Hirdetés
- Battlefield 2042
- Hogwarts Legacy teszt
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5
- PlayStation 1 / 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- EAFC 25
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
HSM
félisten
válasz hackeeeee #136091 üzenetére
Ha már itt lökdösitek a FS eredményeket... Azt nézegettem, friss FS-al meg driverrel már a saját gyári OC BIOS-ával is átlépi a 16K grafikus pontot az RX580 Nitro-m egy egész minimális alapfeszes OC-val is.
[link]
Plusz hogy semmi extra monitorozás vagy alkalmazás nem futott aháttérben, a CPU is vészesen megközelítette a 14K pontot, így egész szép 13k-s összpontszám kerekedett ki a történetből.Amúgy nálam jól elvan egymás meleltt a Trixx meg a CCC, Trixx elindul magától indításnál, vezérli a ventilátort, minden mást meg állítok WattMan-ból.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én most trixx-ből tolom az OC-t is, ha már amúgy is elindul...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz hackeeeee #136106 üzenetére
Az enyémet inkább hagyjuk... mivel ilyen antituningos egy állatot sikerült kifognom, hogy még a memóriát sem lehet húzni rajta, így 19e pont (7700K alapon) épp h behúz... Ab-ben agyonhőzom az összes csúszkát akkor sem fut le az fs +15/50MHz felett. Először arra gondoltam, hogy elmelegszik, de 65 fok megfogja, ráadásul saját ventiprofillal, szóval ez egy igazi antituningos gpu...
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
HSM
félisten
válasz hackeeeee #136106 üzenetére
Teljesen jó.
Amúgy én a mindennapokban 1340/2000Mhz-en használom, mivel napi használatban nálam úgy jóval hűvösebb, mondjuk ebben a gépházam hűtési korlátai is szerepet játszhatnak, lehet gyakrabban kéne tisztítanom a porszűrőket...
Pl. FS demo 1340-en 140-160W, 1430Mhz viszont felmegy 180-190W-ra, mivel rendesen megküldi fesszel gyárilag 1340Mhz felett, +75mV-ot rátol (1,125V és 1,2V), és úgy azért már jobban kell tekerni a ventilátorral, és a hőfok is pár fokkal magasabb. No, meg elég nekem a 15K grafikus pont is játszani, amit 1340/2000-en tud. [link]A Trixx-OC-val nekem egy bajom van, az offset feszültségeket nekem teljesen figyelmen kívül hagyja, amit állítok, ellenben WattMan szuperül tudja auto-n a gyári feszekre, vagy ha kézzel állítom, azokra tenni a kártyát. Szóval nekem ez a bevált "bugmentes" kombó, trixx elindul, onnan megy a ventiszabályzás, de a többi beállítást WattMan alól tolom, szerencsére a ventivezérlést mindeképpen átveszi a WattMantól, így azzal nem kell ott foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem ugye a gyári órajel 1430, fesz nélkül tud még 1450-et, utána már kéri.
Igen ahogy mondod, nekem is így 180w körül van a kopp. Én csak a min. FPS miatt hajtom, így magasabbak, és, hogy maradjunk freesync range-en belül ahol lehet.
Hát, én arra jöttem rá, hogy pl. wattman-ban nem tudtam rendesen alulfeszelni, ehhez képest trixx-el le tudok menni 1.1V-ig 1430MHz mellett. Vagyis, GPU-Z szerint nem ad neki többet. Ez volt a helyet 1 óra Horizon 4 után.
1450-en még nem próbáltam lentebb menni.
Nekem wattman szerint elvileg 1.160V a kopp ha jól emlékszem és 1.19V körülig küldi el.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
HSM
félisten
válasz hackeeeee #136109 üzenetére
Ezt közben jobban megnéztem... Trixx csak egyszer engedi az offsetet állítani egy adott órajelhez, utána csak akkor történik valami, ha új GPU órajelet is beállítok, ez elég érdekes működés. És ami még vicces, hogy ez eltolja a WattMan feszültségeit is, pl. az auto beállítást. Ez sok korábbi furcsaságot megmagyaráz, amit eddig nem tudtam mihez kötni.
WattMan nekem 1,2V-ot enged beállítani. Viszont így Trixx offsettel ez mehet feljebb is. De eszem ágában sincs, 1,1V közelében szuperül elvan, ez a cél, kimaxolni amit így tud, nem túl torkosan, melegen.
Ezért is használom az OC BIOS-al alap órajelen, az OC BIOS adja a magasabb TDP limiteket, az alapórajel meg kellemesen kis feszen tekeri a GPU-t. Így akkor is tartja az 1340MHz-et, amikor sima BIOS TDP limitje nem lenne erre elég.Viszont ha nálad 1,1V-on ilyen szépen bírja az 1430Mhz-et, akkor lehet én is próbálkozom majd kicsit feljebb, mit enged. Mondjuk az offset-től picit félek, a 290-eseknél rossz tapasztalataim voltak vele, 2D-ben könnyen instabillá vált a kártya tőle.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz hackeeeee #136113 üzenetére
Szval, nálam ilyen, öveket becsatolni, mélyvíz!
Trixből beállítom az alap 1340Mhz órajelet az OC Nitro BIOS-al, 0mV offsettel.
Eredmény: 1150mV VID, hogy ebből mi marad, látható a GPU-Z képen.Oké, WattMan, -5% clock (az éppen 1340Mhz lesz), minden automata, eredmény 1131mV VID, hát ez érdekes.
Teszt tovább. Trixx, 1411Mhz, ez a gyári OC BIOS órajele, eredmény ugyanaz, mint korábban, 1150mV.
Következő teszt, marad az 1411Mhz, de most WattMan-ból. Eredmény 1200mV.
Ilyenkor ráadásul bármit írok be neki feszültségnek, nem érdekli, megy tovább 1200mV-on. Mint kiderült, meghülyül attól, hogy az egyik közbülső DPM módnak magasabbb a feszültsége, mint a felette lévőknek, ha azt a középső kakukktojás 1175mV-ot átírom egy megfelelően kicsi értékre, egyből visszakapom a csúszkát a felső órajelhez, és működik, mint a karikacsapás!
Mondjuk 1163mV-ra állítva 1169mV VID-et kap a kártya, ami megfelel a kerekítésnek kb.
Ami még érdekes, hogy amit beállítok a Trixx-ben offsetet, az utána "láthatatlanul" befolyásolja, amit a WattMan adni fog feszt. Pl. a Trixx-ben -48mV offsetet beállítva majd a WattMan-ból 1163mV-ra rakva az eredmény 1119mV VID, ami pont megfelel az 1169mV-48mV-nak.
Szerintem ezt bedobom a Polaris topikba is, hátha valakinek hasznára válik.
-
HSM
félisten
válasz hackeeeee #136115 üzenetére
Szerintem pont azért, amit próbáltam bemutatni is fent. Mivel a Trixx-es mókánál 1150mV-ot ad, kb fixen, kisebb órajellépcsőknek is, míg a WattMan az automatán kisebb órajelhez arányosan kisebb feszültségeket is választ. És ugye így befigyelhet amit mondtam R9 290 tapasztalatom, hogy negatív offsettel pl. kisebb órajellépcsők elhasalhatnak.
Ezt korábban is észrevettem, ezért is használtam WattMan automatán a kártyát, mert észrevehetően talarékosabb volt ha WattMan-ból állítottam automata feszekkel -5% órajelre, ami ugye az 1340Mhz-es GPU beállítás.
A Trixx meg úgy tűnik úgy működik, mint amikor kiresteled a WattMan feszültség tábláját, és megnézed az alapértelmezettet:
Ez persze tuningra jobb, mert fix a feszültség, de pont nem használod ki a kártya fejlett energiatakarékossági lehetőségeit.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Lehetséges.
Én ugye annó a 390-et AB-vel hajtottam, nem volt tapasztalatom a wattman-nal. Most, hogy próbálgattam, így már rájöttem.. És ugye benne lehet az amit ott is írtak, hogy, alapjában véve ugye a wattman univerzális, a trixx pedig kimondottan ezekhez a kártyákhoz van, vagy a fene sem tudja.
De így szépen megy 1.1V körül az 1430, és nem megy tovább.
Véleményem szubjektív...
-
HSM
félisten
válasz hackeeeee #136117 üzenetére
Ja, igen, és TDP limites helyzetben is szívás a Trixx megoldása, merthogy ugye nem veszi vissza a feszültséget, tehát ha nem férsz bele, sokkal több órajelet kell visszavennie, hogy jó legyen, mert nem csökken arányosan a feszültség is, ami sokkal drasztikusabban csökkenthetné a csip pillanatnyi fogyasztását.
-
MiklosSaS
nagyúr
Esik.....
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Methionyl
senior tag
Megszűnhet LTP-re az állami támogatás: [link]
Érdekes..Én pont az LTP miatt tudtam most nyáron lakást venni Pesten. Örülök, hogy nem halogattam..
[ Szerkesztve ]
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
stratova
veterán
válasz #Morcosmedve #136124 üzenetére
Pörgettem pár @TP-set, 2 most futott ki szóval frankón meg kellene hosszabbítani 8 évesre, mert ha kimaxolod a szerződést akkor onnantól büntetlenül bonthatod fel évente a fordulónapon. itthon kb. ez az egy érdemi "kamatú" befektetési forma maradt ami alacsony kockázatú. Miután kiszorultak a klasszikus banki megoldások és egy időre a szabad felhasználású megoldások között is az Államkötvény maradt, csak annak is egyre vacakabb a kamata.
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
Egyre nagyobb a baj az oktatásba is...
Ugye most ez a fél állami támogatás van, ami ingyenes de le kell adózni , vagy ha ki akarsz menni külföldre, akkor egyben kell kifizetni
Most meg az a legújabb ötlet hogy 2020 tól felsőoktatásba az első félév mindenkép fizetős lesz, aztán ha nagyon jól tanulsz talán 2. tól át raknak államira, de ebbe is van valami csavar
MSC-n gondolkodtam hogy megyek, de így lehet inkább nem erőltetem majd
Xbox One: bandymnc
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Methionyl #136123 üzenetére
Ez elvileg csak az újakra fog vonatkozni, akik a megszűntetés előtt megkötik, rájuk nem.
Nekem is folyamatban van már, így elvileg már megmarad.
Mondjuk az az összeg ami jön, az max a törlésztéshez jó, nem pont a vásárlásod befolyásolja. Nincs rajta olyan mérvű támogatás. Persze jól hangzik, mert annyival kevesebbet kell visszatolni.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
norbert1998
nagyúr
válasz bandi0000 #136127 üzenetére
Ha 2020-ig elkezded az Msc-t akkor ilyen tuti nem lesz. Meg zat is vezetik be, hogy 2020-tól már csak az felvételizhet, akinek legalább egy idegen nyelvből már megvan a középszintű nyelvvizsgája. Ami mondjuk nem hülyeség, mert egyetem alatt senki se fog nyelvvizsgát lerakni szinte, anélkül meg nemigen van diploma.
-
stratova
veterán
válasz hackeeeee #136128 üzenetére
Csak az a gáz hogy van ahol, ma csak újat nyitni tudtak hosszabbítást nem engedte a rendszer... Így pl csak a már kifutott helyett tudtam csak újat kötni... Abból is csak arra amin én vagyok kedvezményezett.
Először feltolják az ingatlan eladási és bérlési árakat az egekig majd ez.. meg sem kellene lepődnöm.
A banki ügyintézőket sajnálom a legjobban.[ Szerkesztve ]
-
Methionyl
senior tag
válasz #Morcosmedve #136131 üzenetére
Nézőpont kérdése. Én pl.: 3 LTP-t fizetek (persze ehhez kell 3 családtag, 3 adóazonosítóval). És az a kevéske is valami.
Illetve nem csak az állami támogatás miatt érte meg, hanem a kedvező kölcsön miatt. Főleg hogy Fix kamat, amit a mai világba jobban szeret az emberIlletve jelen pillanatban kb ugyan annyit fizetek (talán egy 10-essel többet) mintha ugyanekkorába mennék albérletbe.
[ Szerkesztve ]
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Methionyl #136132 üzenetére
Én ezt értem, lehet mutyizni valamit, de hitelre én biztosan semmit sem vennék, már itt egy csavar a buliban, megint a hitelre ösztönöznek, ami nekik lesz jó hosszú távon. Na pont ez az, amiért nooope.
Az albérlet helyett mondjuk jobb verzió, csak ki kell várni, hogy elteljen 15-20-30 év, hogy megkapjad az 1/1-et.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
törölt tag
válasz #Morcosmedve #136133 üzenetére
De jó neked hogy van mergára meg kecóra kápèd, 😀de azért a Fundamenta sok embernek igen jól működött..
[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
válasz #81556480 #136134 üzenetére
Véleményes. Kis kapcsolattal több pénzt lehet fogni egyszerűbben és gyorsabban. Fundamenta is sok beszervezett taggal stb működik hasznosan. Ott is ugye vagy lakáshitelbe tolva vagy lakásra fordítva számlákkal stb bizonyítva. Ezek a dolgok nem a sebesvonat kategóriák.
© asszongya'hogy
-
stratova
veterán
válasz #Morcosmedve #136133 üzenetére
Nálam 5 pörgött, ami azért masszív nadrágszíj néha. Viszont ma egy albi több mint ennek az előtakarékoskodási része. ~100k lakáskassza és sacc 50 a lakhatás sajátban, a szomszédom az albit 150-ért adja ki... A hitel havi törlesztője már magasabb lenne azaz max 3-ra vennéd fel, ha nem akarsz havonta többet fizetni, mint előtakarékoskodásnál. Volt párszor ingyenes nyitási akció persze ennek most 20-37e az ára. Vagy volt ahol úgy akcioztak, hogy visszakaptad utalványban.
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
Ááá, szemrák
A G6-ot elcserélem egy 1+3-ra és amíg az üzlet folyik, használom a G2-t.
A G2 424 ppi-t tud. A G6 564-et.
Nem gondoltam volna, hogy látni fogom, de igenis látom a különbséget és nagyon rondaA Oneplus 3 meg 401-et. Hát nem tudom, meddig fog az maradni így
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz norbert1998 #136138 üzenetére
És hogy legyen mégegy jóhírem, az 1+3 FHD kijelzője Pentile mátrixos, azaz csak zöld alpixelből van FHD mennyiségű, a másik kettőből csak fele annyi van.
Ott is látni fogod a különbséget szvsz.Ugyanakkor, a képminősége más téren a panelnek nagyon jó, szval bár nekem is nagyon hiányzik, hogy nem nagyobb a felbontás azért el lehet vele lenni.
-
norbert1998
nagyúr
Hát majd meglátjuk, milyen lesz. Ráadásul most nézem, hogy a kiszemelt újaknak is 403 ppi körüli értékei lennének, ami megint tré. Az én árkategóriámba meg normálisan, FHD feletti felbontással csak a Nokia 8 férne bele újan, ami amúgy nagyon tetszik is, csak az a baj, hogy az nem Snapi 845, mert ha már újat veszek, akkor teljesen újat akarok. A kiszemelt saomik mind 845-ösek lettek volna, de nagy dilemma ez az egész. Már bánom, hogy meghirdettem az egész telefont...
Nem baj, legalább lesz egy kis AMOLED-em is egy ideig, aztán majd meglátjuk.
Amúgy még a Vivo Nex S is nagyon tetszene, de az a Nokia 8 áránnak a duplája...
Amúgy a legszembetűnőbb például a Messenger chat feje, ahol mondjuk haverom tengerpatros profilképe egy kék katyvasz a G2-n, míg a G6-on tényleg nagyon szép volt ehhez képst. Az egyszínű szürke háttérnél látom az alpixeleket ezen
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz norbert1998 #136140 üzenetére
Az tuti, hogy a G6-nak nagyon jó lett a kijelzője, tű éles.
Ugyanakkor azért én az 1+3-on sem látom az alpixeleket, összességében szép és élvezhető a képe, de ha nagyon picire rakod benne a dolgokat azért nem lesz olyan penge éles, mint pl. a G6-on.Amúgy egy telefon nem csak kijelzőből áll, szvsz a használhatósághoz még sokminden más is kell. És az 1+3 összességében egy nagyon jól sikerült kombináció.
Pl. most éppen 121. napja nem volt kikapcsolva az enyém, és éppen ugyanolyan gyors, mint amikor 4 hónapja bekapcsoltam! -
hackeeeee
Jómunkásember
So funny, hogy mindenki csak a fundamentával van oda... de azt sokan elfelejtik, hogy nem csak nekik volt ltp-jük állami támogatással..
Véleményem szubjektív...
-
Methionyl
senior tag
válasz hackeeeee #136144 üzenetére
Igen, tudjuk hogy az OTP, talán még az AEGON meg még biztos van, csak ezek a bankok nem csak ebből élnek, viszont a Fundamenta kvázi ebből élt
-
törölt tag
Erste és OTP.
Erste egy kizsákmányoló g.cibanda (náluk vagyok 12eve) az OTP meg hát nahh . Szóval ezek nem fognak eret vágni, de a fundi a sok porszivóügynökkel jól racseszett. De már láttam egyik "fejesuk" fb posztját , hogy átalakulnak és "történelmet írnak" és bla bla bla.. szóval én nem sajnálom őket, de ez akkor is bosszantó hogy egy tollvonással elvesznek valamit. ( Valamire kell az a pénz) Ugyan ez volt a zöldkártyáztatókkal , autószerelőkkel. Egy tollvonással megszűntettek, ezzel sok embertől elvették a bevétel forrásuk nagy részét.
Ez évi 75.000ft akár.
Netadó: 250 Ft
[ Szerkesztve ]
-
Methionyl
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest