Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- EAFC 25
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- EA Origin
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz FoLey-v #86943 üzenetére
Én nem ismertem az oldalt. De minden sosem hallott/sosem próbált webáruháznál amin találok valamit, a cégadatokra keresek, az vásárlási és garanciális tájékoztatókra, mert ezeknek jogszabályok szerint kötelezően elérhetőnek kell lennie a webáruházaknál.
A céghely címet meg mindig lecsekkolom google térképen / streetviewen. Volt, hogy már emiatt visszakoztam.
Ezen az oldalon semmi ilyesmi nem található = felejtősJevons paradox
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok, abban szeretnék segítséget kérni, hogy 3060Ti nál melyik az a memória típussal szerelt VGA amit kerülni kell?
-
megott
aktív tag
-
FoLey-v
addikt
válasz Aprósólyom #86951 üzenetére
Akkor marad amit rendeltem demtől. Közben dobtam fel hírdetést is hát ha akad valakinek.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
elitdomain
csendes újonc
Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni. A mai nap erkezett meg a rendelt Zotac RTX4080 Trinity videokartyam, amit sikeresen be is uzemeltem, azonban azt vettem eszre, hogy a pcie csatlakozo felett elhelyezett kis led lampa pirosan vilagit folyamatosan. Tobb forumon azt olvastam, hogy a piros az a gaming mod, még a masik a csendes, ami zold.
Tobb videoban is lattam, hogy masnak is folyamatos pirosan vilagit. Tapellatassal nem hiszem, hogy gond lenne.
A kerdes igazabol annyi lenne, hogy ez normalis?
Koszonom elore is a segitsegeteket -
Csupingo
veterán
válasz elitdomain #86956 üzenetére
Igen, én is ezt találtam róla. Szerintem rendben van minden.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Szupercsirke
tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne ma jön a 4070 ti ugye pcie 4.0 lapom 5.0 tud.
Van 2x2 tb ssdm egyik proci alatt második legalul van jobb oldalon azt olvastam ha cpu alatt van ssd felezheti pcie sebességet ez valós lenne?.
Akkor alulra tenném felső ssdt 3 ssd fér be.
Asus B760-A Gaming wifi d4 i7 13700 cpu van benne köszi választ. -
Pikari
addikt
válasz Szupercsirke #86959 üzenetére
Valós, de ezzel nem kell foglalkozni. Marad elég sávszélesség ahhoz, hogy ki tudd használni a videókártyád teljesítményét. 1-2%-os sebességkülönbségekről beszélünk.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Aprósólyom
addikt
válasz Szupercsirke #86959 üzenetére
A Legelső VGA-nak való PCIe x16 és a legfelső M.2 közvetlenül, dedikáltan van bedrótozva a CPU-ba, semmin nem osztozkodnak.
Minden ami ez alatt van PCIe és M.2 slotok osztozkodnak attól függően, hogy mely slotot használod.
De egyébként ez benne van a manualban. Én is onnan olvastam ki.Jevons paradox
-
Szupercsirke
tag
Értem köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
traktorgumi
aktív tag
gigabyte 2070s
Az a problémám az hogy msi afterburneben beállítok egy fan görbét hogy 40c 30% menjen a venti. de nem folyamatosan megy hanem elindul majd picit vissza vesz majd megint felpörög.
Ez driver probléma? A ház jól szellőzik még játék alatt is 60c körül van...
Hol keresem a hibát? -
Grave_444
nagyúr
válasz traktorgumi #86963 üzenetére
Tennél fel képet a beállításról, illetve a felpörgésekről is?
Nem terheli meg olyankor semmi, ha felugrik? Mi a pontos típus, idle fan stoppos lenne? -
Ghost84
aktív tag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdésem lenne. A riser kábel rontja a teljesítményt vagy nem? Sokat olvastam róla ki ezt írja ki azt. Akinek van tapasztalata kérem segítsen a kérdésben. Egy RTX 3080-ashoz szeretném mert nagyon melegíti az M.2 foglalatokat. Egy COOLER MASTER Kábel, Riser Cable PCIe 4.0 x16 - 300mm kábelra gondoltam a 3080 mellé.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Ghost84 #86965 üzenetére
Minőségi kábel nem ronthat rajta. Nálam kínai vacak árnyékolatlan kábelekkel néha még instabil is volt a tesztelt kártya. Illetve van olyan hogy nem 4.0 képes a kábel, de szokott menni 4.0 módban is a jobbféle 3.0 kábel.
Amit linkeltél az pont árnyékolt jó minőségű 4.0, nem lesz vele gond. -
Ghost84
aktív tag
válasz MasterDeeJay #86966 üzenetére
Nagyon köszi a választ
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Korábban írtam már, sajnos nem oldódott meg a helyzet. Írtam az Inno3D-nek is, azt javasolták, hogy telepítsem újra 0-ról a drivert.. nem segített.
Másik topikban egy fórumtárs azt javasolta, hogy cseréljek HDMI-t, ez lesz a következő lépés, ha nincs más út.4070 TI > ez az Equip HDMI kábel (5méteres) > Hisense 65a85h
Néha csak megszakad 2 másodpercig a kép és hang, de már produkált ilyet is:
https://youtu.be/o18Q4eZWESo?feature=sharedA HDMI kábel PS5-el teljesen oké ezzen a TV-n (is). Írták, hogy lehet a PC sávszélességet nem bírja (specifikáció szerint kellene neki, illetve akkor is szakad, amikor levettem a kiküldött jel sávszélt). Esetleg tudnátok tuti biztos 5 méteres HDMI kábelt javasolni? Nem akarok random próbálkozni :\ Lehet szoftveres / VGA / más hardver hiba?
-
gyimger
őstag
válasz r6man123 #86968 üzenetére
Lehet, hogy nem segítek sokat, de nekem a tévém miatt volt hasonló jelenség. Amíg két bemenet is be volt kötve, addig a kép hajlamos volt eltűnni pár másodpercig (PC/Tv). Én is próbálgattam a HDMI kábelt és a egy másik PC-t is a jelenség megszűntetésére, de a tévé volt a ludas.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
Aprósólyom
addikt
válasz r6man123 #86968 üzenetére
EM zavarra/inteterferenciára vagy földelési problémára gyanakodnék. Vagy egy hibás/gyengén árnyékolt eszköz a rendszerben. Nincs még mással is összekötve a PC és TV, pl. audio? Vagy egy másik audio/video eszköz ugyan abba vagy egy közeli konnektorba?
Lehet kábel is a fentebbi okokból kifolyólag, de előtte mindent is kihúznék, csak a szükségeseket. Vagy ha audio-video ki-be meneteke mennek mindenhova, akkor először csak a PC-TV összedug. És a PC-ból és TV-ből minden feleslegesen kihúznék, még a hangot is. Megnézném, hogy csak video átvitellel a PC-TV összedugva, csak a minimális perifériákkal (bill. esetleg plusz egér) mit csinál.
(Ahogy fentebb írtam, ne felejts el kihúzni közben minden más audio/video eszközt. Esetleg akár távolabbiakat is.)
Ha ekkor is csinálja akkor kábel.
Ha nem csinálja, akkor egyenként kezdj el újabb eszközt rádugni a rendszerre: teszt és figyelés.Esetleg nincs coax kábeles szolgáltatás (akár parabola is vagy csak coaxos internet) az ingatlanban? A városi coax hálózat felől is akár jöhetnek zavaró jelek, ha valami nem ok a hálózaton. Ha van teszt erejéig azt is ki kell húzni.
Szerk.: Amúgy nem árthat a jó minőségű kábel, bár az 5 méteres hossz sem egy kegyetlen nagy. Elméletben egy jó minőségű kábel 10-15 méterre is átviszi a jelet, úgyhogy nagyon ergya vagy kifejezetten egy hibás kábelnek kellene lennie.
Egy másik rövid teszt kábeled nincs? Az is segíthet, mert 1-2 méteren még kevésbé érzékeny a távolságra/minőségre.[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
r6man123
senior tag
válasz Aprósólyom #86970 üzenetére
Köszi, meglesem a többi eszközt is (2 DP portos monitor).
-
sbai
tag
Sziasztok! Mi lehet az oka annak, hogy újabban weboldal görgetésnél screen tearing figyelhető meg nálam? Nvidia G-Sync be van kapcsolva, 4080-as kártyára van Displayportal csatlakoztatva egy egy LG 27GP850 monitor. Próbáltam a G-Syncet kikapcsolni, a response time-ot, frekvenciát, színmélységet csökkenteni, de semmi hatás. Talán csak egy driver bug és majd a későbbiekben javítják?
-
sbai
tag
válasz Aprósólyom #86974 üzenetére
Mindkét módban megvan ez a jelenség. Ha az ablakos be van kapcsolva talán egy leheletnyivel jobban csinálja, de alapból teljes képernyőn van csak.
-
Aprósólyom
addikt
- fix képfrissítésen + g-sync off mellett is csinálja?
-Nincs esetleg egyedi felbontás/időzítés, amit ne adj isten nem kedvelne a g-sync?
-Más böngésző is csinálja?
-Ha megnyitsz egy könyvtárat a saját gépben és görgeted a fájl listát vagy mozgatod az ablakot, akkor is csinálja?
- OP rendszer? Még annak az update-jéről is el tudom képzelni, hogy elszarnak valamit a wdm.exe-ben...Jevons paradox
-
BogyóBP
addikt
Mikori a kártya és mióta van a jelenség? Attól a monitortol sokat nem várnék, vga gyártója kicsoda?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
sbai
tag
Brave-et használok, más böngészőben nem jelentkezik. Bekapcsoltam a hardveres gyorsítást és megszűnt a dolog.
-
-
Shiku
aktív tag
Sziasztok. Egy Gigabyte nVidia RTX 3060 Ti GAMING OC 8G LHR (rev. 2.0) kártyám van, és hosszabb, magas terhelés esetén elkezd hangosan kerregni.
A kártya ventilátoraira gyanakodtam, de nem vagyok biztos benne. Kisebb terhelés alatt normális hangon forognak, és van, hogy nagyobb igénybevételkor is csak fél vagy egy óra után kezdi el a nyugtalanítóbb hangot. Viszont amikor leállnak a ventik, akkor mindig abbamarad.Megpróbáltam felvenni (link), 37. másodpercig a normális ventilátor zúgás van, utána kezdi el a kellemetlen kerregést.
A teljesítmény adatai ilyenek, amikor normális: [kép] [kép]
és amikor kerreg: [kép] [kép]A teljes konfig (2022. decemberben lett összerakva):
Alaplap: Gigabyte Intel LGA1700 B660 AORUS MASTER DDR4 ATX
Processzor (CPU): Intel LGA1700 Core i9-12900KF 3.2GHz 25MB cache BOX
Hűtő: Be quiet! Dark Rock 4
Memória (RAM): Kingston DDR4 Fury Beast 3200MHz 32GB KIT KF432C16BB1K2/32
Videókártya: Gigabyte nVidia RTX 3060 Ti GAMING OC 8G LHR (rev. 2.0)
Háttértárak
M.2 SSD: Western Digital SN850 1TB M.2 NVMe Black SSD meghajtó (WDS100T1X0E)
SSD: Corsair 240GB Force 3 LE CSSD-F240GBLEB
HDD: 2 × Western Digital Blue 4TB merevlemez (WD40EZAZ)
Táp: FSP 750W Hydro GSM Lite PRO ATX 80+ Gold BoxMit gondoltok, mi okozza?
El kéne vinnem, hogy szakember megnézze? -
Shiku
aktív tag
(kétszer is elküldtem ugyanazt, mert a karbantartás miatt úgy tűnt, hogy nem jelent meg a hozzászólás )
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
Első körben én arra saccolok ,hogy valamelyik ventillátor csapágyas
Tedd fel a z MSI-Afterburnert... van benne olyan hogy a hűtés fordulatát kézileg szabályzod... azzal szépen végig tudsz menni ,hogy mekkorra furdulatnál jün elő ez a hang....igy biztosan meg tudod állapítani ,hogy a ventillátor ment el vagy esetleg csak valamelyik burkolati elem kezd el rezonálni egy bizonyos fordulatszám tartománybanEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
neil_mullen
aktív tag
sziasztok! pciex6-os tápcsatit szeretnék csinálni két sata tápból. a baj az hogy csak 8x-os átalakítóm van a és két szélső pin nem külön választható. itt a képen pirossal jelöltem. szerintetek ha kivágom a kis összekötő műanyag részt akkor használhatom a 6x-os ként? köszi
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
varmi2
nagyúr
válasz neil_mullen #86984 üzenetére
A sata tápcsati nem alkalmas nagy Wattok továbbadására....
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
neil_mullen
aktív tag
válasz varmi2 #86985 üzenetére
tudom, egy 6770-ról van szó ami 108 wattot fogyaszt, sztem a 75w-os pcie sín mellett kibirná a két sata csati. 8 pinesként már használtam erősebb karival és nem volt gond, csak most fizikailag nem megy bele a bekarikázott kis műanyag "híd" miatt...
-
xtremist
senior tag
válasz neil_mullen #86987 üzenetére
Sok márkás tápegységnek szétválasztató a 8 pines, eleve 6+2 pinnek hívják. Csak ott vágd át ahol kell.
-
varmi2
nagyúr
válasz neil_mullen #86987 üzenetére
75W a max kivehető teljesítmény pcie csatiból. De kártyánként eltérő, hogy mennyit vesz ki. Lehet csak 20-30W-ot, és a többit a tápcsatiból veszi ki.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
zorzy4
addikt
Sziasztok!
Adott egy radeon xr550 kártya. 4k tv-el hibátlanul megy. De ha rákötök egy 24" samsung uhd monitort, az össze vissza villog, bezöldül, stb. A monitor normál 60hz, nem hibás, a kábel megfelelő, tehát a kártya nem szeretheti. Szokott ilyen kompatibilitási hiba lenni, vagy lehet valamit állítani? Driverek legfrissebbek.A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
Shiku
aktív tag
válasz DravenMoral #86992 üzenetére
Akkor mit tudok tenni?
-
DravenMoral
senior tag
Ha szerinted a táp lehet az, akkor kivenném a tápot a helyéről, és úgy kötném össze a gépet, hogy a táp kint van az asztalon, melletted. Leterhelném a gépet mindenféle stressz teszttel, hogy a lehető legtöbb w-ot csikarja ki a tápból, és hallgatnám, hogy valóban a táp adja e ki azt a furcsa hangot. Lehet, hogy a táp ventillátorja csapágyas, hamar felmelegszik a csapágya és az morog, vagy az is lehet, hogy valami coil whine-hoz hasonló hangot ad ki valamelyik tekercselése egy idő után a tápnak. Ezt már könnyedén ki tudod deríteni, ha hallod a tápból a hangot, és forog a ventije, akkor a ventit megállítod valami kis műanyaggal, és ha továbbra is hallod belőle a hangot, akkor vagy új táp, vagy szerelő, esetleg nem foglalkozol vele.
[ Szerkesztve ]
-
Foxmulder89
senior tag
Adott két EVGA 3090. Ha szétszedem és újrapasztázom őket, elvesztem a garit?
Tudtommal nem, akkor sem ha a csavarok matricája így megsérül (de a kártya nem).A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
DravenMoral
senior tag
válasz Foxmulder89 #86996 üzenetére
Kitől hallottad azt, hogy nem? Amennyiben nem márkaszervíz csinálja, és ragassza vissza a csavarmatricákat, úgy kifogásolhatják a szétszerelésedet a legkissebb kis karcolásra is, főleg a matricákra, és nem kötelező nekik gariztatni a terméket. Nemhiába vannak a csavarmatricák.
Még ha szépen le is tudod venni a matricákat, hogy utána vissza tudd ragasztani őket valamivel, és esetleg más pasztával kened újra a kártyárt, mint ami gyárilag rajta van, akkor sem kötelességük gariztatni, hiszen az új paszta mindenben másabb lesz, mint a gyári.
Nem beszélve a csavarokon lévő kis sorjadarabokat a ki/be csavarást követően.[ Szerkesztve ]
-
neil_mullen
aktív tag
válasz xtremist #86988 üzenetére
varmi2: ahogy olvasom a sata csati max 4.5 ampert tud leadni, két darab esetén (annyi van az átalakítón) pont megvan a 108 watt. gondolom a pcie sínen is felvesz valamennyit, de azért figyelni fogom nehogy baj legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Foxmulder89
senior tag
válasz DravenMoral #86997 üzenetére
A külföldi oldalak többségén ezt írják...illetve hogy gyártó függő lehet és a legtöbb helyen nem panaszkodnak ilyesmiért, ha tényleg nem érte semmi sérülés a kártyát.
Még az evga fórumon is ugyanezt írják.[ Szerkesztve ]
A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
DravenMoral
senior tag
válasz Foxmulder89 #86999 üzenetére
Külföld.. Ez Magyarország. Itt gariztatják le, nem külföldön.
Szedd szét, aztán majd látod, hogy ha lesz valami hiba, akkor mi lesz vele. Széles körben visszahallottuk már, hogy a legkisebb kis karcolásnál vagy matrica sérülésnél küldték is már vissza a tulajnak.
De gondolj bele, te megépítenél valamit, és ha random emberek szétszednék mókolni rajta valamit, összerakják, aztán elromlik bármi is rajta, és visszaküldenék neked, te mit szólnál? Én biztosan nem gariztatnám le, minek szedte szét mókolni rajta csak úgy önszántából, papirok nélkül.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest