá, de nem fűzök hozzá komoly reményeket. Azt nézegettem még, a tiéden nem Polaris20 XTX-et ír a BIOS GPU kódra, ami a normál RX580 kód, hanem XTR-t, szval lehet azon (és a Limiteden is) a GPU is speckón válogatott.(#135864) hackeeeee: Igen, szűk 200W körül elvan 70 fok/1600rpm magasságában. Jól ki van találva ez a hűtés.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az egész jó.. Bár az furi, hogy az 1411 már 1.2V-t kér.
Nekem auto fesszel 1450 a kopp, felette már elkezd csuklani, pedig ahogy néztem, a jobbak simán tudnak 1500-at mindenhol. Bár ez is fura, hogy a bench-ek lefutnak, de a játék megáll. Bár mondjuk lehet más stabil lenne. Legalább tudom, hogy a SotTR elég érzékeny az OC-re.
Viszont a vram simán megy 9ghz-n, ami nem rossz.
Jahogyúgy.. Ez viszont nekem újdonság.
Az a baj, hogy a venti miatt nagyon nem engedém el az AB-t, mert sokkal jobb ezzel ventit szabályozni, mint a wattman-nal.
Jónak tűnnek. Valszeg jövőhéten megjön a 2 fekete, és végre nem fog kiégni a szemem a cyan-tól.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
HSM
félisten
válasz hackeeeee #135866 üzenetére
Nekem is eldobja magát 1,2V-on, 1500-on, azonnal. 1450-en azért lefutott a 3Dmark, adott is szép kerek 16 000 grafikus pontot. [link]
Több feszt meg nem enged a wattman.Nálam amúgy úgy megy, hogy windózzal indul a TriXX, az csinálja a ventit, a többi dolgot meg tekergetem wattmanban. Nem biztos, hogy ez a legjobb módszer, de jelenleg működőképesnek látszik, gondolom, ugyanezt tudja az AB is.
Ja, és a TriXX-et használom még arra, hogy amikor nem játszom, 1Ghz-re leveszem a ramot, így a multimonitor üresjárat fogyasztásom zuhan vagy 15W-ot, a kártya passzív hőfoka meg 5-6-ot. Mellékhatásként szökőévente ugrik egyet a kép, de különösebben nem izgat.Én is most értesültem róla (XTR verzió), és utánaolvasva az egy válogatott Polaris20 XTX, a legjobb csipek magas órajelre. Gondolom, ezért csak az extrább verziókon van, mint ez a Nitro SE, meg Limited, meg hasonlók.
(#135867) CJ4567: Az a baj, a DVI-I az praktikusan egy analóg VGA kimenet a DVI csatlakozóban a kompatibilitás biztosítása érdekében. Így nem csoda, hogy az analógot nem tudó modern kártyákkal nem tudott mit kezdeni.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én AB-vel tolom a ventit. Nekem így, hogy meg van hajtva, így is 300/300-on megy. Ha jól emlékszem tuning nélkül is.
Viszont, nekem jobban bejön az ab venti szabályzása, mint a trixx. Még a 390-nél próbálgattam, de valahogy nem jött át.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
HSM
félisten
válasz hackeeeee #135871 üzenetére
Igen, ventire jobb az AB, mert picit okosabb. De lényegében ugyanazt a lookup táblás okosságot tudják.
Nekem azért kell a Trixx, mert az AB-t sehogy sem tudom rávenni, hogy lemenjen 1Ghz-re a ramokkal (ami igazából azért 4Ghz),míg a TriXX-nek sima ügy.300/300 nekem is, amíg nincs két monitor rákötve. Én viszont nem szeretem a második monitorom lekapcsolni, teljesen hasznos, hogy miközben valamit csinálok,még más infókat is ki tudok tenni a kis másod IPS-emre. Úgyhogy inkább kicsit megbuherálom a VGA-t, hogy ne vegye ezt ennyire zokon, nem kell egy plusz kis monitorért egyből kétségbeesetten 8Ghz-re feltolni a ram órajelét....
-
CJ4567
nagyúr
Ezt tudom, de elvileg DVI-D van rajta. Második oldal: Input Signal Two connectors: one 15-pin mini D-sub analog VGA and one DVI-D
Nálam is ez van, hogy második monitornál (pedig csak 1280x1024, 60Hz) egyből feltolja a VRAM-ot 1750MHz-re. NV-nél ez hogy működik/ne?
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
HSM
félisten
válasz CJ4567 #135873 üzenetére
És ebben az az érdekes, hogy a képeken is DVI-D van, annak pedig kőkeményen működnie kellene.
Mondjuk egy RX460/560-nál nem gond a feltolt ram órajel, mert a kis buszszélesség miatt nem dobja olyan nagyon meg se a fogyasztást, se a melegedést, az RX580-nál viszont mikor feldobja 2Ghz-re 43-45 fokról és passzív üzemről egyből elkezd melegedni, és egy ki-be kapcsolgatós ventis 45-52 fok közötti tologatás indul, ami nem hinném, hogy túl jót tenne a kártyának. Ha viszont leveszem 1Ghz-re, akkor semmi gondja nincs.
Nv-nél a régi szériákkal gond nincs [link], azok takarékosak, viccesen az új RTX elég érdekesen viselkedik, AMD-nél meg ami jó az a két HBM-es kártyájuk, és a kis 128 bites Polarisok is takarékosak maradnak.
-
-
norbert1998
nagyúr
Már majdnem döntöttem. De hasonló áron van r9 fury(x/nano) is. Így is 580?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz norbert1998 #135877 üzenetére
4GB kevés, illetve a hűtése tud buktató lenni, de SaSbácsi mesél neked erről.
© asszongya'hogy
-
HSM
félisten
A Fury sztem nagyon jó kártya. De a 4GB VRAM szerintem nem fogja lehetővé tenni az erre kényes címekben, hogy kifussa magát.
4GB 480/580/470/570 helyett ha garis jó áron simán venném, (4GB amíg elég körbefutja azokat), de amúgy nem.[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
Eej, ez dilemma. Mert ugye gyakran már 1080p-re se elég a 4GB, ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
MiklosSaS
nagyúr
A Fury az egy fos. Inkább az 580-as...
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
CJ4567
nagyúr
válasz norbert1998 #135880 üzenetére
Szerintem 1050Ti-ra még elég, felette már elkélhet a plusz VRAM. (AMD-nél nincs 1050Ti megfelelő, csak a 1050 ellen van az 560.)
No Sana No Life
-
stratova
veterán
válasz CJ4567 #135885 üzenetére
Szerinem RX 470 ársávba vagy az alá kéne jönnie (140$) ha azt nézzük mik az elvárt szintek. Hogy Polaris 30-ból lesz-e számunkra bármi érdekes az kérdőjeles, ahogy a Vega 12 feletti Navi 10 is (annak azért ugye egy 1070-1080 szintet kéne hoznia csúcskivitelben). A Vega 20-ból meg mi nem kapunk a az CompuBenchben Titan Xp Titan X (Pascal) környékén megy. De Vega 20-ból eddig változatlanul semmi jele consumer kártyának.
Szvsz AMD kb. így árazhat majd.
Polaris 11 -> Vega 12 (Polaris 10 perf?)
Polaris 10/20 -> Polaris 30? / Navi 10 (Vega 10 perf?)
Vega 10 -> Vega 20 (1080 Ti / Titan Xp perf?)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ma 5 éves a GTA bugline akarommondani ONLINE 😀
-
norbert1998
nagyúr
válasz norbert1998 #135888 üzenetére
Jezuska.
Egy árban van az 580 8gb a 1060 6gb-al.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz norbert1998 #135889 üzenetére
Na ez egy másik diléma. Ugranék a helyedben a zöldre...DE...kicsit jobban belegondolva mégis inkább a piros. Extra 2 gb ram, és szerintem hosszú távra jobb az 580..hiába most nagyjából egy szinten vannak.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
HSM
félisten
Ez így van.
Pl. ROP-ban jóval erősebb a 1060, de az 580-nak is megvannak a maga erősségei szvsz. -
Habugi
addikt
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Jakuskacsa
senior tag
Sziasztok! A nagy videókátya válság közepén feltennék egy kérdést, ami bennem most merült fel. Lehet "'é'" olyat csinálni, hogy ne keljen újraraknom a win10 et? Értem ezen azt, hogyha megjön, (márpedig szerdán megjön az M.2 ssd) akkor vajon valahogy át lehet varázsolni rá a belakott windows-t? Ha igen milyen megoldással/szoftverrel?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Jakuskacsa #135896 üzenetére
Macrium reflect, pl. Utána valszeg kell egy telepítő, javítani kell a rendszert, és utána menni fog.
Véleményem szubjektív...
-
HSM
félisten
válasz Jakuskacsa #135896 üzenetére
Át lehet másolni egy az egyben, kérdés, az NVMe-s SSD esetén nem-e hülyülne meg tőle a win10.
Én SATA3-->SATA3 SSD cserénél az AOMEI PA programjával csináltam és úgy nem volt gond. -
Jakuskacsa
senior tag
válasz hackeeeee #135898 üzenetére
Megmondom őszintén, a fele jelszavamat nem tudom... a firefox tartja észbe. Pl. gáz, villany, upc, és egyéb belépő kódok. Ez az egyik ami miatt, a másik meg utálom törölgetni a fölös programokat a telepítés után. Most szépen le van törölve minden, kb 6 hónapos a win.
Esetleg még az jutott eszembe, hogy még mindig működik az a módszer a jelszavakra, hogy kimásolom és beillesztem wordpad-ba és megjelenik a jelszó?
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs